با استفاده از هنر دیجیتال، امکان مستندسازی آثار باستانی با دقت بسیار بالا فراهم شده و علاوه بر آن این آثار به صورتی حفظ میشوند که دسترسی به آنها برای نسلهای آینده تضمین شود.
آرامگاه کوروش کبیر در پاسارگاد، یکی از مرموزترین آثار دوره هخامنشیان است که توصیفهای و روایتهای گوناگونی از آن شده است. سازهای که روزگاری به مسجد تبدیل شد و زمانی آن را «قبر مادر سیلمان» مینامیدند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نایین گفت: بنای تاریخی «نارین قلعه» در این شهرستان در مسیر احیا و تبدیل شدن به «سایت موزه» قرار دارد و اعتبار اولیه برای مطالعات باستانشناسی و مرمتهای حفاظتی آن در نظر گرفته شده است.
کارشناس میراث فرهنگی ناملموس استان کرمانشاه گفت: این آیینها معمولا در این فصل از سال، در صورتی که بارشی رخ نداده باشد، به منظور طلب باران از پروردگار برگزار میشوند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان گفت: «با همکاری دبیرخانه جشنواره شکرگزاری انبه و یاسمین گل و شهرداری میناب، این جشنواره در فهرست رویدادهای گردشگری کشور ثبت شد.»
باستانشناسان بقایای یک دژ نظامیِ رومی متعلق به قرن چهارم میلادی را در جنوب شرقی ترکیه کشف کردند که سوابق تاریخی، ساخت قلعه در زمان امپراتور «کنستانتیوس دوم» را تایید میکند.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اعلام اینکه حفاران قاچاق در حال زیرورو کردن گورها هستند، گفت: «از هزاران گوری که از گذشته تاکنون هم توسط باستانشناسان کاوش شده، بقایای زیستی آرشیوی چندانی نداریم، درحالیکه اینها ذخایر کهن زیستی سرزمینمان هستند و این یعنی جوهره میراثی کشور در حال نابودی است.»
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قزوین از تعطیلی قلعه حسن صباح در منطقه الموت به منظور مستندسازی برای تهیه پرونده ثبت جهانی و عدم امکان بازدید گردشگران خبر داد.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان گفت: نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران آبان امسال در اصفهان برگزار می شود و این گردهمایی میتواند نقطه اتصالی برای شهرهای دارای بافت تاریخی با سیاستگذاران حوزههای مرتبط از جمله وزارت میراث فرهنگی باشد.
هیات ۵ نفری کارشناسان وزارت میراثفرهنگی به سرپرستی مصطفی ده پهلوان، رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با هدف بررسی آسیبها و صدمات احتمالی عبور مترو شیراز از مجاور حافظیه به این استان سفر کرد.
یک کنشگر میراث فرهنگی ریزش بخشی از سقف آرامگاه اردشیر دوم هخامنشی در میراث جهانی پارسه یا همان تخت جمشید را گزارش کرد و گفت: این یادگار هخامنشیان با تهدیدی جدی روبهرو است.
روابط عمومی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید اعلام کرد: خبر ریزش سقف آرامگاه اردشیر دوم در تخت جمشید که در برخی از رسانههای برخط و مکتوب منتشر شد، صحت ندارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس با اشاره به برگزاری برنامههای هفته بزرگداشت حافظ در جوار آرامگاه شاعر بزرگ پارسیگوی، از رایگان شدن این مکان تا روز ۲۰ مهرماه خبر داد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس گفت: محور زندیه -شیراز ، دارابگرد -داراب و تعدادی از مساجد و قنوات تاریخی استان فارس در دستور کار ثبت جهانی یونسکو است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی گفت: کاوشهای باستانشناسی برای ثبت ملی غار تاریخی اُل در شهر نراق آغاز شده است.
بسیاری از ساختمانهای حرم از دوره صفویان به جا مانده است و وسعت آن طی بازسازیهای مختلف از ۱۲ هزار متر مربع در گذشته به مساحت کنونی آن رسیده و به یکی از بزرگترین اماکن مذهبی جهان تبدیل شده است.