سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

محمود المشهدانی، رئیس پارلمان عراق و هیأت همراه وی بعدازظهر امروز (۱۴ دی‌ماه) به منظور دیدار و گفت‌وگو با مقامات ایرانی از طریق فرودگاه بین‌المللی مهرآباد وارد کشور شدند.
«حکمت حاجی‌اف» مشاور سیاست خارجی رئیس‌جمهور آذربایجان صبح روز یکشنبه با «علی‌اکبر احمدیان» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای‌عالی امنیت ملی کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد و طرفین در این دیدار بر ضرورت گسترش روابط فیمابین تأکید کردند.

عصر ایران با انتقاد از وزیر خارجه نوشت: مقامات ایران باید برای مواجهه با ترامپ از علم روانشناسی بهره بگیرند، اما متاسفانه به نظر می رسد نه تنها چنین دیدگاهی در بین برخی مقامات ایران وجود ندارد، بلکه دقیقا صحبت هایی می شود که به تحریک طرف مقابل کمک می کند.
۲۷ نماینده مجلس در نامه‌ای به عباس عراقچی وزیر امور خارجه، خواستار ارائه برنامه عملیاتی و زمان‌بندی اجرایی راهبردهای این وزارتخانه در حوزه‌هایی مانند مبارزه با استکبار، حمایت از نهضت‌های آزادی‌بخش و دیپلماسی اقتصادی شدند.
سفیر ایران در روسیه می‌گوید پیوند توافق‌نامه راهبردی با دیگر ظرفیت‌ها مانند شانگهای و بریکس، فرصت مناسبی را برای تهران و مسکو فراهم کرده که در تاریخ معاصر روابط دو کشور بی‌سابقه است.
برخی اطرافیان و نزدیکان دولت در دیدارهای خصوصی و دورهمی‌ها می‌گویند «ما داریم با ترامپ مذاکره می‌کنیم و شروع شده!» برخی فعالان سیاسی نیز می‌گویند ترامپ از آن ۱۲ شرط توافق عقب نشسته و در اظهارنظرها ملایم شده است.
بحث پرتکرار این روزها در محافل و مطبوعات داخلی وفضای رسانه‌های خارجی آثار انتخابات آمریکا ورئیس جمهور شدن ترامپ وتحلیل اقدامات پرحاشیه واعجاب برانگیز او وبه تبع آن موضوع مذاکره ایران و آمریکاست.
سید عباس عراقچی، وزیر خارجه در گفت و گو با شبکه الجزیره عربی قطر با اشاره به وجود بی اعتمادی میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده گفت:ما رابطه طولانی با آمریکا داریم و متاسفانه این تاریخ پر از وقایع و مواضع بسیار بد و منفی در حد خصومت و دشمنی با جمهوری اسلامی ایران توسط امریکا است.

در این هفته جدال‌های لفظی فراوانی در داخل کشور داشتیم. عمده جدال‌ها بر سر مذاکره با آمریکا و حل مشکلات فیمابین دو کشور است که موضوع جدیدی نیست ولی این روزها به موضوع بسیار داغی تبدیل شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با رد ادعاهای اخیر مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سخنگوی وی در رابطه با جمهوری اسلامی ایران به آنها توصیه کرد با درک معنای مفاهیمی همچون «تهدید» و «صلح و امنیت بین‌المللی» از ابتذال معنایی این واژه‌ها خودداری کنند.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تکرار اراده ایران برای تداوم همکاری‌ها با آژانس در چارچوب تعهدات بین‌المللی خود بر ضرورت پرهیز از سیاسی‌کاری و طرح مواضع غیرسازنده و ادامه همکاری‌ها در فضایی فنی و رو به جلو تاکید کرد.

عکس‌های منتشر شده از دیدار سید عباس عراقچی وزیر خارجه کشورمان با آخوندزاده رئیس‌الوزرای حکومت خودخوانده طالبان در کابل نشان می‌دهند در این دیدار پرچم جمهوری اسلامی ایران وجود نداشت و صرفاً از پرچم گروه طالبان استفاده شد!
بعضی از چهره‌های سیاسی علی‌رغم آنکه از یک‌سو در ظاهر مطالبات آمریکا از ایران را نادرست می‌دانند و از سوی دیگر ظاهراً دولت آمریکا را غیرقابل اعتماد می‌خوانند، جمهوری اسلامی را به انجام مذاکره برای توافق جامع ـ در همه موضوعات ـ توصیه می‌کنند.
امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در نامه خود به شورای امنیت گفت: جمهوری اسلامی ایران به صراحت و قاطعانه چنین ادعا‌های بی‌اساسی را که هیچ هدفی جز منحرف کردن جامعه بین‌المللی از جنایات هولناکی که توسط این رژیم آپارتاید علیه مردم فلسطین در نوار غزه مرتکب می‌شود، ندارد، رد می‌کند.

همیشه پشت لبخند‌های دیپلماسی، دشمنی‌ها و کینه‌های پنهانی و باطنی خبیث نهفته است. چشم‌هایمان را باز کنیم و حواسمان باشد که با چه کسی مواجه‌ایم، معامله می‌کنیم و حرف می‌زنیم. انسان وقتی طرف مقابل خود را شناخت، ممکن است معامله کند، اما می‌داند چه باید بکند. باید بشناسیم و بدانیم

وزیر خارجه ایران ضمن هشدار درباره اینکه «اگر نتوانیم قبل از اکتبر به راه‌حل خوبی درباره برجام برسیم، مشکل جدی خواهیم داشت»، گفت: پنجره دیپلماسی هنوز باز است، مشروط بر این که طرف‌های دیگر تمایل واقعی نشان دهند.

سازمان آگهی های پرسون