سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در بحبوحه بحران غزه روز پنج‌شنبه ۱۱ آبان ماه به ژنو سفر کرد و با انریکه مورا، معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و رایزنی‌‌‌ داشت.
پنج عضو فعلی گروه بریکس، فعالیت تجاری خود از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ را به میزان ۵۶ درصد افزایش دادند و در سال گذشته حدود ۴۲۲ میلیارد دلار گردش مالی ثبت کردند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران جایگاه عربستان سعودی را در سیاست همسایگی ایران برجسته دانست و بر اراده راسخ دولت مبنی بر گسترش مناسبات دو کشور و تعمیق همکاری‌های فی‌مابین در تمامی ابعاد تاکید کرد.

وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی تلفنی با همتای انگلیسی به مقامات این کشور توصیه کرد که تحولات منطقه را با رویکردی واقع‌بینانه بنگرند و تصریح کرد: نیروهای مقاومت از ایران دستور نمی‌گیرند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: مواضع ظلم‌ستیزانه کشورهای آمریکای لاتین از جمله ونزوئلا، بولیوی، کوبا، نیکاراگوئه، برزیل‌ و... علیه رژیم آپارتاید صهیونیستی قابل تقدیر است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه رایزنی‌های سیاسی خود با وزیران امور خارجه کشورهای مختلف، با شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر و وزیر خارجه قطر درخصوص آخرین تحولات غزه گفتگو و تبادل نظر کرد.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران در دومین روز سفر منطقه‌ای خود، امروز با «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه در آنکارا دیدار و رایزنی کرد. وزیرخارجه ایران با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه نیز دیدار و گفتگو خواهد داشت.
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در محکومیت شدید سخنان نفرت انگیز و بی اساس نماینده رژیم صهیونیستی علیه ایران در جلسه دوشنبه شورای امنیت، به دبیرکل سازمان ملل و نیز رئیس دوره‌ای شورای امنیت نامه رسمی و اعتراضی نوشت.
وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با بلومبرگ گفت: تصمیمی که حماس گرفت، تصمیمی کاملاً فلسطینی بود که عملیات طوفان الاقصی را انجام داد، دلایل آن هم کاملاً برای همه جهان روشن است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص موضع ایران نسبت به حملات به پایگاه های آمریکا در منطقه اظهار کرد: هرچه بکارید درو می کنید. حمایت از تنش، واکنش خواهد داشت. ما بارها منتقل و منعکس کردیم. حمایت از متجاوز واکنش ملت ها را در پی خواهد داشت. آن چیزی که آمریکایی ها بیان می کنند بخشی از کنش و واکنشی از سوی ملت ها است. این بخشی از سیاست های غلط آمریکا در منطقه است.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به وضعیت کلی اراضی اشغالی و جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی در غزه گفت: اگر در آینده‌ای نزدیک راه حل سیاسی جایگزین نشود هر آن، احتمال وقوع هر حادثه غیرقابل پیش‌بینی وجود دارد.
ظریف وزیر امور خارجه پیشین جمهوری اسلامی ایران در نشست «بررسی تحولات فلسطین» گفت: الان بزرگترین دستاوردی که اسرائیل می‌تواند در این قضیه داشته باشد و آبرویی ایجاد کند، وادار کردن آمریکا به درگیری بزرگتر در منطقه است تا شکست فراموش شود. موضع‌گیری مقام معظم رهبری در روز دوم با عنایت به این واقعیت بود که کسی برای اسرائیل چتر نجات نیندازد. مردم فلسطین مقاومت کردند و جمهوری اسلامی هم همواره از این مقاومت حمایت کرده، اما شکست خوردن این دوگانه رژیم صهیونیستی یعنی مظلومیت و شکست ناپذیری واقعیتی است که نباید اجازه دهیم با تحریف رسانه‌ها تحت تأثیر قرار گیرد.
سازمان آگهی های پرسون