محیط زیست

با پرسون از مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های خبری سرویس محیط زیست باخبر شوید.

مهمترین اخبار

آخرین اخبار

شینا انصاری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، در نشست با فعالان محیط زیست در دانشگاه محقق اردبیلی اعلام کرد که رودخانه مرزی ارس هیچ آلودگی زیست‌محیطی ندارد و با پایش مداوم، وضعیت آن سالم گزارش شده است. او همچنین خبر داد که ۷۰۰ محیط‌بان جدید در سطح کشور جذب می‌شوند و مشارکت مردم در حفاظت محیط زیست به اولویت اصلی سازمان تبدیل شده است.
آمار تکان‌دهنده شهرداری مشهد نشان می‌دهد که خودروی پراید با سهم ۷۱ درصدی، بیشترین نقش را در آلودگی هوای کلانشهر مشهد دارد و نزدیک به سه‌چهارم خودروهای آلاینده این شهر، حتی معاینه فنی معتبر هم ندارند.

فرماندار رشت با تأکید بر نقش راهبردی اجلاس استانداران حاشیه خزر، این رویداد را سرمایه‌گذاری مهمی برای آینده منطقه دانست و گفت: برگزاری چنین نشست‌هایی می‌تواند مسیر توسعه اقتصادی و تقویت همکاری‌های بین‌المللی را هموار کند.
هر چند هنوز گزارش رسمی میزان بارش‌های اخیر منتشر نشده است، اما بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد استان‌هایی که بارش را تجربه کرده‌اند، بین ۳۴ تا ۹۸ درصد کاهش بارش نسبت به دوره بلندمدت و سال گذشته داشته‌اند. در این شرایط، ورودی آب به سدهای کشور نیز ۴۰ درصد کاهش یافته و حجم موجودی آب در آنها به ۱۶ میلیارد و ۹۵۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
علی رزازی، سخنگوی استانداری تهران، در نشست خبری عملکرد سالانه استان تأکید کرد که شفافیت، اطلاع‌رسانی و ارتباط نزدیک با مردم محور سیاست‌های دولت چهاردهم است. او از اجرای ۲۲۸۶ پروژه عمرانی، بهبود سرانه آموزشی، افزایش ظرفیت بیمارستان‌ها، تکمیل فاز نخست پروژه انتقال آب و توسعه انرژی‌های پاک خبر داد و اعلام کرد انتخابات شورای شهر تهران برای نخستین بار کاملاً الکترونیکی برگزار خواهد شد.
با افزایش حساسیت‌ها نسبت به آلودگی‌های ساحلی، دستگاه قضایی و محیط زیست انزلی روند ساخت تصفیه‌خانه یک هتل متخلف را به‌صورت میدانی و مستمر دنبال می‌کنند تا استانداردهای زیست‌محیطی در این پروژه بدون اغماض اجرا شود.
با نزدیک شدن نخستین بارش پاییزی تهران، نگرانی‌هایی درباره اسیدی یا سربی بودن باران مطرح شد، اما یک کارشناس آلودگی هوا این شایعات را رد کرده و تأکید می‌کند: باران تهران نه اسیدی است و نه حامل ذرات سرب.
شرکت آبفا با اعلام آغاز طرح جدید برخورد با مشترکان بدمصرف، هشدار داد که بی‌توجهی به اخطارها با قطع ۲۴ ساعته آب و در صورت تکرار، با قبوض سنگین و محدودیت‌های شدیدتر همراه خواهد بود. بر اساس اعلام این شرکت، دوره چشم‌پوشی از مصرف‌های غیرمتعارف به پایان رسیده و مدیریت مصرف آب وارد مرحله اجرایی و سختگیرانه شده است.
رئیس بنیاد ملی توسعه و تعالی گردشگری مطرح کرد:

فاجعه ویلاسازی؛ پایان آرامش روستاهای ایران؟

افزایش ساخت‌وسازهای بی‌رویه و تبدیل روستاها به مجموعه‌ای از ویلاهای بی‌هویت، به گفته رئیس بنیاد ملی توسعه گردشگری، نه‌تنها چشم‌انداز طبیعی ایران را تهدید می‌کند، بلکه اساس جذب گردشگر و اقتصاد بومی را نیز به خطر انداخته است.
محمدمهدی جوادیان‌زاده، در نشست بررسی مسائل تنش آبی آذربایجان شرقی از آغاز عملیات مداوم بارورسازی ابرها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و اعلام کرد که هواپیمای اختصاصی برای ارائه خدمات بارورسازی در فرودگاه تبریز مستقر خواهد شد.
بحران آلودگی هوا در کلان‌شهرها؛

