نوسان ذات بازار سرمایه است/ فروش متری امکان دسترسی مردم به مسکن را فراهم می‌کند

وزیر اقتصاد نوسان را ذات و ماهیت بازار سرمایه دانست و گفت: باید تاحد ممکن ابزارهای لازم برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم عامه مردم و غیرحرفه‌ای ها را فراهم کنیم اما برخی در زمان نوسان بازار به دنبال این بودند تا بر طبل واکنش های هیجانی بکوبند.
تصویر نوسان ذات بازار سرمایه است/ فروش متری امکان دسترسی مردم به مسکن را فراهم می‌کند

به گزارش سایت خبری پرسون، وزیر امور اقتصادی و دارایی در دومین همایش تجلیل از برترین‌های بورس کالا که دیشب(دوشنبه) برگزار شد، گفت: امیدوارم با تلاش این تولیدکنندگان کشور، منطق «شفافیت، حذف رانت و کاهش هزینه های مبادلاتی» به عنوان سه منطق اصلی و موثر بورس کالا در کل بازارها فراگیر شود.

خاندوزی اعلام کرد: در اقتصاد دارای نهادهای زیادی هستیم که آن نهادها متولد می‌شوند اما یا فرصت بلوغ پیدا نمی‌کنند، یا بالغ می‌شوند اما فرصت توسعه و فراگیری برای آنها فراهم نمی‌شود.

وی ادامه داد: بورس کالا در اقتصاد ایران جزو نهادهایی است که در سال‌های گذشته فرصت بلوغ پیدا کرده است و مدیران بخش‌های صنعتی، معدنی و پتروشیمی بهتر می‌دانند که این بورس در سال‌های گذشته چه تندبادهایی را پشت سر گذاشته اما رشد کرده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: طبیعتا هر نهادی در مسیر توسعه، ضعف های خود را برطرف می کند که تکمیل مجموعه زنجیره‌های پیشین و پسین بورس کالا، این بورس را بیش از گذشته در مسیر توسعه قرار می دهد.

لزوم کارکرد هماهنگ همه نهادها برای پیشبرد اهداف

وزیر اقتصاد اظهار داشت: تا زمانی که سامانه بهین یاب و سامانه جامع تجارت با مشکلات متعدد روبرو باشند، نمی‌توان انتظار داشت که در میان ناکارآمدی‌های نهادی فقط یک حلقه دارای عملکرد کارآمد باشد و ضعف سایر نهادها را بپوشاند.

وی تاکید کرد: یک نهاد به تنهایی نمی‌تواند بار کاهش هزینه مبادله در اقتصاد کشور، ایجاد زمینه برای دسترسی برابر و عدالت دراقتصاد و کاهش رانت‌های اقتصادی را به دوش بکشد و زنجیره ای از عملکرد مطلوب نهادها در این بخش لازم است.

سازوکار بورس کالا به جای خرید تضمینی کشاورزی

وزیر اقتصاد به فعالیت رینگ کشاورزی در بورس کالا طی سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: اگر از این فرصت استفاده می‌شد تا به جای روش نامتعارف خرید تضمینی برای گندم و دیگر کالاها از بورس کالا استفاده کنیم، علاوه بر کاهش هزینه‌ها برای دولت شاهد شکل‌گیری قراردادهای بلندمدت برای تولیدکننده و مصرف کنندگان بزرگ بودیم که در این زمینه قاعده بازی به گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد.

مولدسازی دارایی های دولت

وی با بیان اینکه متاسفانه از این ظرفیت‌ها به قدر کافی استفاده نشده است، گفت: در چشم انداز توسعه بورس کالا، سه محور متصور هستیم که مورد نخست مربوط به دارایی‌های دولت است، زمانی که مساله مربوط به عرضه خودرو در بورس کالا مطرح شد اعلام کردم که امیدوارم گام بعدی در شرایطی برداشته شود تا بسیاری از درآمدهای حبس شده دولت وارد بورس شود و از بورس کالا برای دسترسی‌های شفاف و فراگیر استفاده شود.

