کاروانسرای "ورده" آماده واگذاری به سرمایه‌گذار جدید

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی با اشاره به اینکه کارونسرای تاریخی روستای ورده شهرستان زرندیه آماده واگذاری به سرمایه گذار جدید بخش خصوصی است.
تصویر کاروانسرای "ورده" آماده واگذاری به سرمایه‌گذار جدید

به گزارش سایت خبری پرسون، مصطفی مرزبان، با اشاره به اینکه کاروانسرای شاه عباسی ورده از جمله کاروانسراهای ثبتی استان مرکزی است، اظهار کرد: این کاروانسرا در سال های گذشته طی تفاهم نامه و قراردادی به سرمایه‌گذار بخش خصوصی با کاربری پذیرایی و اقامتی واگذار شده بود.

وی افزود: سرمایه گذار این بنای تاریخی با توجه به توان مالی و علاقه ای که داشت اقدام به مرمت اضطراری کرد و اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی با همکاری وزارت میراث فرهنگی در زمینه ایجاد بخشی از زیرساخت‌های مورد نیاز کارونسرا وارد شد و مقداری نیز هزینه کرد.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه سرمایه‌گذار مربوطه تمایلی برای ادامه کار مرمت و ایجاد کاربری مناسب این بنای تاریخی نداشت و در حین اجرای کار از ادامه آن منصرف شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه انعقاد قرارداد و تفاهم نامه منعقد شده سرمایه گذار از طریق صندوق حفظ و احیای وزارت میراث فرهنگی انجام شده بود، سرمایه گذار با مراجعه به این صندوق از ادامه کار انصراف داد و قرارداد فسخ شد.

مرزبان در ادامه از پیگیری میراث فرهنگی استان مرکزی برای واگذاری این کارونسرا به سرمایه گذار دیگری در بخش خصوصی نظیر کارونسرای دودهک دلیجان از طریق صندوق حفظ و احیای وزارت میراث فرهنگی خبر داد و گفت: این آمادگی وجود دارد که کاروانسرا به سرمایه‌گذاری که تمایل به مرمت و ایجاد کاربری مناسب بنا تحت نظارت میراث فرهنگی دارد، واگذار شود.

وی در خصوص مرمت صورت گرفته در این بنای تاریخی گفت: هرگونه مرمت و بازسازی در این کارونسرا تحت نظارت میراث فرهنگی و در سایه انعقاد تفاهم‌نامه با صندوق حفظ و احیای وزارت میراث فرهنگی و ناظر صندوق احیا انجام خواهد شد و هرگونه مرمت و بازسازی صورت گرفته توسط سرمایه گذار قبلی چنانچه به تائید کارشناس ناظر میراث فرهنگی رسیده باشد مورد قبول است و بدیهی است که هرگونه اقدامی که بدون هماهنگی و صدور تائیدیه ناظر میراث فرهنگی انجام شده باشد مورد تائید نخواهد بود.

مرزبان در خصوص الزامات کارونسرای تاریخی ورده برای قرار گرفتن در زمره آثار ثبت جهانی یونسکو گفت: ثبت جهانی آثار تاریخی، محدودیت‌های خاصی دارد و همه ساله آثاری که ویژگی ها مد نظر را داشته باشند بر اساس سهمیه هایی که در جهان برای ثبت جهانی آثار وجود دارد در زمره این آثار قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه کارونسرای ورده در حال حاضر از شاخص‌های لازم برای ثبت جهانی برخوردار نیست، بیان کرد: پیشنهاد ثبت جهانی شدن کارونسرای ورده نظیر مجموعه‌های دیگری مثل بازارها و کارونسراهای دیگر استان که پرونده آنها برای ثبت جهانی در مرحله اقدام است، مطرح خواهد شد و در این بین فرصت مناسبی برای مرمت کامل و تامین زیرساخت‌های این بنای تاریخی روستای ورده وجود خواهد داشت تا پس از تکمیل عملیات مرمت و برخوداری از شاخص‌های ثبت جهانی، پرونده جهانی شدن آن در یونسکو مطرح شود.

کاروانسرای شاه عباسی ورده در یک کیلومتری شمال روستای ورده و در بخش مرکزی شهرستان زرندیه قرار دارد.

کاروانسرای فوق فاقد کتیبه یا سنگ نوشته بوده و با توجه به سبک و سیاق معماری آن و معروفیت آن به کاروانسرای شاه عباس اول، به احتمال زیاد از بناهای دوره شاه عباس کبیر است که در دوره قاجاریه نیز از آن استفاده می‌شده و تغییراتی جزئی در آن داده شده است. این بنا با حیاطی مستطیل‌شکل، با چهار ایوان بنا شده که ورودی آن در قسمت شمالی حیاط قرار دارد.

بنای فوق به ۱۴ مهر ۱۳۵۴ به شماره ۱۱۸۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

منبع: ایسنا

544603

سازمان آگهی های پرسون