مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط سازنده و از موضع عزت بود / حمایت حداکثری از تیم مذاکره‌کننده ضرورت ملی است

محمود واعظی رئیس دفتر رئیس دولت درمورد مذاکرات بین ایران و آمریکا در عمان، گفت: با توجه به اهمیت زیاد نتیجه مذاکرات و تاثیر آن در منطقه و کشور علاوه بر موافقان، دشمنانی وجود دارند که ضروری است در راستای خنثی‌سازی توطئه‌های آنها تدبیر شود.
تصویر مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط سازنده و از موضع عزت بود / حمایت حداکثری از تیم مذاکره‌کننده ضرورت ملی است

به گزارش سایت خبری پُرسون، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس دولت، در گفت‌وگویی درخصوص ارزیابی مذاکرات هیأت‌های ایرانی و آمریکایی در مسقط و تشریح مقدمات طی شده تا شکل‌گیری مذاکرات گفت: پس از ارسال نامه رئیس‌جمهور آمریکا به ایران, پاسخی که با تدبیر نظام طراحی و داده شد و مقدماتی که برای شکل گیری مذاکرات فراهم گردید بسیار هوشمندانه و از موضع عزت بود، و اصولی که کشور در سیاست خارجی همواره بدان پایبند بوده رعایت و درنتیجه مذاکرات مسقط شکل گرفت.

بنا بر روایت ایرنا، وی هیات مذاکره کننده و در راس آن وزیر امور خارجه را دیپلماتی کاردان و باتجربه توصیف کرد که تجربه موفق برجام را در کارنامه داشته و به خوبی از منافع ملی صیانت ‌ و اهداف کشور را دانسته و در راستای تحقق آن اهتمام دارد.

قائم مقام حزب اعتدال و توسعه تأکید کرد: آنچه در مسقط گذشت و استقبال و حمایت بسیاری از کشورها از مذاکرات و ادامه آن تا حصول نتیجه را در پی داشت، کسب اعتبار مضاعفی برای ایران بود. هیأت مذاکره‌کننده ما با پیشنهادهای دقیق در مذاکرات حضور پیدا کردند و این نشان از جدیت ایران در مذاکرات دارد. در بیانیه کاخ سفید نیز موضع برابر و احترام متقابل رعایت شد و طرف آمریکایی مذاکرات را بسیار سازنده توصیف کرد. این رویکرد را می‌توان علامتی از جدیت طرف آمریکایی در مذاکرات برای حصول به نتیجه ارزیابی کرد. پس از گزارش دکتر عراقچی و همچنین انتشار بیانیه کاخ سفید، برخلاف تبلیغات وسیع دشمنان که با هدف القاء ضعیف شدن بنیان و جایگاه منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران پس از تحولات خاورمیانه صورت گرفت، با احتساب رویکرد کشورها به این مذاکرات یکبار دیگر نشان داده شد که ایران همواره کشوری قدرتمند و تاثیرگذار در منطقه است.

واعظی با اشاره به اینکه به شکل مرسوم در دور مقدماتی مذاکرات حول موضوعات کلی گفتگو می‌شود، اما وقتی دو طرف از روند مذاکرات ابراز رضایت کرده و آن را مثبت و سازنده خوانده‌ و از ادامه آن در هفته آتی خبر داده‌اند، نشان می‌دهد گفتگوها سازنده و در ریل منطقی و مطلوب قرار دارد، افزود: اینکه بسیاری از کشورها از جمله در منطقه و اروپا از دور اول مذاکرات استقبال کردند، نشانگر جایگاه ژئوپولتیکی و نقش ثبات‌ساز ایران در منطقه است. از این روی مناسب است در طول مذاکرات، با تروئیکای اروپایی و کشورهای روسیه و چین به عنوان مذاکره کنندگان برجام رایزنی و تعامل شود و کشورهای دوست ایران در منطقه نیز در جریان امور قرار گیرند.

