به گزارش سایت خبری پرسون، غذاهای محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب میشود. برخی از این غذاها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید، کم کم از یاد رفتهاند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. شوربای ماست یا قاتیق شورباسی یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که خواص زیادی دارد و با روشی بسیار آسان آماده میشود. این غذا که شباهت زیادی به کلجوش دارد، از ترکیب ماست و دوغ با پیازداغ و گردو و ادویه تهیه میشود و طعم فوقالعادهای دارد. اگر دوست دارید شوربای ماست را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- ماست چکیده: ۵۰۰ گرم
- گردوی خرد شده: ۱ پیاله
- آرد: ۱ قاشق غذاخوری سرپر
- دوغ یا آب: ۲ لیوان
- نمک، فلفل، زردچوبه و نعناع خشک: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا ماست چکیده را داخل یک کاسه بریزید و دوغ یا آب سرد را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ماست رقیق شود. در مرحله بعد پیاز را به صورت نگینی خرد یا رنده کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید. اجازه بدهید پیاز کمی نرم و سبک شود، سپس سیر رنده شده را همراه با نمک، زردچوبه، فلفل و نعناع خشک اضافه کنید و سی ثانیه تفت بدهید. گردوی خرد شده را داخل مواد بریزید و بعد آرد را اضافه کنید. وقتی آرد ۱ دقیقه تفت خورد، ترکیب ماست و دوغ را داخل قابلمه بریزید. حالا باید مدام مواد را هم بزنید تا کم کم شروع به جوشیدن کند. وقتی مواد جوش آمد، حرارت را کم کنید و ۲۰ دقیقه زمان بدهید تا مواد به غلظت کافی برسد. شوربای ماست خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که میتوانید آن را داخل ظرف سرو بریزید و همراه با هر نوع نان خشکی که دوست دارید میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
۱ ـ در اضافه کردن نمک به این غذا دقت کنید؛ زیرا ماست و دوغ به خودی خود دارای میزانی از نمک هستند و به همین دلیل حتما قبل از اضافه کردن نمک، شوری غذا را اندازه بگیرید.
۲ ـ بهتر است ماست را با دوغ ترش مخلوط کنید تا شوربای ماست شما خوشمزهتر شود. در صورتی که دوغ در دسترس ندارید، میتوانید به جای دوغ از آب سرد استفاده کنید.
۳ ـ سعی کنید برای تهیه این غذا حتما از ماست چکیده و یا ماست ترش استفاده کنید. ماستهای پاستوریزه که شیرین هستند و مواد نگهدارنده مانند خامه و نشاسته دارند، برای پخت این غذا گزینه مناسبی نیستند.
۴ ـ در برخی نقاط ایران در آخر پخت این غذا، چند عدد تخم مرغ داخل آن میشکنند و درب قابلمه را میبندند تا تخم مرغ بپزد، درست شبیه اشکنه! در صورت تمایل میتوانید این کار را در پایان پخت شوربای ماست انجام بدهید.
منبع: فرارو