به گزارش سایت خبری پرسون، خواص و فضیلت سوره حمد به همراه متن و ترجمه سوره حمد :
سوره حمد اولین سوره قرآن کریم است. دارای 7 آیه، 29 کلمه و 143 حرف دارد. از سوره های مکی می باشد. سوره حمد یا فاتحه، بر خلاف تمام سوره های دیگر، دو بار نازل شده است: یک بار در مکه و بار دیگر در مدینه؛ به همین جهت، به آن مثانی هم می گویند؛ البته از آن رو که اولین بار در مکه نازل شده، آن را سوره ی مکی می خوانند. سوره فاتحه (به معنای گشاینده) یا حمد نخستین سوره در ترتیب فعلی سورههای قرآن است
نام های دیگر سوره حمد : فاتحة الکتاب، ام الکتاب، ام القرآن، سبع المثانی، سئوال، وافیه، شافیه، کافیه، صلوة، حمد، … است.
سوره حمد از فضیلت های بسیاری برخوردار است. و روایات بسیاری از سوره حمد آورده شده است.
نقل است شیطان در مدت عمر خود چهار ناله جانکاه کرد: وقتی که طناب لعنت بر گردنش افتاد و زمانی که از بهشت رانده شد و وقتی که رسول اکرم (ص) به رسالت مبعوث شد و هنگامی که سوره حمد نازل شد.
پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: فضیلت سوره حمد مانند فضیلت حاملان عرش است، هر کس آن را قرائت کند، ثوابی مانند ثواب حاملان عرش به او داده می شود.
در سخنی از رسول خدا صلی الله علیه و آله، در فضیلت سوره ی «حمد» آمده است: هر مسلمانی که سوره حمد را قرائت نماید، اجری مانند قرائت دو سوم قرآن به او عطا می شود، و نیز اجری مانند صدقه بر مردان و زنان مومن عنایت می شود.
پیامبر اکرم (ص) فرمودند : اگر سوره حمد را در یک کفه میزان و باقی سوره های قرآن را در کفه دیگر قرار دهند، سوره حمد هفت برابر سنگین تر است.
از پیامبر (ص) نقل است که هنگام خواب بر پهلو بخوابید و سوره های حمد و توحید را بخوانید از همه بلایا ایمن خواهید بود و هر کس در حین ورود به منزل خود سوره های حمد و اخلاص را بخواند خداوند فقر و تنگدستی را از او برطرف و خیر و رکت بسیار به وی عطا می کند.
حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند : هرکس سوره حمد را قرائت کند خداوند به عدد خواندن تمام کتاب هایی که از آسمان نازل شده به او ثواب و پاداش عنایت می فرماید.
امام صادق علیه السلام فرمودند: سوره ی «حمد» سوره ای است که ابتدایش «حمد» خدا و وسطش «اخلاص» و آخرش دعا است.
از امام صادق (ع) نقل شده است که هر فردی در صبح قبل از آنکه حرف بزند هفت بار سوره مبارکه حمد را بخواند هر ناخوشی و مرضی که دارد برطرف گردد و هرگاه در آن روز ناخوشی و مرضی زایل نگردد در روز دیگر بعد از نماز صبح و قبل از حرف زدن هفتاد مرتبه این سوره را با اعتقاد کامل بخواند من ضامن شفا او خواهم بود.
خواص سوره حمد :
برای برخی بیماری ها و دردهای خاص نیز به استفاده و شفا جویی از سوره حمد سفارش شده است.
1) دفع درد چشم و زیادی نور چشم :
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند: چون کسی را درد چشم باشد یا در بینایی او ضعفی باشد در اول ماه چون هلال ماه را ببیند دست بر چشم خود بنهد و سوره فاتحه را 10 بار با نیت خالص و توجه به معنی آن بخواند و در آخر سوره مبارکه «توحید» را 3 بار بخواند بعد از آن 7 بار بگوید: « یا ربِّ قَوِّ بَصَری » سپس بگوید: « اللهم اکف انت الکافی، اللهم عاف انت المعافی». درد چشم و ضعف بینایی به صحت مبدل می گردد.
دیگر آنکه هر کس با ایمان سوره حمد را با نیت خالص و توجه به خدا و معنی آن بنویسد به مشک و زعفران در جامی آبگینه و بشوید آن را از آب بارانی که در کانون الاخر (ماه سوم از ماههای سریانی) که هوا شروع می کند به سرد شدن ، آمده باشد و در وقت شستن «سوره حمد» را بخواند و به این آب، سرمه اصفهانی بساید و در چشم کند، امراض چشم زایل می شود و روشنی چشم زیاد می گردد و به صحت و سلامتی چشم را نگاه می دارد.
2) رفع مسمومیت
از پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله وسلم نقل شده است : «سوره حمد مایه شفای مسمومیت است»
از این سوره می توان به دو گونه در این موارد استفاده کرد؛ یکی اینکه سوره حمد را بر آبی خوانده و به بیمار بنوشانند و دوم اینکه سوره حمد را نوشته و پس از شستن از آب به دست آمده به بیمار مسموم بدهند.
3) دفع چشم زخم
پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله و سلم فرمودند: قرائت سوره حمد موجب جلوگیری از اثر چشم جن و انس می شود.