وی با تأکید بر اینکه نباید گمانه‌زنی‌های مردمی و تحلیل های نخبگانی از آینده مذاکرات بیشتر از دامنه واقعیات توسعه یافته و به عبارت متداول به یک ذوق‌زدگی کاذب مبدل گردد، تصریح کرد: احتمالا ادامه مذاکرات در مراحل بعد مشکلات و فراز و نشیب هایی در پی خواهد داشت، از این‌رو باید برای سناریوهای مختلف آمادگی لازم صورت پذیرد و ضروری است از هرگونه دوقطبی‌سازی مذاکرات هسته‌ای و رفع تحریم‌ها در داخل میان جریان‌ها نیز به جد اجتناب شود، زیرا مسیر پیش‌رو با منافع ملی ما در آمیخته و فاکتور وحدت داخلی از اهمیت بالایی برخوردار است.

رئیس دفتر رئیس جمهوری دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت زیاد نتیجه مذاکرات و تاثیر آن در منطقه و کشور علاوه بر موافقان، دشمنانی وجود دارند که ضروری است در راستای خنثی‌سازی توطئه‌های آنها تدبیر شود.

قائم مقام حزب اعتدال و توسعه اظهار داشت: رژیم صهیونی مجدانه به دنبال شکست مذاکرات و تقویت گزینه نظامی و تقابل میان ایران و آمریکا است. رسانه‌های وابسته به رژیم نژادپرست صهیونیستی و رسانه‌های فارسی زبان خارج از کشور با نهایت قوا به دنبال انحراف مسیر مذاکرات و مغشوش نمودن اذهان عمومی و ایجاد بی‌اعتمادی میان طرفین هستند و اصلی‌ترین هدف آنها تغییر رویکرد آقای ویتکوف و آمریکا است تا نهایتا مذاکرات با شکست روبرو گردد.

وی با اشاره به تلاش‌هایی که رژیم صهیونیستی دریکسال و نیم گذشته به‌ویژه بعد از جنگ غزه به جهت ضعیف نشان دادن ایران و فراتر از آن برای رقم زدن تقابل نظامی میان ایران و آمریکا صورت داده، عبور ایران از این شرایط تهدیدآمیز را هوشمندی حاکمیت عنوان و تأکید کرد:در نتیجه تدابیر نظام، مذاکرات از موضع برابر با رعایت اصل احترام متقابل و در چارچوب مورد نظر کشور است. یعنی مذاکرات صرفا در محدوده موضوع هسته‌ای است.

رئیس دفتر رئیس دولت دوازدهم تاکید کرد: ایران از منظر ژئوپولتیک، ژئو استراتژیک و توانمندی‌ها و قدرت سخت و نرم جایگاه مهمی در منطقه دارد و به عنوان یک قدرت منطقه‌ای در نظم جدید منطقه نقش مهمی دارد.

وی در موردتیم ‌مذاکره‌کننده نیز گفت: هیأت ‌مذاکره‌کننده متشکل از دیپلمات‌های کاردان، باتجربه و میهن‌پرست است که حدود و ثغور عملکردشان تأمین و تضمین منافع کشور است و در چارچوب دستورالعمل‌ها و اختیاراتی عمل می‌کنند که از سوی مقام معظم رهبری و شورای عالی امنیت ملی بر عهده هیات مذاکره کننده واگذار شده است.

واعظی با انتقاد از اظهارات برخی افراد تندرو در تضعیف روحیه مذاکره‌کنندگان، بر لزوم حمایت از تیم مذاکره کننده در این شرایط حساس تأکید و خاطرنشان کرد: مناسب است در وهله اول با مخالفین منصف و دلسوز مذاکرات تعامل، و از نظراتشان استفاده شود. از سوی دیگر دولت و هیأت مذاکره‌کننده نباید به اقدامات سلبی مخالفینی که استدلال منطقی ندارند توجهی کنند. وقتی در «عرصه ملی» مذاکرات بسیار پیچیده و مهم در جریان است، حکم میهن‌پرستی تقویت همبستگی و عبور از اختلافات داخلی است و در این راستا حمایت حداکثری از سربازان دیپلماسی که افراد شناخته‌شده و دارای کارنامه موفقی هستند امری ضروری است. هرچه میزان حمایت داخلی از هیات مذاکره‌کننده بیشتر باشد روحیه و اعتماد به نفس نامبردگان تقویت و قدرت چانه‌زنی و تدبیر آنان افزایش میابد و منجر به تأمین حداکثری منافع ملی می‌گردد. از این روی ضرورت دارد تیم مذاکره‌کننده هم از طرف نظام و هم از طرف مردم مورد حمایت حداکثری قرار گیرند.

منبع: خبرآنلاین

931694

سازمان آگهی های پرسون