آلودگی هوا جان ۷ نفر در ساعت را می‌گیرد

محمدصادق حسنوند، رئیس مرکز آمار و اطلاعات محیط زیست، اعلام کرد که در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۵ درصد از کل مرگ افراد بالای ۳۰ سال در ایران ناشی از آلودگی هوا بوده و به‌طور میانگین هر ساعت ۷ نفر جان خود را به دلیل آلاینده‌ها از دست داده‌اند. خسارات اقتصادی این مرگ‌ها بیش از ۱۷ میلیارد دلار برآورد شده است.
استاندار گیلان با اشاره به آلودگی گسترده دریای خزر تأکید کرد که ایران در این بحران متهم نیست؛ چراکه بیش از ۹۷ درصد سواحل کشور فاقد صنایع آلاینده سنگین است و بخش عمده آلودگی از سوی کشورهای مقابل وارد دریا می‌شود. او همزمان تکمیل‌نشدن تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در رشت و شهرهای پیرامون تالاب انزلی را مهم‌ترین چالش محیط‌زیستی گیلان دانست.
محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در حاشیه جلسه هیأت دولت از آغاز بررسی تعرفه‌های جدید خدمات پزشکی در شورای عالی بیمه طی یک تا دو هفته آینده خبر داد. وی همچنین اعلام کرد که وضعیت بیماری‌های تنفسی در کشور طبیعی است و افزایش غیرعادی در موارد آنفلوآنزا یا کرونا مشاهده نمی‌شود.
ارتفاعات کلاردشت که در این فصل از سال همواره پوشیده از برف بود، امسال به‌طور کامل خشک مانده است. این وضعیت بی‌سابقه، نگرانی‌ها نسبت به تغییرات اقلیمی و خشکسالی گسترده در شمال کشور را افزایش داده است.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در جلسه مجمع نمایندگان استان اصفهان و در آستانه روز حماسه و ایثار مردم اصفهان، با گرامیداشت یاد شهدا به ویژه شهدای عملیات محرم سال ۱۳۶۱، بر ضرورت توجه ملی و مسئولانه به بحران آب کشور تأکید کرد. وی گفت: سال‌ها فرصت رسیدگی به چالش آب از دست رفته و امروز نیازمند مدیریت علمی و یکپارچه هستیم.
وزیر نیرو با اشاره به تداوم خشکسالی بی‌سابقه در کشور اعلام کرد که شهرداری تهران بیش از ۱۰۰ حلقه چاه در اختیار دارد که برخی از آن‌ها برای تأمین آب شرب مناسب هستند و در حال واگذاری به وزارت نیرو هستند. او تأکید کرد: با استفاده از این چاه‌ها بخشی از کمبود آب تهران برطرف خواهد شد. علی‌آبادی همچنین از تسریع طرح انتقال آب طالقان، توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و صادرات برق به کشورهای همسایه خبر داد.
بحران آب در ایران جدی‌تر از همیشه؛

آینده آب ایران به مردم گره خورده است

در حالی‌که ایران وارد ششمین سال خشکسالی پیاپی شده است، گزارش‌ها نشان می‌دهد ورودی آب به سدهای کشور نسبت به سال گذشته ۴۳ درصد کاهش یافته و ۱۵ استان در وضعیت قرمز آبی قرار گرفته‌اند. کارشناسان هشدار می‌دهند که بحران فعلی تنها با تغییر رفتار مصرفی مردم و مدیریت علمی منابع آب قابل مهار است.
استاندار گیلان از برگزاری نخستین اجلاس استانداران استان‌های ساحلی کشورهای حوزه دریای خزر در رشت خبر داد و گفت: فرصت‌های تجارت دریایی خزر نباید از دست برود.
مهدی بابایی، نایب‌رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، از کاهش ۲۳ درصدی آلاینده‌های هوای پایتخت نسبت به سال ۱۳۹۶ خبر داد. او در گفت‌وگویی تلویزیونی ضمن تشریح اقدامات گسترده در توسعه حمل‌ونقل برقی و نوسازی ناوگان شهری، به وضعیت ایمنی پاساژهای تهران اشاره کرد و احتمال تعطیلی پاساژ علاءالدین را به‌دلیل ناایمنی‌های باقی‌مانده بعید ندانست.
علی عبدالعلی‌زاده در همایش بین‌المللی صنایع فراساحل اعلام کرد که پروژه عظیم انتقال آب خلیج فارس به تهران با طول هزار کیلومتر به پایان رسیده و تنها منبع مطمئن آب پایتخت است. او تأکید کرد ایران با تکیه بر توان مهندسی داخلی، هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین قصد دارد بحران آب، صنایع دریایی و خودکفایی را مدیریت کند.
مدیر کل هواشناسی خوزستان خبر داد:

هوای خوزستان در قبضه غبار و مه تا پایان هفته

با تداوم پایداری جوی در خوزستان تا پایان هفته، شهرهای صنعتی و بزرگ استان همچنان با افزایش غلظت آلاینده‌ها و غبار صبحگاهی روبه‌رو خواهند بود؛ در همین حال، استقرار جریانات جنوبی موجب افزایش ابرناکی، شکل‌گیری مه و کاهش دید افقی در بخش‌هایی از استان می‌شود.
سازمان آگهی های پُرسون