بهداشت و درمان

آخرین و مهمترین خبرهای پزشکی را در صفحه بهداشت و درمان پرسون بخوانید.

مسعود پزشکیان در اجلاس روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی با انتقاد از نحوه عرضه دارو به شیوه فعلی اظهار داشت: تجربه نشان داده است بخشی از ارزهایی که برای واردات دارو و یارانه آن می‌دهیم، گم می‌شود؛ با این شیوه عرضه دارو نمی‌توان به عدالت رسید.

به گفته سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت کیت‌های آزمایشگاهی تشخیص ویروس جدید در ایران به میزان کافی وجود دارند.

«باید اعلام شود که آیا متهمان این موضوع مشخص شده‌اند؟ آیا به آنها موارد اتهامی‌شان اعلام شده؟ آیا جرم‌انگاری شده است یا نه و همچنین درباره خسارتی که شرکت ثامن باید به بازماندگان پرداخت کند چه کسی باید پاسخگو باشد. متاسفانه نه تنها این موضوع مشخص نشده است حتی شرکت ثامن عذرخواهی هم در این باره نکرده است. این شرکت الان هم در حال تولید دارو است البته روش آن اصلاح شده است.»
ویروس متاپنومو ویروس HMPV در سال 2001 شناسائی شد، این ویروس در خانواده Pneumoviridae قرار دارد و موجب بیماری دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی در هر سنی به ویژه در میان کودکان، سالمندان و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی می‌شود.
نشست خبری موسسات شبکه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان کشور به میزبانی موسسه خیریه کسا اصفهان در مجتمع فرهنگی مطبوعاتی برگزار شد.
مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به دریافت گزارش‌هایی مبنی بر فعالیت غیرحضوری برخی مسئولین فنی در شرکت‌های دارویی، نسبت به تخلفات این حوزه هشدار داد و اعلام کرد که برخوردهای جدی و قانونی در انتظار متخلفان خواهد بود.
برخی محققین بر این باورند که دارونمای مورد استفاده در برخی کارآزمایی‌ها بی‌اثر و خنثی نبوده و حاوی نوعی ادجوانت بوده که به صورت بالقوه می‌توانند با عملکرد تخمدان تداخل کنند.
انواع مختلفی از تومورهای مغزی وجود دارد. برخی سرطانی (بدخیم) و برخی غیرسرطانی (خوش خیم) هستند. برخی از تومورهای بدخیم از مغز شروع می‌شوند؛ بنابراین این موارد، سرطان اولیه مغز نامیده می‌شوند. در مواقع دیگر، سرطان بدخیم از قسمت دیگری از بدن به مغز گسترش می‌یابد و منجر به تومور مغزی ثانویه می‌شود.

نماینده مجلس در واکنش به حادثه خارج کردن دارو به بیرون از بیمارستان توسط یکی از پرسنل بیمارستان شریعتی گفت: به دلیل اینکه دارو‌ها با ارز‌های ارزان قیمت در ماه و سال‌های گذشته وارد کشور شده است و با توجه به اینکه این دارو‌ها امروزه دچار نوسان قیمت در بازار بوده قیمت آنها حدود ۲۰ برابر افزایش پیدا کرده است و همین امر فرد یا افراد را وسوسه می‌کند که چنین جرمی را مرتکب شوند و سرقت اتفاق بی افتد.
«در برخی موارد، تماس مداوم با آلودگی هوا منجر به اختلال در بینایی می‌شود؛ به‌ویژه ذرات ریز معلق در هوا می‌تواند به سطح چشم‌ها آسیب زده، باعث کدری دید شود. همچنین آلودگی هوا تشدید آلرژی‌های چشمی را به همراه دارد. از سوی دیگر آلاینده‌ها مانند گرد و غبار، دود، و سایر مواد آلرژی‌زا می‌تواند، موجب ایجاد التهاب در سطح چشم‌ها شده، علایمی مانند خارش، اشک‌ریزی و قرمزی ایجاد کند.»

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان:

ساختمان های بهداشتی گیلان نیازمند بهسازی هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت:گیلان دارای بهترین و منسجم‌ترین شبکه سلامت در بستر شبکه بهداشت است، اما ساختمان‌های بهداشتی از ستاد تا صف نیازمند بهسازی و نوسازی هستند.
مینو محرز، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران:

ممکن است ویروس جدید پاندمی شود / واکسن‌های فعلی روی آن اثر ندارد

مینو محرز، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره شیوع ویروس تنفسی گفت: «صحبت بر سر این است که ممکن است ویروس جدید پاندمی شود. ممکن است هر ده سال شکل جدیدی از آنفولانزا بیاید. وقتی کرونا آمد انتظار آنفولانزا داشتیم الان ممکن است H۱N۱ پاندمی شود.
سازمان آگهی های پرسون