به گزارش سایت خبری پرسون، علی فرهادی در نشستی خبری درباره آخرین وضعیت توزیع شیر در مدارس، اظهار کرد: توزیع شیر رایگان دانشآموزی حدود ۸ ـ ۹ سالی متوقف شده بود و به تبع استلزامات اداری، نیروهایی که این کار را آنجا میدادند جا به جا شده بودند و عملا این فرآیند متوقف شده بود.
وی با اشاره به دستور رئیس جمهوری برای از سر گیری توزیع شیر رایگان، افزود: شیر در چند استان توزیع شده اما فراگیر نیست علت آن هم آمادگی شرکتهای تولید کننده برای شیر دانش آموزی است چراکه با توجه به حساسیتی که سلامت دانش آموزان دارد، نمیخواستیم و سیستم بهداشتی کشور اجازه نمیداد از همه شرکتهای تولید کننده شیر استفاده کنیم و فقط میتوانستیم از آن دسته شرکتهای تولیدکنندهای که از وزارت بهداشت مجوز و رتبه A از نظر کیفیت و بهداشت داشتند، استفاده کنیم.
فرهادی ادامه داد: تعداد این شرکتها محدود است. انجمن صنایع لبنی لیست این شرکتها را به آموزش و پرورش اعلام کرد. بخشنامه توزیع شیر دو هفته قبل برای سراسر کشور فرستاده شد؛ عقد قرارداد و نمونه آن هم ارسال شد. قیمت توسط سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان برای ۲.۵ درصد چربی فَرا دما ۲۰۰ سیسی تایید و به استانها ابلاغ شد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه توزیع شیر در سیستان و بلوچستان، شهرستانهای تهران، کهگیلویه و بویر احمد و کرمان شروع شده اما فراگیر نشده است، توضیح داد: اولویت ما توزیع شیر در ۱۱ استان محروم است که پیش بینی میکنیم تا اوایل آذرماه این امر محقق شود. شرکتهای تولید کننده شیر هم محدودیت برای تولید نوع خاصی از شیر که ما شرایط آن را گفتیم به تعداد دانش آموزان داشتند. از سوی دیگرتولید این نوع شیر شرایط بهداشتی دارد؛ شیر فرا دما باید ۱۰ تا ۱۲ روز پس از تولید در انبار باقی مانده و تست شوند و در صورت نبود مشکل توزیع شوند. این شرایط داخلی در تولید کنندگان شیر است.
فرهادی با بیان اینکه آموزش و پرورش پیگیر تحقق توزیع شیر بوده است، عنوان کرد: تا پایان سال ۱۴۰۲ مبلغ ۲۵۰۰ میلیارد تومان تامین اعتبار برای توزیع شیر مدارس شد که در وجه استانها قابل واریز است. این مبلغ از سوی سازمان هدفمندی یارانهها تامین شد. بر روی پاکت شیر نیز پیامهای فرهنگی، سلامتی و بهداشتی با رویکرد دانش آموزی درج میشود. شیر فقط برای دانش آموزان ابتدایی توزیع میشود. جنس پاکتهای شیر غیرقابل فروش هستند و از این رو شرایط تولید آن زمان برد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در عین حال بیان کرد: در نیمه دوم سال کلا تولید شیر کمتر میشود و این مشکلی است که به واسطه شرایط جغرافیایی ما ایجاد میشود اما تولید کنندگان شیر قول دادند در اسرع وقت تولید شیر برای کل کشور را پوشش دهند.
منبع: مهر