سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

امیر سرتیپ علیرضا شیخ، معاون اجرایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به رشد چشمگیر توان پهپادی کشور، اعلام کرد که میزان تولید پهپادها در بازه هفت‌ماهه پس از جنگ دوم، ده برابر کل دوران پیش از آن بوده است. او در آستانه روز ارتش بر فلسفه «ارتش فدای ملت» و لزوم صیانت از مرزها تأکید کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به شهادت کمال خرازی، وزیر خارجه پیشین، در جریان حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران، این اقدام را مصداق غرض‌ورزی این دو کشور در برابر صلح، دیپلماسی و منطق دانست.

در پی برقراری آتش‌بس دو هفته‌ای میان ایران و آمریکا، امروز چهارشنبه معاون رئیس امارات متحده عربی با رئیس مجلس شورای اسلامی تماس تلفنی برقرار کرد.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت تحولات میدانی و امنیتی اخیر موجب تقویت جایگاه منطقه‌ای ایران شده است. او تأکید کرد ایران در مقطعی توصیف‌شده به‌عنوان «لحظه‌ای تاریخی» قرار دارد؛ دوره‌ای که به‌گفته وی با تقویت توان ژئوپلیتیکی، بروز ظرفیت‌های مردمی و استقرار رهبری جوان همراه شده و منطقه آمادگی بیشتری برای پذیرش نقش‌آفرینی ایران دارد.
محمود نبویان، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با اشاره به مذاکرات ۲۱ ساعته در پاکستان، از برقراری هماهنگی کامل و ارتباط مستقیم میان میدان نبرد و دیپلماسی در این نشست خبر داد.

رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه ایران خواهان جنگ نیست و همواره بر تعامل سازنده پافشاری دارد، هشدار داد که هرگونه تلاش برای تحمیل اراده یا وادار کردن کشور به تسلیم، محکوم به شکست است و مردم ایران هرگز چنین رویکردی را نمی‌پذیرند.

«امیر سعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت با رد ادعاهای بحرین گفت: بقایای فیزیکی به‌دست‌آمده از تسلیحات به‌کاررفته در ارتکاب تجاوز که در شهرهای متعدد آسیب‌دیده شناسایی شده‌اند، تایید می‌نماید که این تسلیحات بخشی از زرادخانه‌های برخی دولت‌های حاشیه خلیج فارس بوده‌است.
وزیر کشور با بیان اینکه توطئه‌های تحریم و محاصره راه به جایی نخواهد برد، به استانداران مرزی دستور داد با استفاده از اختیارات ویژه، ضمن خنثی‌سازی تهدید محاصره دریایی، دشمن را در این عرصه نیز ناکام سازند.
سفیر ایران در چین با بیان اینکه وتوی قطعنامه شورای امنیت توسط چین و روسیه در خصوص تنگه هرمز گامی مهم در جهت صلح جهانی بود، اعلام کرد که اقدامات آمریکا برای ایجاد محاصره دریایی در این تنگه با شکست مواجه خواهد شد.
هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به منظور شرکت در یکصد و پنجاه و دومین مجمع اتحادیه بین‌المجالس (IPU)، عازم استانبول ترکیه شد. این مجمع از تاریخ ۲۶ تا ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۵ برگزار خواهد شد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه دشمنان با پیشرفت علمی و توانایی‌های ایران مشکل دارند، اظهار داشت که به همین دلیل، مدارس و دانشگاه‌ها را هدف قرار می‌دهند. وی همچنین معلمان را به هدایت دانش‌آموزان برای ساختن ایرانی آباد ترغیب کرد.

رئیس‌جمهور با اشاره به تهدیدهای اخیر علیه تنگه هرمز، تأکید کرد که ایران همواره در راستای تأمین امنیت پایدار این گذرگاه مهم تلاش کرده است و هرگونه اقدام خصمانه علیه آن، تجارت جهانی را با پیامدهای گسترده‌ای روبرو خواهد کرد.
معاون اول رئیس‌جمهوری با انتقاد از اظهارات اخیر نتانیاهو مبنی بر گزارش‌دهی روزانه معاون اول ترامپ به او، این وضعیت را تحقیر ساختاری خواند و پرسید آیا مردم آمریکا از تبدیل شدن کاخ سفید به شعبه گزارش‌دهی برای رژیم اسرائیل آگاهند؟
سردار ابن‌الرضا، سرپرست وزارت دفاع، در جلسه با کمیسیون امنیت ملی مجلس تأکید کرد که نیروهای مسلح در اوج آمادگی رزمی قرار دارند و در برابر هرگونه تجاوز دشمن، پاسخی شدید و پشیمان‌کننده خواهند داد.

آنتونیو سانچس-بندیتو گاسپار، سفیر اسپانیا در تهران، با اعلام خبر بازگشایی مجدد سفارت این کشور در پایتخت ایران، بر تلاش برای برقراری صلح تأکید کرد.
سخنگوی وزارت کشور با تأکید بر آمادگی‌های قبلی، اعلام کرد که دولت و کابینه از آغاز جنگ غافلگیر و دستپاچه نشده‌اند و وزارت کشور از بهمن ماه ۱۴۰۴ ابلاغیه‌های لازم برای شرایط اضطراری را به استان‌ها ارسال کرده بود.
سفیر ایران در آلمان اعلام کرد مذاکرات ۲۱ ساعته اسلام‌آباد نشان داد ملتی که در تاریخ خود بارها در برابر اعمال زور ایستاده است، در میز مذاکره نیز زیر بار مطالبات فراتر از چارچوب توافق نمی‌رود.
سازمان آگهی های پُرسون