بافت تاریخی شیراز دارای ۴۱۰ اثر ثبتی و دو هزار بنای دارای واجد ارزش است بافتی که از دوره زندیه آثار دارد تا دوران معاصر. برخی از بناهای شاخص آن نیز مرمت شده و تغییر کاربری پیدا کرده اند.
عزتالله ضرغامی در جمع باستانشناسان از هشدارهایی که به او درباره استفاده از نام «کوروش» و «داریوش» پس از تحویل پست وزارت میراث فرهنگی داده شده بود و واکنشهایی که پس از شرح وضعیت معماری پس از انقلاب دریافت کرده بود، سخن گفت و درباره استفاده از غربیها در مطالعات باستانشناسی، داستانی از «جنگیر» را در اینباره تفسیر کرد.
بحث امروز و دیروز نیست که بافت تاریخی شیراز خبرساز شده است. هر از گاهی صدای ناله این بافت بلند میشود و بعد از چند روز آن را میخوابانند. اما این بار قضیه فرق داشت. صدای شیراز مدتی است که خاموش نمیشود. حالا کنشگران اجتماعی و فرهنگی نیز به کمک این بافت آمده اند تا بیش از این تخریب نشود.
ماجرای تخریب بافت تاریخی شیراز، برگزاری جشنواره صنایع دستی فجر، لزوم تدوین سند صنایع دستی و تعطیلی کاخ موزه ها به دلیل بارش برف از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
عزت الله ضرغامی با اشاره به نگرانی برخی از افراد درباره طرح مولد سازی و واگذاری اموال مازاد دستگاههای دولتی گفت: بناهای تاریخی به هیچ وجه امکان واگذاری به غیر را ندارند نظارت ما بر آنها وجود دارد.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: معاونت میراث فرهنگی نسبت به تشکیل و فعال سازی راهیان میراث فرهنگی مشابه راهیان نور و راهیان پیشرفت باید اقدامات لازم را انجام دهد.
در حالیکه طبق گفته مسئولان، پرونده ثبت جهانی هگمتانه قرار است طی روزهای آینده به یونسکو ارسال شود چند روز قبل شاهد شاهکاری از بی توجهی در محدوده این پرونده بودیم.
محققانی از مرکز تحقیقات آکادمی علوم و هنرهای اسلوونی، دانشگاه آریزونا و دانشگاه کولگیت در مقالهای که در مجله Science Advances منتشر کردهاند، توضیح دادهاند که دوربین لایدار روی یک هواپیما چگونه توانسته است این سازههای باستانی را پیدا کند.