سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

هادی حق‌شناس اقتصاددان در یادداشتی نوشت:

انتظارات عقلایی در مذاکرات

از سال 92 که مذاکرات شروع شد و بعد برجام به سرانجام رسید، شاخص‌ها تعدیل شد و به سمت مطلوب رفت. به نظر می‌رسد این انتظار عقلایی می‌تواند شکل بگیرد که مردم نه تنها انتظار افزایش قیمت نداشته باشند، بلکه شاهد کاهش قیمت هم باشند و آن هم نه فقط در سکه و ارز بلکه بقیه کالاهایی که به ارز ارتباط دارند؛ مانند خودرو که قطعات آن نیاز مبرم به ارز دارد.
دکتر عراقچی در کنفرانس کارنگی بر حق ایران برای دستیابی به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای تأکید کرد. وی اشاره کرد که ایران آماده توافقی جدید با آمریکاست که منافع اقتصادی ایران را تضمین کند. عراقچی معتقد است همه کشورهای عضو NPT باید از حقوق و مسئولیت‌های برابر برخوردار باشند.
تیم پرتلاش‌، خستگی‌ناپذیر و قابل اعتماد هسته‌ای‌مان که تجربه بد عهدی آمریکا در سال‌های گذشته را بارها دیده و راهبردهای کلان دشمن را رصد کرده‌اند، لازم است با نگاه به ظرفیت هسته‌ای کشور و رهنمودهای حکیمانه رهبر حکیم انقلاب پای میز مذاکره نشسته و از حقوق ملت بزرگ ایران دفاع کنند و ذره‌ای از اصول ترسیم شده هسته‌ای عدول نکنند که ان‌شاءالله نخواهند کرد.
سخنگوی وزارت امورخارجه به مناسبت ۱ اردیبهشت سعدی را آئینه‌ی فرهنگ و حکمت ایرانی، پیام‌آورِ مهرورزی و خردورزی برای انسان‌ها و منادی نزدیکی جان‌های امیدوار و باورمند به انسانیت و صلح دانست.
سخنگوی سابق وزارت خارجه: ایران با رویکردی مدبرانه و با در نظر گرفتن سوابق بدعهدی آمریکا و شخصیت ترامپ، ضمن اعلام آمادگی برای مذاکره بر اساس منافع ملی، شروط خود از جمله غیرمستقیم مطرح کرد.
ابوالقاسم قاسم زاده در یادداشتی نوشت:

منتظر خبرهای خوش مذاکراتی باشید

شنبه آینده دور سوم گفتگوها با بررسی نتایج کارشناسان از هر دوطرف در «عمان» ادامه خواهد یافت. اغلب کارشناسان سیاسی چه در سطح منطقه‌ای همچنین بین‌المللی انتظار مثبتی از این گفتگوها دارند.
معاون وزیر خارجه گفت که رفع تحریم‌ها باید به گونه‌ای باشد که منجر به انتفاع اقتصادی ملت ایران شود و صرفاً جنبه نمادین نداشته باشد. همچنین ایران بر حق غنی‌سازی اورانیوم تأکید دارد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه روند مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا تاکنون مثبت بوده است، گفت: در ادامه روند مذاکرات، از هر ابتکار عملی در جهت رفع تحریم‌ها و تأمین حقوق ملت ایران، استقبال می‌کنیم.
متاسفانه در داخل کشور هم برخی عناصر ضدمردمی به هر طریقی خواهان جشن گرفتن برای شکست گفت‌وگوها هستند؛ همچنان که در اسرائیل هم عده‌ای دنبال شنیدن چنین خبری هستند. ولی آنچه که تاکنون شاهد آن بوده‌ایم، التزام نهادهای اصلی قدرت در دو کشور برای حل‌وفصل اختلافات بدون توسل به زور است.
منصور حقیقت پور تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی نوشت:

سکوت معنادار تندروها

جریان خالص ساز، هم در سیاست خارجی هم در سیاست داخلی مخالفت هایی را مطرح می کند. تلاش آنها تنها برای این است که اعلام کنند جریان خالص ساز هنوز زنده و فعال است و از بین نرفته است، ولی توجه داشته باشید که راهبرد ما همانی است که کلیت نظام و مقام معظم رهبری تعیین خواهند کرد نه تندروها و خالص سازها.
سعدالله زارعی دریادداشتی نوشت:

تفاوت نگاه ما و آمریکا به مذاکره

تأکید ایران بر مذاکره غیرمستقیم، موضعی متکبرانه نبود واقعیت این است که تأکید ایران بر مذاکره غیرمستقیم از یک‌‌سو وضعیت ایران را در پذیرش و در عدم پذیرش علی‌السویه نشان می‌دهد و به دشمن می‌گوید اگر مذاکره برای تو راهبرد است، برای من صرفاً یک موضوع ـ از میان ده‌ها موضوع ـ است و آنچه تو در عنوان مذاکره جست‌وجو می‌نمایی و به‌ شدت به آن نیاز داری، من به خروجی آن نظر دارم.
در روزهای اخیر دیدیم که بعد از اعلام شفاف و روشن این نکته توسط رهبری که مذاکره با آمریکا تصمیم کشور است، کسانی که مذاکره را خیانت به کشور و ملت و انقلاب و نظام می‌دانستند به جای اینکه از مواضع نادرست خود ابراز پشیمانی کنند و درصدد جبران برآیند، یا سکوت کردند و یا درصدد توجیه برآمدند.
سازمان آگهی های پرسون