به گزارش سایت خبری پرسون، در این مقاله جمله هایی را به شما میگوییم که با بیان کردنشان فورا فردی خوشفکر و باهوش به نظر خواهید رسید
این جملات به مردم نشان میدهد که واقعاً به آنچه میگویید فکر میکنید و به ایجاد تأثیر خوب در آدمها اهمیت میدهید.
جمله هایی که شما را باهوش جلوه می دهد
استفاده این جملات به مردم نشان می دهد که واقعاً فردی خوش فکر و باهوش هستید و به ایجاد تأثیر خوب در آدمها اهمیت میدهید.
این سوال عالیست
وقتی کسی چیزی از شما میپرسد، شروع پاسخ تان با جمله “عجب سوال فوقالعادهای است” نشان میدهد که به کنجکاوی او احترام میگذارید و قبل از پاسخ دادن لحظه ای فکر میکنید. این جمله نه تنها به فردی که سوال میپرسد حس خوب میدهد، بلکه برای سازماندهی افکارتان به شما زمان میدهد.
البته که مجبور نیستید برای هر سوالی که سر راهتان قرار میگیرد از این جمله استفاده کنید، اما بیان کردن آن در باب موضوعات مهم میتواند شما را متفکرتر و باهوشتر نشان دهد.
نمیدانم اما میتوانم در موردش تحقیق کنم و یاد بگیرم
تظاهر به دانستن همه پاسخها اغلب میتواند نتیجه معکوس داشته باشد و رفتار شما را غیر واقعی یا حتی بدتر از آن شما را آدمی بیاطلاع نشان دهد. در مقابل، اگر با سؤال یا موضوعی مواجه شدید که در مورد آن مطمئن نیستید، خیلی راحت بگویید: « نمیدانم اما میتوانم در موردش تحقیق کنم و یاد بگیرم.»
این عبارت نشان میدهد که شما صادق هستید، محدودیتهای خود را میپذیرید و متعهد به یافتن پاسخ مناسب هستید. به علاوه، خیلی بهتر از دروغ گفتن و بعداً گرفتار شدن است!
اجازه دهید مطمئن شوم که منظورتان را درست فهمیدهام
این جمله جواهر است، به خصوص وقتی در مکالمه ای هستید که شامل اطلاعات دقیق یا پیچیده است. گفتن این جمله چند فایده دارد اول، نشان میدهد که شما واقعاً گوش میدهید و میخواهید حرف فرد مقابلتان را درک کنید.
دوم، این فرصت را به شما میدهد که تا قبل از ادامه مکالمه، نقاط مبهم را روشن کنید. پرسیدن این جمله میتواند از سوء تفاهمها جلوگیری کند و نشان میدهد که شما فقط سر تکان نمی دهید، بلکه فعالانه درگیر گفتگو هستید و به آنچه گفته میشود اهمیت میدهید.
حرفت را درک میکنم
همه ما در گفتگوهایی بوده ایم که با طرف مقابل موافقت نداشتهایم. به جای ورود به حالت بحث و جدل، یک راه عالی برای تأیید دیدگاه آنها این است که بگویید: “متوجه منظورت هستم.”
این جمله نشان میدهد که ذهنتان به اندازه کافی باز است که دیدگاههای دیگر را در نظر بگیرید، حتی اگر لزوماً با آنها موافق نباشید. به علاوه، بیان کردن این جمله فضای محترمانه ای ایجاد میکند و اغلب گفتگو را بازتر و متفکرانهتر میکند.
شاید اشتباه میکنم اما…
شروع حرفتان با این جمله در واقع اعتبار شما را افزایش میدهد. کاری که با گفتن این جمله واقعاً انجام میدهید نشان دادن فروتنی و گشاده رویی نسبت به نظرات دیگر است. این حرف مردم را وادار به گوش دادن میکند. شما تصدیق میکنید که همه پاسخها را در اختیار ندارید و باعث میشود دیگران تمایل بیشتری به شنیدن حرفتان داشته باشند.
