به گزارش سایت خبری پُرسون، واژهای با ریشه فلسفی عمیق که به معنای بنبست و گیجی و گمگشتگی بوده و بر وجود یک تناقض منطقی دلالت دارد. تناقض منطقی که به نظر میرسد در ماهیت سیاست نهفته است و در زمینه سیاستگذاری خارجی همانند یک روح سرگردان همواره حضور دارد.
یکی از بارزترین جلوههای آپورای پیچیده سیاست رابطه راست افراطی اروپا و بازبرآمدن ترامپ در عرصه سیاست ایالات متحده آمریکا است. پیش از برآمدن ترامپ به نظر میرسید که رهبران راست افراطی در اروپا متعهد شدهاند که دولتهای اروپا را از نیروهای سوسیالیست، لیبرال و راست میانه باز پس بگیرند. از اواخر سال 2022، احزاب راست افراطی در سوئد، فنلاند و کرواسی یا وارد دولت شدهاند و یا در خارج از کابینه از دولت حمایت کردهاند. در ایتالیا، جورجیا ملونی از جناح راست افراطی رهبری یک دولت ائتلافی دست راستی را بر عهده دارد. در هلند، اگرچه نخستوزیری تکنوکرات ریاست قوه مجریه را بر عهده دارد، حزب راست افراطی از دولت حمایت میکند. در آلمان و فرانسه سایه راست افراطی بیشازپیش بر سر قوه مجریه سنگینی کرده و ردپای آن در نزدیکی کابینه بیشازپیش احساس میگردد.
خزش و یا خیزش راست افراطی به قله قدرت در اروپا در حالی است که با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری در ایالات متحده آمریکا به نظر میرسید که باد موافق بر پرچم راست افراطی در اروپا نیز وزیدن گرفته است و حتی فراتر از آن طوفان راست افراطی روابط فرا آتلانتیکی را درنوردیده است که با نزدیکشدن به انتخابات آلمان، ایلان ماسک آشکارا از حزب راست افراطی در آلمان تمجید کرد و میزبان گفتگوی زنده با رهبر آن در شبکه X بود.
ترامپ از جورجیا ملونی بهعنوان یک "رهبر خارقالعاده که در اروپا طوفان به پا کرده است ستایش کرد. با حمایت ایالات متحده آمریکا از جریان راست افراطی در اروپا شواهد حکایت از آن دارد که دیوار آتش علیه راست افراطی در حال فروریزی است. شاهد این امر مراسم تحلیف ترامپ است که مملو از اعضای راست افراطی اروپایی بود. با پیروزی دونالد ترامپ در ایالات متحده آمریکا جریان راست افراطی در اروپا با بازخوانی شعار اول آمریکا در قالب دوباره اروپا را بزرگ کنیم گرد هم آمدهاند و معتقد هستند که طوفان ترامپ تنها در چند هفته دنیا را تغییر داده است. یک دوره به پایان رسیده است و امروز همه ما آینده هستیم.
باوجود تصور تقویت راست افراطی در اروپا متأثر از برآمدن ترامپ، آپورای پیچیده سیاست حکایت از آن دارد که رویکرد ترامپ در قبال اروپا راست افراطی را به تناقض استراتژیک دچار خواهد کرد. با تبدیل شدن اروپا به اولویت بعد از چین ایالات متحده آمریکا؛ دولت ترامپ احتمالاً از اروپا در زمینههای مختلف درخواست امتیاز خواهد کرد. همچنین براساس منطق کمبود منابع و بازدارندگی تمرکز خود را بر مهار اژدهای زرد خواهد گذاشت.
لازمه این امر کاهش حضور امنیتی ایالات متحده آمریکا و فروکاستن از تعهد آن به امنیت اروپا است. ترجمان عملیاتی استراتژی ترامپ برای اروپا صرف هزینه بیشتر برای دفاع از یک سو و تدوین استراتژی اروپا محور مقابله با روسیه از سوی دیگر میباشد. این امر درحالی است که جریان راست افراطی در اروپا نگرش متفاوتی به روسیه دارند. راست افراطی در اروپا از تقویت امنیت اروپا محور برای کاهش مهاجرت غیرقانونی و جلوگیری از تهدیدهای خارجی حمایت می کنند و خواهان تقویت امنیت است اما نمیخواهد برای حفاظت از اروپا سرمایهگذاری کند. در شرایط اختصاص بودجه بیشتر به امور دفاعی و انحراف در اقتصاد اروپا همچنان قرابت راست افراطی با ترامپ به منزله خیانت به رأیدهندگان ناراضی خواهد بود. افزایش هزینه دفاعی در اروپا انحراف در اقتصاد این منطقه را به دنبال خواهد داشت؛ این امر در حالی است که جریان راست افراطی معمولاً از اقتصاد ملی دفاع میکند و اقداماتی که تأثیر نامطلوب بر اقتصادی ملی داشته باشد توسط پایگاه اجتماعی راست افراطی و در نتیجه احزاب راست افراطی امری منفی تلقی خواهد شد.
یکی از مهمترین موضوعاتی که سبب ایجاد منطق تناقض برای راست افراطی شده است مسئله تعرفههای تجاری و منطق حمایت از اقتصاد ایالات متحده آمریکا توسط دونالد ترامپ است. در راستای اعمال تعرفههای تجاری علیه اروپا توسط ایالات متحده آمریکا، همسویی راست افراطی با ترامپ، این جریان را با تناقض مواجه خواهد کرد. همچنان که راست افراطی در آلمان با این تناقض مواجه است. جریان راست افراطی در آلمان از یک سو با حمایت ایلان ماسک مواجه بوده است، اما از سوی دیگر، نهتنها با تعرفههای تجاری ترامپ مخالف است، بلکه میخواهد خرید گاز از روسیه را از سر بگیرد درحالیکه ترامپ خواستار خرید بیشتر گاز طبیعی مایع از آمریکا شده است.
ایالات متحده بزرگترین شریک اتحادیه اروپا برای صادرات کالا و دومین شریک بزرگ برای واردات کالا است. اقتصادهای چک، مجارستان، لهستان و اسلواکی از آسیبپذیرترین کشورهای اروپایی در برابر تهدیدهای مکرر دونالد ترامپ رئیسجمهور جدید آمریکا برای اعمال تعرفه بر واردات از اروپا هستند. همچنین بسیاری از کارگران صنایع خودروسازی آلمان و کشاورزی فرانسه که حامی احزاب راست افراطی کشورهایشان هستند از اعمال تعرفههای تجاری متضرر خواهند شد و این امر یعنی آسیبدیدن پایگاه رأی راست افراطی. بهواسطه آسیبدیدن پایگاه رأی راست افراطی در اروپا باید در نهایت گفت که این جریان در مواجهه با رویکرد ترامپ ممکن است ضمن بازتعریف نسبت خود با ایالات متحده آمریکا؛ ملیگرایی را در برابر این کشور در دستور کار قرار دهد. در نتیجه این امر طوفان راست افراطی که دو سوی آتلانتیک را درنوردیده است باید همانند گردبادی تلقی شود که هر کشتی را به مسیر جداگانه پیش میبرد. مسیر جداگانهای که باگذشت زمان وجوه جدایی در آن بیشازپیش میشود و راست افراطی بر ملیگرایی اروپا محور در برابر آمریکا تأکید میکند.تأکیدی که با اضافهکردن متغیر روسیه تبعات استراتژیک متعددی خواهد داشت.
منبع: خبرآنلاین