رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درگزین از کشف ظرف سفال باستانی ۷۰۰ ساله در روستای گیودره خبر داد و گفت: ظرف سفالی باستانی در روستای گیودره به شکل تصادفی و هنگام حفر قبر از سوی اهالی بومی منطقه کشف شد.
رییس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: «خورش ماست» اصفهان با دریافت نشان جغرافیایی بینالمللی و قرارگیری در فهرست میراث ناملموس یونسکو ثبتجهانی شد.
شبکه مادیهای شهر اصفهان به عنوان رگهای حیاتی شهر و بخشی از هویت این کلانشهر بسیار گسترده است و موجب میشود فضای سبز و درختان بهعنوان ریههای تنفسی و تنوع پوشش گیاهی حفظ شود، بنابراین بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در کاهش آلودگی هوا نیز تاثیر بسزایی دارد.
تعدادی از محوطههای باستانی کشور این روزها با فعالیت پرحجم حفاران غیرمجاز مواجه شده است. این درحالیست که عملیات کاوش در برخی از محوطهها متوقف مانده است.
وزیر میراث فرهنگی گفت: ارگ شیراز با توسعه جدیدی که پیدا میکند به سمت ثبت جهانی حرکت میکند. با ثبت جهانی ارگ و ایجاد میدان بزرگی که به مراتب زیباتر از نقش جهان خواهد شد، شیرازیها شعف و غرور بیشتری پیدا خواهند کرد.
با استفاده از هنر دیجیتال، امکان مستندسازی آثار باستانی با دقت بسیار بالا فراهم شده و علاوه بر آن این آثار به صورتی حفظ میشوند که دسترسی به آنها برای نسلهای آینده تضمین شود.
آرامگاه کوروش کبیر در پاسارگاد، یکی از مرموزترین آثار دوره هخامنشیان است که توصیفهای و روایتهای گوناگونی از آن شده است. سازهای که روزگاری به مسجد تبدیل شد و زمانی آن را «قبر مادر سیلمان» مینامیدند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نایین گفت: بنای تاریخی «نارین قلعه» در این شهرستان در مسیر احیا و تبدیل شدن به «سایت موزه» قرار دارد و اعتبار اولیه برای مطالعات باستانشناسی و مرمتهای حفاظتی آن در نظر گرفته شده است.
کارشناس میراث فرهنگی ناملموس استان کرمانشاه گفت: این آیینها معمولا در این فصل از سال، در صورتی که بارشی رخ نداده باشد، به منظور طلب باران از پروردگار برگزار میشوند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان گفت: «با همکاری دبیرخانه جشنواره شکرگزاری انبه و یاسمین گل و شهرداری میناب، این جشنواره در فهرست رویدادهای گردشگری کشور ثبت شد.»
باستانشناسان بقایای یک دژ نظامیِ رومی متعلق به قرن چهارم میلادی را در جنوب شرقی ترکیه کشف کردند که سوابق تاریخی، ساخت قلعه در زمان امپراتور «کنستانتیوس دوم» را تایید میکند.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اعلام اینکه حفاران قاچاق در حال زیرورو کردن گورها هستند، گفت: «از هزاران گوری که از گذشته تاکنون هم توسط باستانشناسان کاوش شده، بقایای زیستی آرشیوی چندانی نداریم، درحالیکه اینها ذخایر کهن زیستی سرزمینمان هستند و این یعنی جوهره میراثی کشور در حال نابودی است.»
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قزوین از تعطیلی قلعه حسن صباح در منطقه الموت به منظور مستندسازی برای تهیه پرونده ثبت جهانی و عدم امکان بازدید گردشگران خبر داد.