وی ادامه داد: اکنون مقدمات این کار تا حد خوبی فراهم شده و نه تنها مولدسازی اموال مازاد دستگاه‌های اجرایی و حاکمیتی از طریق بورس کالا در دستور کار است بلکه در حوزه صندوق‌های املاک و مستغلات که واحدهای آن می‌تواند در دسترس عموم قرار بگیرد،فرصت جدیدی برای آینده اقتصاد ایران فراهم خواهد شد.

اهمیت راه اندازی فروش متری مسکن

وی در محور دوم این چشم انداز به مساله اوراق سلف مسکن یا فروش متری مسکن اشاره کرد وگفت: این ابزار امکان دسترسی به مسکن را برای اقشار وسیع تر جامعه حتی اقشار کم در آمد فراهم می‌کند.

خاندوزی با بیان اینکه همیشه حوزه مسکن به عنوان معضلی جدی در جامعه مطرح بوده است، گفت: دولت‌ها هم در برابر این معضل به سمت کشف راهکارها پیش رفته‌اند، با تقویت این زاویه در بورس کالا می‌توان مسیری را فراهم کرد تا دسترسی به اوراق سلف متریمسکن فراهم شود.

در ادامه وزیر اقتصاد از مسوولان حاضر در سازمان بورس درخواست کرد تا مصوبات قانونی در حوزه مسکن که به عنوان یکی از دغدغه‌های دولت تلقی می‌شود را فراهم کند.

تجربه موفق بورس کالا در کاهش تلاطمات اقتصاد

وی با بیان اینکه محور سوم توسعه بورس کالا مربوط به بازار دارایی‌ها و تلاطم هایی است که نمونه آن را در سال 1401 و سال‌های قبل شاهد بودیم، گفت: متاسفانه در این زمینه عبرت آموزی کم داریم که بخشی از آن به مساله نقدینگی‌های سرگردانی بر می‌گردد که برای کشور تلاطم آفرینی می کند و سوداگری‌هایی و سفته بازی‌های غیرمولد به همراه دارد.

خاندوزی ادامه داد: بخشی از این مساله به نقش آفرینی بورس کالا بر می‌گردد که لازم است در این زمینه به سمت طراحی ابزارهای نوین و جایگزین پیش برود تا دیگر بخش واقعی اقتصاد و دارایی‌های مردم متلاطم نشود.

وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: امیدوارم سال 1402، سالی باشد که مشابه ابزارهایی را مانند گواهی سپرده شمش طلا با سرعت وفراگیری بیشتر در اقتصاد ایران پیش ببریم.

خاندوزی در بخش پایانی سخنرانی خود به نوسان بازار سهام اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم به اصول حرفه‌ای و فنی اشاره کنیم می‌توان اعلام کرد که در این بازار هیچگاه در بلندمدت ضرر نخواهیم کرد.

وزیر اقتصاد نوسان را ذات و ماهیت بازار سرمایه دانست و گفت: درست است که باید تا حد ممکن ابزارهای لازم برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم عامه مردم و غیرحرفه‌ای ها را فراهم کنیم اما برخی در زمان نوسان بازار به دنبال این بودند تا بر طبل واکنش های هیجانی براین اتفاق بکوبند.

وی اعلام کرد: باید امروز ابراز خرسندی کنیم که واکنش عجولانه، هیجانی و دستکاری در بازار رخ نداد و مسوولان سازمان تصمیم درستی را مبنی بر عدم تعطیلی بازار اتخاذ کردند و مقابل آن ایستادگی کردند.

خاندوزی ادامه داد: هر چه به سمت منطق تخصصی بلندمدت مبتنی بر اصول و بنیان‌ها حرکت کنیم و هر چقدر فضا بر گروه هایی که به دنبال ترویج مسایل مخالف بازار هستند محدود شود و سهم آنها را در بازار کمرنگ کنند به مرور نوسان بازار کمتر می شود و مسیر بازار همسو با منافع اقتصاد کشور پیش خواهد رفت.

وزیر اقتصاد به تامین مالی از مسیر بازار سرمایه با هدف رشد تولید اشاره و تاکید کرد: سال گذشته استفاده از اوراق گام با همکاری بانک مرکزی و وزارت صمت شتاب بیشتری به خود گرفت، نحوه مدیریت آن با ایراداتی همراه بود که با همکاری سازمان بورس و بانک مرکزی اصلاحاتی درخصوص آن صورت گرفت.

486611

سازمان آگهی های پرسون