سالمندان از غذاهای با طبع سرد پزهیز کنند

پزشک و متخصص طب ایرانی با بیان اینکه سالمندی یک جریان طبیعی زیستی است، اما شیوع ابتلا به بیماری‌ها در این دوران افزایش می‌یابد، بر سبک زندگی سالم به منظور حفظ انرژی بدن در دوران سالمندی تاکید کرد.
تصویر سالمندان از غذاهای با طبع سرد پزهیز کنند

به گزارش سایت خبری پرسون، دکتر ارمغان السادات کیهان مهر، پزشک و متخصص طب ایرانی با بیان اینکه در طب سنتی ایران دوران زندگی به چهار مرحله‌ رشد، جوانی، میانسالی و سالمندی (شیخوخیت) تقسیم می‌ شود، تصریح کرد: هرکدام از این چهار مرحله، ویژگی خود را دارد که هر فرد با رعایت این دستورات و تدابیر بهداشتی می ‌تواند دوران زندگی خود را به بهترین نحو طی کند.

وی با بیان اینکه فرد از 60 سالگی به بعد به دوران سالمندی وارد می ‌شود، افزود: از ویژگی‌ های دوران سالمندی کاهش حرارت غریزی بدن است؛ هر فردی با سطحی از انرژی حیات متولد می‌ شود که این انرژی به طور طبیعی در سال‌ های ابتدایی عمر در اوج است و به تدریج کاهش می ‌یابد. رعایت تدابیر حفظ الصحه می ‌تواند حافظ این حرارت باشد؛ در حالیکه سبک زندگی ناسالم باعث هدر رفتن و کاهش زودتر از موعد این انرژی خواهد بود.

این پزشک و متخصص طب ایرانی ادامه داد: در دوران سالمندی مزاج سرد و خشک است که البته در بعضی از افراد به دلایل مشکلات گوارشی و تجمع رطوبت نامناسب در بدن سردی و تری عارض خواهد شد. در هر دو نوع حرارت و انرژی کاهش می ‌یابد، اما در بعضی سالمندان در ظاهر لاغری و در بعضی چاقی نمایان خواهد شد که هریک ویژگی ‌های متناسب با خود را خواهند داشت.

دکتر کیهان مهر تصریح کرد: در واقع سالمندی یک بیماری نیست، بلکه یک جریان طبیعی زیستی است، اما شیوع ابتلا به بیماری‌ ها در این دوران افزایش می ‌یابد.

وی با بیان اینکه مطالعات نشان می ‌دهند سبک زندگی در افزایش طول عمر نقشی به مراتب قوی‌تری از ژن‌ها بازی می‌کند و طب ایرانی نیز برای داشتن زندگی سالم در سالیان عمر از جمله سالمندی رعایت تدابیر شش اصل را ضروری می ‌داند، اظهار کرد: با توجه به اینکه مزاج سالمندان عموما سرد و خشک است، هوایی مشابه با بهار (گرمی و رطوبت) متناسب این مزاج است. این اصل می‌ تواند شامل شهر، خانه و اتاق فرد سالمند باشد. از سوی دیگر چیدمان خانه و وسایل باید به‌ گونه ‌ای باشد که جریان هوا به‌ خوبی جریان یابد و سالمندان در انزوا قرار نگیرند.

سالمندان از غذاهای با طبع سرد پرهیز کنند

کیهان مهر افزود: غذاهای سریع الهضم و مقوی مناسب برای این گروه هستند که توصیه می ‌شود در حجم کم و به دفعات میل شوند. حتی الامکان از مصرف سردیجات پرهیز شده و مصرف گوشت گوسفند و پرندگان، تخم ‌مرغ عسلی، آش‌ و سوپ‌ های ساده، نخودآب و آبگوشت توصیه می شود.

این پزشک و متخصص طب ایرانی در خصوص تدابیر خواب‌ و بیداری سالمندان نیز اظهار کرد: سالمندان معمولا به دلیل بیماری و مشکلات اضطرابی کیفیت خواب مطلوبی ندارند؛ توصیه می ‌شود این افراد شام را سر شب میل کرده و زود بخوابند. نوشیدن شیر گرم می‌ تواند به بهبود خواب کمک کند. قابل توجه است که معمولا طول خواب شبانه در سالمندان کاهش می ‌یابد که البته این امر با توجه به مزاج افراد متفاوت خواهد بود.

اهمیت ورزش در دوران سالمندی

وی، ورزش و ماساژ و روغن زدن به بدن با روغن بنفشه و بادام در هنگام صبح را مفید دانست و افزود: ورزش سبب افزایش حرارت غریزی می ‌شود و با توجه به افت حرارت غریزی در این دوران، خیلی کمک کننده است. لازم است هر سالمند متناسب با شرایط جسمانی‌ خویش ورزش کند که از آن جمله می‌ توان به ورزش‌ های هوازی از جمله پیاده ‌روی اشاره کرد.

پیشگیری از یبوست در سالمندان

بنابر اعلام وزارت بهداشت، کیهان مهر همچنین در خصوص یبوست که مشکل شایع سالمندان است، عنوان کرد: تغذیه سالم و فعالیت بدنی منظم می ‌تواند در رفع این مشکل موثر باشد. پرهیز از مصرف مواد یبوست‌زا، استفاده از انواع آش‌ و سوپ ‌و خوراکی‌های ملین می‌تواند به پیشگیری و بهبود یبوست کمک کند.

لزوم حفظ نشاط در دوران سالمندی

وی در پایان تصریح کرد: ارتباط داشتن با اطرافیان به ویژه فرزندان، نوه ‌ها و دوستان، داشتن تفریح و انجام اعمال ذهنی مانند مطالعه، در نشاط سالمندان بسیار موثر است. همچنین مصرف خوراکی‌هایی مانند گلاب، بهارنارنج، فالوده سیب، زعفران، بیدمشک، سیب و به، می ‌تواند به این امر کمک کند.

منبع: بهداشت نیوز

787879

سازمان آگهی های پرسون