این غذای سنتی دشمن چربی خون است+ طرز تهیه

یک انار است و یک شب یلدا؛ میوه‌ای که در چیدمان سفره یلدا یادآور خورشید و نشانه برکت، شادی و زایش است. قزوینی‌ها با این نماد یلدایی یک غذای خوشمزه درست می‌کنند که برای تقویت سیستم ایمنی هم مفید است.
تصویر این غذای سنتی دشمن چربی خون است+ طرز تهیه

به گزارش سایت خبری پرسون، مردم برخی از شهرهای ایران از جمله قزوین انار پلو را به‌عنوان یکی از برنج‌های مجلسی خود معرفی می‌کنند. انار پلو یا انار پلو مجلسی و خوش رنگ و لعاب با مرغ یا گوشت سرو می‌شود. عده‌ای برنج را جداگانه دم می‌کنند و مخلوط مرغ پخته و ریش‌ریش‌شده، دانه‌های انار، ‌پیازداغ، رب انار، خلال پسته و بادام و زعفران را با هم تفت می‌دهند و پس از کشیدن برنج در دیس، این مخلوط آماده را روی آن می‌دهند. برخی نیز به‌جای مرغ از گوشت قلقلی (کوفته ریزه) استفاده می‌کنند.

انار پلو به دلیل داشتن دانه انار در ترکیباتش برای شب یلدا بسیار مناسب است و شما می‌توانید با تهیه این پلوی خوشمزه پاییزی یک شام ویژه و جدید را برای شب یلدا تهیه کنید.

مواد لازم

برنج، سینه مرغ، پیاز، دانه انار، گشنیز تازه، زعفران دم کرده، کشمش پلویی، خلال بادام و پسته و ادویه در این غذا به کارتان می‌آید.

طرز تهیه

قزوینی‌ها، فیله یا ‌تکه‌های مرغ را به‌شکل نواری برش می‌دهند و آن را به‌همراه پیاز و ادویه سرخ می‌کنند. دانه‌های انار، گشنیز خردشده و خلال پسته را به مرغ اضافه می‌کنند و پس از تفت مختصر، ‌ کنار می‌گذارند. سپس یک لایه برنج آبکش شده و یک لایه از مواد را داخل قابلمه ریخته و اجازه می‌دهند تا دم بکشد. گاهی هویج و کشمش نیز به ترکیب انار پلو اضافه می‌شود تا رنگ و طعم را خاص‌تر، زیباتر و دلچسب‌تر کند.

خواص

خوردن انار می‌تواند انرژی را افزایش دهد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. به علاوه انار به روایت افسانه‌ها «میوه خدایان» است و در دین زرتشت مقدس شمرده می‌شود.

انار مانع تصلب شرایین و بیماری قلبی، کاهش کلسترول بد (LDL)، باعث کاهش فشارخون بالا و چربی بوده، خون را تصفیه و تقویت‌کننده قلب و کلیه و اشتهاآور است. انار در دفع اوره و کلسترول، دفع سموم و تعادل مایعات بدن به خصوص خون نقش مهمی دارد. سینه‌ مرغ در این غذا هم حاوی پروتئین بیشتر و چربی کمتری است و بنابراین مصرف آن برای افرادی که می‌خواهند کالری کمتری در طول روز دریافت کنند و کسانی که چربی خون بالایی دارند و ورزشکاران، بسیار مناسب‌ است.

گشنیز هم مسکن و آرام کننده، برطرف کننده مسمومیت های حاصل از مواد پروتیینی، درمان کننده سرفه و تنگی نفس، برطرف کننده ترشی معده، برطرف کننده تشنگی، از بین برنده حالت تهوع، تقویت کننده و تمیز کننده طحال، برطرف کننده بوی بد دهان و نفس بدبو، برطرف کننده دل درد، کاهش دهنده کلسترول بد خون و افزایش دهنده کلسترول خوب است.

منبع: همشهری آنلاین

828231

سازمان آگهی های پرسون