به گزارش سایت خبری پرسون، قارچ را می توان هم به صورت خام و هم به صورت پخته مصرف کرد، اما مصرف پخته آن بهتر است؛ زیرا بیشتر قارچ ها آلوده به موادی هستند که فقط در اثر پختن از بین می روند.
قارچ از جمله خوراکیهای لذیذی است که برای سلامتی نیز بسیار مفید است البته به شرط این که آن را از جای مطمئن تهیه کنید و اطمینان داشته باشید سمی نیستند. اکثر ما قارچ را میپزیم یا سوخاری میکنیم اما آیا قارچ را میتوان به صورت خام هم مصرف کرد؟
اگر به دنبال یک مولتی ویتامین کاملاً طبیعی هستید، قارچ را انتخاب کنید. بسیاری از مواد مغذی از جمله ویتامینهای گروه B، اسید پانتوتنیک (B5)، نیاسین (B3) و ریبوفلاوین (B2) و همچنین مس و سلنیوم در این خوراکی وجود دارد.
قارچها حاوی پروتئین، فیبر، پتاسیم، ویتامین D، کلسیم و ... است و بیش از 90 درصد آب دارد. به اشکال مختلف میتوان از آن برای دورچین غذا یا یکی از ترکیبات اصلی غذا استفاده کرد.
یکی از سوالاتی که اغلب درخصوص این ماده خوراکی مطرح است این است که قارچ را باید حتما به صورت پخته خورد یا اینکه میتوان قارچ خام را هم مصرف کرد؟!
قارچهایی که در واحدهای صنعتی و با نظارت های دقیق بهداشتی تهیه میشوند، میتوان پس از تمیز کردن خام مصرف کرد.
فواید قارچ
اگر قارچ در محیطی یا جایی رشد کرده است که فرد از سمی بودن یا نبودن آن مطمئن نیست، نباید به هیچ وجه آن را حتی مزه کند.
نحوه شست و شو و نگهداری از قارچ تازه
قارچ در بستری به نام خاک رشد میکند و ذرات خاک به کلاهک یا پایه آن میچسبد که به راحتی زیر آب سرد تمیز میشود. برای شستشو میتوان یک برس کوچک مخصوص قارچ خریداری کرد. البته باید به اندازه کافی نرم باشد تا بتوان قارچها را کاملا پاک کرد و به صورت خام مصرف کرد. بهترین راه نگهداری قارچهای خوراکی در منزل هم گذاشتن آنها در یخچال و در دمای پایین تر از ۴ درجه است.
قارچ تازه بیش از ۴۸ ساعت در دمای ۲۰ درجه قابل نگهداری نیست و میتوان آن را یک هفته در فقط ۴ درجه سلسیوس نگه داشت. بهترین راه نگهداری قارچ های خوراکی در منزل، گذاشتن آنها در یخچال و در دمای پایین تر از ۴ درجه سلسیوس است.
منبع: جماران