طرز تهیه آش سماق تویسرکان؛ غذایی سرشار از مواد مغذی

آش سماق یکی از غذا‌های سنتی و محلی استان همدان است که مربوط به تویسرکان می‌باشد که طعم فوق‌العاده و جذابی دارد و برای تهیه آن از چغندر و حبوبات استفاده می‌شود.
تصویر طرز تهیه آش سماق تویسرکان؛ غذایی سرشار از مواد مغذی

به گزارش سایت خبری پرسون، آش سماق یکی از آش‌های بسیار قدیمی ایرانی است که اصالت آن مربوط به شهر تویسرکان و همدان بوده و قدمتی ۳۰۰ ساله دارد. در این آش از چغندر و سماق استفاده شده که همین امر باعث می‌شود که این آش بسیار مقوی باشد.

آش سماق یک وعده غذایی کامل و مناسب فصول سرد سال است. در این بخش ما به شما طرز تهیه این آش را آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه آش سماق تویسرکان

  • گردو (خردشده): یک دوم پیمانه
  • نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
  • بلغور: ۲ پیمانه
  • شکر: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری
  • پیاز: یک عدد درشت
  • لوبیا قرمز: یک چهارم پیمانه
  • عدس ریز: یک چهارم پیمانه
  • چغندر معمولی: ۲ عدد متوسط
  • سماق: ۱۵۰ گرم
  • سیر: ۲ حبه

زمان پخت: ۶۰ دقیقه

طرز تهیه آش سماق تویسرکان

برای تهیه آش سماق باید حبوبات را شسته و چند ساعت بخیسانید و سپس با سیر و یک و نیم لیتر آب آن را بپزید.

بعد از اینکه یک ساعت و نیم گذشت و حبوبات پختند، باید پیاز را خرد کرده و با کمی زردچوبه درون کمی روغن تفت دهید.

وقتی که پیاز‌ها سبک و طلایی رنگ شدند آن‌ها را داخل آش خود بریزید و مقداری هم چغندر و گردو داخل آش اضافه کنید.

سپس سماق را با آب سرد شسته و داخل ۵ لیوان آب گرم بریزید و روی شعله گاز بگذارید تا به جوش برسد و پنج دقیقه بجوشد.

پس از آن سماق را از روی شعله گاز برداشته و آن را صاف کنید و شکر را با آب صاف کرده سماق، ترکیب کرده و ۱۵ دقیقه قبل از اینکه آش را بکشید روی آن بریزید.

منبع: ایرنا

600447

سازمان آگهی های پرسون