به گزارش سایت خبری پُرسون، نشست مشترک میان مسئولان اقتصادی دولت با نمایندگان انجمنها، تشکلهای صنفی و فعالان سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴، در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.
در این نشست، سیدرضا صالحیامیری ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ، سیدعلی مدنیزاده ـ وزیر امور اقتصادی و دارایی ـ، سیدکامل تقوینژاد ـ دبیر هیأت دولت ـ، محمد شیریجیان ـ معاون اقتصادی بانک مرکزی ـ، مصطفی سالاری ـ مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ـ و سید محمدهادی سبحانیان ـ رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور ـ در کنار معاونان وزارت میراثفرهنگی و نمایندگان بخش خصوصی از جمله اعضای هیأت مدیره جامعه حرفهای هتلداران ایران، اعضای هیأت مدیره جامعه انجمنهای حرفهای راهنمایان گردشگری، اعضای هیأت مدیره جامعه انجمنهای حرفهای اقامتگاههای بومگردی، اعضای هیأت مدیره جامعه تورگردانان، اعضای هیأتمدیره جامعه مجتمعهای گردشگری و سفرهخانههای سنتی، اعضای هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی، اعضای هیأت مدیره انجمن موسسات آموزش گردشگری و نمایندگان صنایعدستی نیز حضور داشتند.
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این نشست با تأکید بر نقش بیبدیل گردشگری در بازسازی امید ملی، از تدوین ۱۴ برنامه جامع جبرانی برای حمایت از بخشهای آسیبدیده خبر داد و گفت: گردشگری نخستین بخش آسیبپذیر و در عین حال نخستین حوزه بازآفرین در شرایط بحرانی است. ما بلافاصله پس از پایان جنگ ۱۲ روزه، مسیر تدوین برنامههای ترمیمی را با مشارکت نهادهای کلیدی اقتصادی آغاز کردیم. امروز، ۱۴ بسته حمایتی آماده اجراست.
او با بیان اینکه ورود گردشگران خارجی در فروردینماه ۴۸ درصد رشد داشته است، اظهار کرد: اگرچه جنگ وقفهای در مسیر توسعه ایجاد کرد، اما مسیر ما متوقف نشد. با قاطعیت راه حمایت، ترمیم و احیا را آغاز کردهایم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی T جایگاه بخش خصوصی، تشکلها و جوامع حرفهای در پویایی این سه حوزه را بیبدیل توصیف کرد و افزود: در جلسات گذشته، تعهد کردیم که دغدغهها، مطالبات و مسائل شما را پیگیری کنیم. امروز این نشست با حضور چهرههای اصلی دولت ـ وزیر اقتصاد، دبیر هیأت دولت، معاون بانک مرکزی، رؤسای سازمان امور مالیاتی و تأمین اجتماعی ـ نشانهای روشن از جدیت ما برای عمل به وعدههاست.
صالحی امیری افزود: از موضوعات بیمه و مالیات تا تسهیلات بانکی و معافیتها، همه را در بالاترین سطح دولت دنبال کردهایم. شخص رئیس جمهور، معاون اول و وزرای اقتصادی با نگاه کاملاً حمایتی در کنار ما ایستادهاند. هیچ درخواست جدیای از سوی ما نبوده که بانک مرکزی یا سازمان تأمین اجتماعی با آن مخالفت کرده باشند. این همدلی، بزرگترین سرمایه دولت برای نجات و توسعه گردشگری است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به تحول رویکرد دستگاههای دولتی نسبت به این حوزه، اظهار کرد: در جلساتم با رئیس سازمان تأمین اجتماعی، صراحتاً اعلام شد که هیچ مسئلهای در صنوف گردشگری و صنایع دستی نباید بدون پاسخ بماند. این تحول رویکرد، ثمره دیپلماسی گفتوگو، اجماع نهادی و اعتماد متقابل است.
او ادامه داد: فعالان حوزههای گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی در روزهای دشوار جنگ، شرافت، وفاداری و دلبستگی عمیق خود را به این سرزمین بهروشنی نشان دادند. اکنون نوبت ماست که پاسخ این نجابت را با سیاستهای حمایتی و اقدامات عملی بدهیم.
صالحی امیری، افق پیشرو را روشن توصیف کرد و گفت: دیگر حلقه مفقودهای بهنام «فقدان گفتوگو» وجود ندارد. امروز همه ارکان دولت در حال تعامل، مشارکت و هماهنگیاند. برای هر سه حوزه مأموریتی وزارتخانه، برنامههای دقیق، زمانمند، و راهبردی در حال اجراست. ما در مسیر احیا و جهش گردشگری ایستادهایم، مصمم، منسجم و متعهد.
در همین نشست، سید محمدهادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به نقش مؤثر مراکز اقامتی و تأسیسات گردشگری در حمایت از مردم طی جنگ ۱۲ روزه، از تمدید مهلت تسلیم اظهارنامههای مالیاتی فعالان این حوزه تا پایان شهریورماه خبر داد و تأکید کرد: سازمان امور مالیاتی خود را مکلف به پشتیبانی از این صنعت راهبردی میداند.
منبع: ایسنا