سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

ما برای رسیدن به حقوق کشور خود نه تنها در گام‌های هسته‌ای که در ابعاد سیاسی هم باید جبهه‌های جدید باز کنیم و افکار عمومی جهان را متوجه رنجی کنیم که تحریم‌های امریکا خصوصا در دوران کرونا متوجه ایرانیان کرده است. به نظر می‌رسد فشار سیاسی بر دولت بایدن موثر خواهد شد، درست برخلاف دولت ترامپ که هیچ فشاری را نمی‌پذیرفت و پیگیر پیروزی بزرگ و قاطع بود.
توافق مهم غیرمعاهده‌ای برجام هنوز به‌رغم خسارات و آسیب‌های متعددی که از سوی برخی اعضای بدعهد و ادا به آن وارد شد، به علاوه نزاع و مشاجره‌های حقوقی و سیاسی، منشأ آثار گوناگونی است. قراردادی که به درستی و برخلاف اصل حسن‌نیت که در متن آن مکرر به آن اشاره شده، اجرا نشد و حُسن نیتی هم از سوی همان اعضای بدعهد و ادا نسبت آن روا نگردید.
یکی از متداول‌ترین پرسش‌های چند ماه گذشته این است که بعد از احیای احتمالی برجام چه شرایطی متوجه اقتصاد ایران و نظم و نظام بازارها خواهد شد؟ واقعیت این است که اقتصاد ایران سال‌هاست منتظر تحولات برآمده از متغیرهای پیرامونی است. به گونه‌ای که این انتظار و تعلیق به یکی از ویژگی‌های اقتصاد ایران بدل شده است. قبل از امضای برجام، مدت‌ها، اقتصاد ایران در انتظار امضای برجام روزگار می‌گذراند.
با بازگشت آمریکا به برجام، زمینه برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی، ایجاد کانال‌های مالی نقل ‌و انتقال سرمایه در بازارهای مالی بین‌المللی که در چند سال گذشته با چالش‌های جدی مواجه شده بودند، فراهم می شود که این موضوع برای اقتصاد ایران بسیار حیاتی است.
تفاهم با ایالات‌متحده آمریکا چه تاثیری بر چشم‌انداز توسعه اقتصادی کشور دارد؟ این روزها یکی از دلمشغولی‌های جدی فعالان اقتصادی کشور این است که در صورت شکل‌گیری مجدد توافق بین ایران و آمریکا و گشوده شدن فضای ارتباطات و تجارت بین‌المللی برای اقتصاد ایران، شاهد چه تحولاتی در عرصه تولید و تجارت خواهیم بود و در صورت ادامه مسیر فعلی اقتصاد ایران به کجا خواهد رفت؟
نماینده دائمی ایران در ژنو:

آمریکا خاطی فاحش برجام است

نماینده دائمی کشورمان در ژنو در کنفرانس خلع سلاح این نهاد بین‌المللی، مواضع کشورمان را درباره اهمیت پایبندی کشورها به مفاد معاهده ان.پی.تی و تحولات پیرامون توافق هسته‌ای مطرح کرد.

یادداشت/ کشف پاره ای از حقایق پنهان در آژانس دارویی اروپا درباره واکسن فایزر، بار دیگر ماهیت آمریکایی ها در تحمیل خواسته هایشان به کشورهای جهان را به اثبات رساند.
در دیدار با سفیران جدید پنج کشور مطرح شد؛

روحانی: شرایط برای همکاری‌های بین المللی ایران تغییر کرده است

رییس جمهوری امروز در جریان دریافت استوارنامه سفیران پنج کشور در ایران، با تاکید بر اینکه شرایط برای همکاری‌های بین المللی ایران با گذشته تغییر کرده است، بر اهتمام ایران برای توسعه همکاری‌ها با کشورهای مختلف تاکید کرد.
صادق ملکی استراتژیست و کارشناس ارشد سیاسی درباره جنجال ها بر سر بیانیه آژانس و سازمان انرژی اتمی ایران گفت:دو صدایی آن هم در این حد خود عامل تعضیف توان ملی است. انتخابات پیش رو ریاست جمهوری و ثبت نمودن توافق بنام خود از جمله ریشه‌های این اقدام می تواند باشد.

قالیباف با اشاره به لغو نظارت‌های پروتکلی؛

قفل تحریم‌ها تنها با اتحاد مردم شکسته می‌شود

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به لغو نظارت‌های پروتکلی از صبح سه شنبه گفت که قفل تحریم‌ها هم با اتحاد مردم ایران شکسته خواهد شد.‌
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه هیچ قوه ای نمی‌تواند در امر قوای دیگر دخالت کند، گفت: اصل ۱۱۳ کامل روشن و از بدیهیات است واضحات تفسیر ندارد کاملا روشن است که رییس جمهور مسوول اجرای قانون اساسی است نه ناظر.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه حمله صدام به ایران نقض قوانین‌آمره بین المللی است، گفت: این تجاوز با هدف توسعه طلبی بوده نه با هدف دفع یک مشکل و این تجاوز بعنوان یک حرکت در شرایط ویژه منطقه‌ای و بین‌المللی به منظور گرفتن امتیاز صورت گرفته و طبق هر طبق هر تعریفی تجاوز محسوب می‌شود.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس خبر داد:

تشکیل تیم راستی آزمایی برای رصد توقف پروتکل الحاقی

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس با اشاره به توافق دولت و آژانس و تصمیم مجلس، گفت: کمیسیون امنیت ملی در همین راستا جلسه‌ای را برگزار کرد و مقرر شد تا تیم راستی آزمایی برای نظارت بر روند اجرای کامل قانون لغو تحریم ها تشکیل شود.
یک فعال سیاسی گفت:  اندیشمندان غربی سیاستمداران را به دو دسته شیر و روباه تقسیم  و بر همین اساس سیاست‌ها را به دو سیاست رادیکال و محافظه کار تقسیم می‌کنند. نه آقای ترامپ یک شیرکامل و واقعی بود و نه آقای بایدن یک روباه کامل در مقابل ایران است. ترامپ سعی کرد رادیکاله با ایران برخورد کند. او  با ضربه ای که به برجام زد کار را تا جایی برد که نظامیان آمریکا در پایگاه عین الاسد تحقیر شدند و یک شیر واقعی نبود .
تاریخ ١١٣ ساله معاصر ایران چه چیزی به ما درباره آینده برجام می‌گوید؟ گاهی باید به گذشته بازگشت تا تحولات امروز معنا یابد؛ به همین دلیل بهتر است به ١١٣سال پیش بازگردیم؛ یعنی زمانه‌ای که انقلاب مشروطه به ثمر نشسته بود.
با روی‌کارآمدن جو بایدن، بار دیگر در نقطه عطفی تاریخی در پرونده هسته ایران قرار گرفته‌ایم. با گذشت حدود یک ماه هنوز وعده رئیس‌جمهور جدید آمریکا در بازگشت به برجام محقق نشده است.
در چنین شرایطی اگر فعالیت هسته ای ایران به نقطه اوج شتاب خود برسد و ایضا به امتیازات اندک طرف مقابل وقعی ننهاده شود، مسلما آمریکا و متحدانش خود را آماده اخذ تصمیمات سخت خواهند نمود.
سازمان آگهی های پرسون