پیام آشکار ژرمن‌ها برای زلنسکی

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، از کشورهای عضو ناتو خواسته بود تا سران کشورهای عضو این پیمان در اجلاس بعدی خود در ماه ژوئیه، راه ورود کشورش به این ائتلاف نظامی را باز کنند.
تصویر پیام آشکار ژرمن‌ها برای زلنسکی

به گزارش سایت خبری پرسون، محمد مهرعلی در یادداشتی نوشت: این روزها، اوکراینی‌ها بیشتر از هر زمان دیگری خود را پشت درهای بسته ناتو حس می‌کنند. هر بار در بزنگاه‌های مهم، یکی از مقامات اروپایی سخن از عدم آمادگی برای پذیرش اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی می‌گوید و حتی اصرار مقامات آمریکایی و انگلیسی در این خصوص نیز فایده‌ای به حال زلنسکی و همراهانش نداشته و ندارد. اخیرا مسئولیت «نه»گفتن به عضویت اوکراین در ناتو بر عهده ژرمن‌ها افتاده است. آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، در اجلاس وزیران خارجه کشورهای عضو ناتو اعلام کرد که موضوع پیوستن اوکراین به این پیمان در حین جنگ مطرح نیست. در پی بحث‌های فعلی در مورد خواست اوکراین پیرامون پیوستن سریع این کشور به پیمان ناتووزیر امور خارجه آلمان، به محدودیت‌های فعلی در این زمینه به‌طور واضح اشاره کرد و در نشست وزیران خارجه ناتو که از روز چهارشنبه (۳۱ می) در اسلو در جریان است، گفت: «ما سیاست درهای باز را دنبال می‌کنیم اما درعین‌حال واضح است که نمی‌توانیم در مورد عضویت جدید در میانه جنگ صحبت کنیم.»

به نظر می‌رسد سیاست درهای باز ناتو، در خصوص کشورهایی مانند فنلاند و سوئد بیشتر صادق است تا اوکراین! کشوری که اکنون به‌ واسطه اصرار آتلانتیکی‌ها بر عضویت در ناتو، به کانونی از آتش تبدیل شده است. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، از کشورهای عضو ناتو خواسته بود تا سران کشورهای عضو این پیمان در اجلاس بعدی خود در ماه ژوئیه، راه ورود کشورش به این ائتلاف نظامی را باز کنند. زلنسکی چنین استدلال می‌کند که در حال حاضر به‌ ندرت کسی به‌ اندازه سربازان اوکراینی برای حفظ امنیت اروپا-آتلانتیک فعال بوده است. اما این استدلال‌ها، اساسا از سوی کشورهایی مانند فرانسه و آلمان کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد!

صورت‌ مسئله مشخص است.عضویت اوکراین در ناتو برای اعضای این مجموعه دردسرساز است زیرا حتی در صورت انعقاد یک پیمان صلح موقت، بازهم احتمال درگیری میان این کشور و روسیه در آینده وجود دارد. کشورهای عضو ناتو مانند ایالات‌متحده آمریکا و آلمان پشت درهای بسته به‌صراحت اعلام کرده‌اند که فعلا نمی‌خواهند تعهدی فراتر از اعلامیه این ائتلاف در سال ۲۰۰۸ داشته باشند. در آن زمان سران وقت ناتو در مورد عضویت اوکراین و گرجستان در این پیمان به توافق رسیده بودند بدون آنکه زمان مشخصی را برای تحقق این منظور قید کنند.

چندی پیش ، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو برای نخستین بار پس از وقوع جنگ اوکراین به کی‌یف سفر کرد و دوباره به زلنسکی وعده‌های پوچ درزمینه عضویت کشورش در ناتو داد. رهبران ناتو از سال 2004 میلادی (زمان وقوع انقلاب نارنجی) وعده داده بودند اوکراین روزی به ائتلاف سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ملحق خواهد شد و استولتنبرگ این وعده را در ۱۴ ماه گذشته تکرار کرده؛ گرچه این سازمان هیچ جدول زمانی برای عضویت اوکراین تعیین نکرده است. چندی پیش مقام‌های ارشد فرانسوی به‌صراحت اعلام کردند، در بهترین حالت ممکن اوکراین در آینده می‌تواند حکم یکی از شرکای ناتو را ایفا کند؛ اما عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی موضوعی نیست که بتوان آن را درباره اوکراین محقق کرد.ضمن آنکه حتی در صورت پایان یافتن جنگ اوکراین،مخالفت برخی کشورها مانند مجارستان، ترکیه، اسپانیا و ... درخصوص عضویت این کشور جنگ‌زده در پیمان آتلانتیک شمالی به قوت خود باقی است....

منبع: رسالت

488485