به گزارش سایت خبری پُرسون، از گیلان؛ کوروش خلیلی با اعلام این خبرگفت: شیلات گیلان در انتهای برنامه هفتم توسعه باید به تولید ۹۳ هزار تن تولیدات محصولات شیلاتی دست یابد که در سال ۱۴۰۳ به ۸۶ هزار تن تولید رسید.
وی تصریح کرد: ۸۷ درصد تولیدات شیلاتی استان در بخش آبزی پروری بود که در قالب ۶ هزار و ۵۰۰ مزرعه فعال تولید شد و ۱۳ درصد نیز از محل صید و صیادی بوده است.
وی اشتغال ایجاد شده در بخش شیلاتی را حدود ۱۱ هزار نفر عنوان کرد و افزود: میزان صادرات محصولات شیلاتی استان از ۱۶ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹ با رشدی ۲۰ درصدی به نزدیک ۶۰ میلیون دلار در ۱۴۰۳ رسیده است و شیلات گیلان توانست بیش از ۱۵ درصد از تعهد تولید در برنامه هفتم توسعه جلوتر باشد.
خلیلی اضافه کرد: شیلات استان در حوزه ماهیان گرمابی ۱۷.۷ درصد، ماهیان سردآبی بیش از ۶۰ در درصد و ماهیان خاویاری ۴۰ درصد نسبت به سال قبل رشد داشت که نشان از توسعه تولیدات شیلاتی استان دارد.
خلیلی مدیرکل شیلات گیلان از افزایش ۲.۵ برابری تسهیلات شیلاتی در سال ۱۴۰۳ نیز خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۳ متقاضیان تسهیلات شیلاتی برای دریافت بیش یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال به بانکها معرفی شدند.
وی بیان کرد: افزایش تولید متراکم آبزیان و بازار مناسب صادرات موجب شد شیلات استان سال قبل افزایش تولیدات محصولات شیلاتی را تجربه کند.
خلیلی سیاست شیلات را در دستیابی به افزایش تولیدات شیلاتی در ماهیان گرمابی را اجرای توسعه متراکم تولید؛ در ماهیان سردآبی وارد مدار شدن مزارع توسعه یافته متاثر از تسهیلات اعطایی و در ماهیان خاویاری حفظ روند توسعه طی سه سال گذشته اعلام کرد.
مدیرکل شیلات گیلان اضافه کرد: سال گذشته چهارتن خاویار، ۶ هزار تن انواع آبزیان و ۳۲ هزار و ۵۰۰ تن انواع غذای ماهی از این استان صادر شد و با حدود ۶۰ میلیون دلار ارز آوری نسبت به سال قبل ۳۰ درصد رشد داشت.
وی کشورهای هدف صادراتی محصولات شیلاتی استان گیلان را عراق، ترکیه، آذربایجان، ارمنستان، قزاقستان و اتحادیه اروپا اعلام کرد و افزود: گیلان به لحاظ منابع آبی و مزارع فعال قابلیت تولید سالانه بیش از ۱۲۰ هزار تن انواع آبزیان را بر اساس مدل توسعه عمودی دارد و در ۲ سال گذشته با حمایت از تولید توسعه تولید متراکم آبزیان توانست با تولید متراکم در مزارع گرمابی از هزار تن در سال ۱۴۰۱ به ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن در سال ۱۴۰۳ برسد.
خلیلی اظهار کرد: شیلات بر مبنای وظایف قانونی و حاکمیتی خود متولی تولید آبزیان، صید و صیادی، آبزی مصرفی و بازسازی و حفاظت از ذخایر است.
وی گفت : گیلان با سه مرکز بازسازی ذخایر آبزیان بیشترین تعداد مراکز بازسازی را (از ۱۳ مرکز بازسازی ذخایر کشور) دارد و ۴۰ درصد از تولیدات حوزه بازسازی ذخایر کشور از استان گیلان است.
منبع: پرسون