به گزارش سایت خبری پُرسون، محسن پاک آیین تحلیلگر مسائل بین المللی در یادداشتی نوشت:تصمیم اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عدم مذاکره با آمریکا که توسط حضرت آیت ا... خامنه ای رهبر معظم انقلاب در تاریــخ ۱۹بهمن ۴۰۳ ۱ در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی اعلام شد، می تواند زمینه ساز ایجاد اجماع داخلی برای غلبه بر مشکلات اقتصادی باشد.
اصحاب گرایش های مختلف در یک فضای آزاد می توانند دیدگاه های کارشناسانه خود را داشته و برای افکار عمومی مطرح کنند اما وقتی با در نظر گرفتن دیدگاه های مختلف از سوی بالاترین مقام کشـور، یک تصمیم اتخاذ شد همه باید متحدانه حامی و مجری آن تصمیم باشند. واقعیت این است که امروز نمی توان به مذاکره با آمریکا اعتماد کرد. یکی از دلایل اصلی هم این است که ایران برای لغو تحریم ها وارد مذاکره با کشورهای ۱+۵ از جمله آمریکا شد و به همین دلیل محدودیت های پیشنهادی در برنامه های هسته ای خود را پذیرفت. اما دولت اول ترامپ در اقدامی غیرقانونی و عهدشکنانه از برجام خارج شد و مانع اجرای مفاد این توافق گردید.
نقطه اشتراکی میان جناح های سیاسی این است که آمریکا که به طور غیرقانونی از برجام خارج شد، با قلدری و بدون توجه به مواضع اصولی ایران، این کشور متهم به تلاش برای دستیابی به بمب اتمی کرده و انتظار دارد تهران محدودیت های فراپادمانی هسته ای را ادامه دهد و حتی این را وظیفه ایران تلقی می کند. اشتراک نظر دوم این است که تمام شواهد و مدارک موجود، دال بر همکاری مستمر ایران با آژانس در همه دوره ها برای نمایش شفافیت برنامه های هسته ای خود بوده است.
فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر ممنوعیت استفاده از سلاح هسته ای توسط ایران نیز موید سیاست های نظام برای بهره برداری صلح آمیز از انرژی هسته ای است. اشتراک نظر سوم اینکه ایران نه تنها به دنبال بی توجهی به همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی نبوده بلکه بارها اعلام کرده که تعامل با این نهاد بین المللی را با عنایت به تعهدات پادمانی ادامه می دهد. پس از خروج آمریکا از برجام، ایران برای نشان دادن حسن نیت خود، حدود یکسال تعهدات فراپادمانی خود را داوطلبانه انجام داد و آنگاه نسبت به کاهش محدودیت های هسته ای خود اقدام کرد.
با توجه به این اشتراک نظرها باید صاحبان گرایش های مختلف سیاسی، متحدانه و برای تامین منافع ملی و با اعمال فشار حداکثری بر آمریکا، مبنای خود را بر عدم اعتماد نسبت به این کشور قرار داده و از دولت بخواهند مجدانه و بدون وابسته کردن کشور به مذاکره با آمریکا، جهت بهبود مشکلات اقتصادی با اتکا به درون و تعامل سازنده با جهان حرکت های امیدوارکننده خود را ادامه دهد. در این مقطع، منافع ملی و مصالح کشور ایجاب می کند که گرایش های سیاسی مختلف، فارغ از دعواهای حزبی و جناحی و بدون ملقب کردن یکدیگر به القاب ناپسند، به اجماع ملی بیندیشند و از سیاست اصولی نظام در قبال عدم مذاکره با آمریکا دفاع کرده و تهدیدات کاخ سفید را با اجماع داخلی به یک فرصت ملی مبدل کنند. طبعا نقــش خواصِ جامعه برای دستیابی به این هدف، مهم ارزیابی می شود.
منبع: آرمان ملی