4) ایجاد برکت
در کلامی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله و سلم آمده است:
هرکس، هنگامی که وارد خانه خود می شود، سوره حمد و توحید را قرائت نماید خداوند فقر را از خانه او دور کرده و برکت زندگی او را به حدی زیاد می کند که به همسایگانش نیز می رسد.
از حضرت امام صادق علیه السلام روایت شده است: «هرکس سوره حمد را قرائت کند، به لطف و عنایت الهی، درهای خیر دنیا و آخرت به روی او گشوده خواهد شد.»
5) درمان کاهلی و تنبلی
هر کس با ایمان بر خواندن سوره مبارکه فاتحه مداومت نماید در شب و روز، خداوند متعال از او کاهلی و سست دلی و جمیع آفات و عاهات را زایل می کند.
6) درد دندان
از امام باقر علیه السلام نقل شده: هر گاه احساس درد دندان کردی سوره حمد و توحید را بخوان درحالی که دست خود را بر موضع درد گذاشته ای و پس از ان ایه ۸۸ سوره نمل را قرائتکن دردش ارام می گیرد.
7) درمان تب
از پیامبر (ص) نقل است جهت کم شدن تب، این سوره را چهل بار بر ظرف آبی بخوانید و بر روی آدم تب دار فشار دهید و در جای دیگر آمده است هرفردی بعد از عطسه سوره حمد را بخواند آنگاه به کف دست خود بدمد و به صورت خود بمالد از سردرد و چشم درد و آمدن خون بینی در امان خواهد بود.
8) جهت عزت و شخصیت و حفظ آبرو
از روز جمعه سوره مبارکه حمد را هر روز 41 مرتبه تا 41 روز بخوانید و بعد از تمام شدن بلافاصله 13 بار این دعا را بخوانید:یا مُفَتِّحُ فَتَّح یامُفَرِّجُ فَرَّج یامُسَبِّبُ سَبَّب یامُیَسِّرُ یَسَّریامُسَهِّلُ سَهَّل یا مُتَمِّمُ تَمَّم برحمتک یا ارحم الراحمین.
9) جهت دفع بلا ودشمن و نیل به مقاصد و حصول مهمات
قبل از شروع 3 صلوات بفرستد و دو رکعت نماز بخواند به قصد طلب حاجت و بعد از نماز نیز 3 صلوات بفرستد و از روز یکشنه شروع کند.
روزیکشنبه 70 مرتبه سوره مبارکه حمد و روز دوشنبه 60 بار، سه شنبه 50 بار، چهار شنبه 40 بار، پنج شنبه 30 بار، جمعه 20 بار، و روزشنبه 10 بار بخواند انشاءالله به مقصد رسد.
روش خواندن سوره حمد :
از طلوع صبح تا غروب آفتاب در هر ساعات روز سوره حمد را بخوانید.
هنگام قرائت سوره حمد برای اجابت حاجت وقتی به قسمت ایاک نعبد و ایاک نستعین رسیدید حاجت خود را در دل بگویید.
برای افزایش مال و ثروت و رسیدن به تمام خواسته ها و رفع بلاها و حفظ آبرو و . . به صورت مداوم سوره حمد را بخوانید.
اگر نسبت به کاری و عاقبت کار دودل هستید سوره حمد را بخوانید و در قسمت ولا الضالین نیت خودتان را در دل بگذرانید.
هنگام رفتن به سفر و یا شروع کار جدیدی سوره حمد را بخوانید و وقتی به قسمت اهدنا صراط المستقیم رسیدید نیت خود را در دل بگویید.
در صورت ترس از دشمن شخصی و یا ترس از دزدی در اموالت سوره حمد را بخوانید و وقتی به غیر المغضوب الیهم رسیدید نیت خود را در دل بگذرانید.
اگر نیت دوستی و یا محبت با شخصی را دارید سوره حمد را بخوانید و وقتی به غیر المغضوب علیهم نیت خود را بگویید.
متن سوره حمد به همراه ترجمه
متن سوره حمد به همراه معنی :
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِیمِ ﴿١﴾
به نام خدا که رحمتش بی اندازه است و مهربانی اش همیشگی. (۱)
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ ﴿٢﴾
همه ستایش ها، ویژه خدا، مالک و مربّی جهانیان است. (۲)
الرَّحْمَٰنِ الرَّحِیمِ ﴿٣﴾
رحمتش بی اندازه و مهربانی اش همیشگی است. (۳)
مَالِکِ یَوْمِ الدِّینِ ﴿٤﴾
مالک و فرمانروای روز پاداش و کیفر است. (۴)
إِیَّاکَ نَعْبُدُ وَإِیَّاکَ نَسْتَعِینُ ﴿٥﴾
[پروردگارا!] تنها تو را می پرستیم وتنها از تو کمک می خواهیم. (۵)
اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِیمَ ﴿٦﴾
ما را به راهِ راست راهنمایی کن. (۶)
صِرَاطَ الَّذِینَ أَنْعَمْتَ عَلَیْهِمْ غَیْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَیْهِمْ وَلَا الضَّالِّینَ ﴿٧﴾
راه کسانی [چون پیامبران، صدّیقان، شهیدان و صالحان که به خاطر لیاقتشان] به آنان نعمتِ [ایمان، عمل شایسته و اخلاق حسنه] عطا کردی، هم آنان که نه مورد خشم تواند و نه گمراه اند. (۷)
منبع: بیتوته