باید لحظهای در موردش فکر کنم
در دنیای پر سرعت امروز، فشار زیادی هم برای پاسخگویی سریع وجود دارد. اما حقیقت صادقانه اینجاست: اغلب نمیتوان به سرعت پاسخ داد. اختصاص وقت برای فکر کردن نشانه تفکر عمقی و ملاحظه است.
گفتن این جمله که “کمی زمان نیاز دارم تا در مورد آن فکر کنم” نه تنها به شما زمان میدهد تا پاسخ متفکرانهتری داشته باشید، بلکه نشان میدهد که شما در ارائه پاسخ معنادار و هدفمند کاملا جدی هستید.
ممکن است کمی بیشتر توضیح بدهید؟
درخواست توضیح بیشتر روشی واقعا موثر برای نشان دادن این است که درگیر و علاقه مند به صحبتهای فرد مقابلتان هستید.
بهعلاوه، اگر بار اول به طور کامل متوجه منظور او نشدید، گفتن این حرف میتواند نجاتدهنده باشد. این جمله به فرد مقابلتان هم این فرصت را میدهد که جزئیات بیشتری را ارائه دهد و به شما هم درک بالاتری از دیدگاه او میدهد.
من چالش را دوست دارم
این یکی ممکن است کمی تعجب آور به نظر برسد، به خصوص زمانی که شخصی با شما مخالف است یا ایدههای شما را زیر سوال میبرد. به جای اینکه حالت تدافعی داشته باشید بگویید من چالش را دوست دارم تا همه چیز درجا عوض شود.
این جمله سناریو را تغییر میدهد و به وضوح نشان میدهد که شما اختلاف نظر را یک چیز مثبت میبینید. بیان کردن این جمله به شما ابزار قدرتمندی برای تبدیل تقابلها به گفتگو میدهد.
این دیدگاه جالب است
گاهی اوقات با دیدگاههایی کاملاً متفاوت از دیدگاههای خودتان مواجه میشوید، و ممکن است وسوسه انگیز باشد که آنها را کاملاً رد کنید. در عوض، سعی کنید بگویید: “چه دیدگاه جالبی.” این عبارت لزوماً به این معنی نیست که شما موافق دیدگاه فرد مقابلتان هستید، بلکه در واقع نشان میدهد که دیدگاه طرف مقابل را ارزشمند میدانید. گفتن این جمله روشی محترمانه برای صحبت کردن در مورد نظرات متفاوت است و در را برای گفتگوی محترمانه باز میگذارد.
بیاید بپذیریم که مخالف هم هستیم
در نگاه اول، ممکن است عحیب به نظر برسد، اما بیان این جمله در واقع راهی هوشمندانه برای مدیریت بن بستهایی است که در آنها هیچ یک از طرفین راضی نمیشود. گفتن این جمله نشان میدهد که شما به اندازه کافی به نظر طرف مقابل احترام میگذارید که اجازه دهید آن را برای خود نگه دارد، حتی اگر برای شما ابدا قابل قبول نباشد.
شما به جای پیش بردن یک بحث بیهوده، فضایی را ایجاد میکنید که در آن نظرات متفاوت میتوانند در کنار هم قرار بگیرند. به علاوه با به زبان آوردن این جمله در واقع میگویید که «من برای رابطهمان بیشتر از برنده شدن در این بحث ارزش قائل هستم» و اغلب، این هوشمندانهترین حرکتی است که میتوانید انجام دهید.
از اینکه آن را با من به اشتراک گذاشتی متشکرم
این ابراز قدردانی ساده قدرتمندتر از آن چیزی است که به نظر میرسد. گفتن این جمله به طور همزمان چند تاثیر دارد: تلاشی را که فرد مقابلتان انجام داده است، نشان میدهد، ثابت میکند شما پذیرای ایدهها یا بینشهای جدید هستید و حتی گفتگوهای بازتر را در آینده ترویج میکند.
کلام پایانی
این شما و این هم یازده جمله که به زبان آوردنشان میتواند فوراً شما را باهوشتر و متفکرتر نشان دهد. اینها فقط کلمات توخالی نیستند، بلکه ابزارهایی برای درک و ارتباط بهتر هستند. از آنها عاقلانه استفاده کنید