مدیر اجرایی آستان مقدس امامزاده سید ابورضا(ع) در خصوص وضعیت این اثر تاریخی گفت: متاسفانه به دلیل محدودیت منابع مالی امکان بازسازی برای میراث فرهنگی براساس ضوابطی که دارند، وجود ندارد.
معاون فرهنگی و هنری سازمان زیباسازی شهر تهران گفت: بهطورقطع در ۲ سال گذشته هیچگونه عملیات مرمت و شستوشو روی مجسمه فردوسی انجام نشده است و مرور عکسهای قدیمی این اثر نشان میدهد که مجسمه از سال۸۸ به رنگ سایه و روشن بوده و اتفاق جدیدی رخ نداده است.
این روزها «خانه لرزاده» که میان ساختمانهای بلند محصور شده، در بلاتکلیفی به سر میبرد و معلوم نیست چه سرنوشتی در انتظارش است. از ابتدای سال درهای این موزه را بدون اطلاعرسانی به روی مردم بستهاند و شهرداری که مالک آن است، بیسر و صدا به باسازی آن پرداخته و تا کنون نیز پاسخگوی وضعیت خانه لرزاده نبوده است.
بررسیها نشان میدهد در موضوع ثبت آثار در فهرستهای ذیربط متأسفانه مسائل بسیار فنی و شرعی وجود دارد که موجب شده داشتههای حقوقی این حوزه از نظر کیفی کماثر و ناتوان شود.
«کدام متخصص تاریخ، کدام انسان میهن دوست و دانای این مرز و بوم، این عنوانهای جعلی و تجاری را بر جام حسنلو یا کتیبه نقش رستم یا کاشیهای مسجد شیخ لطف الله میپسندد و تایید میکند؟»
برخی معتقدند رضا شاه برای این جاده چالوس را احداث کرد که بتواند به املاک خود در شمال ایران دسترسی بهتری داشته باشد، اما آیا واقعا انگیزه اصلی رضا شاه این بوده است؟
بار دیگر یک طرح از سوی نمایندگان مجلس یازدهم، صدای یرخی را درآورد و در روزهایی که مردم دغدغه گرانی را دارند، طرحی در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت که الگوبرداری از کشورهای مصر و انگلستان است، اما بدون شناخت از قوانین باستان شناسی آنها. در راهکار نمایندگان برای خروج از بحران کمبود ارزآوری، خرید و فروش آثار باستانی در دستور کار قرار گرفته است.