سفر رییسی به آفریقا در آینده

«سفر رئیس جمهور به آفریقا»،‌ «جوابیه دولت به یک روزنامه»، «قیمت بلیت هواپیما»،‌« اعلام بخشودگی‌ها از سوی رییس‌جمهور»، «دیدار چهارجانبه مقامات ایران، روسیه، ترکیه و سوریه» و... از موضوعات مهم خبری حوزه سیاست در روز چهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ بود.
تصویر سفر رییسی به آفریقا در آینده

به گزارش سایت خبری پرسون، مدیرکل آفریقای وزارت خارجه از سفر سید ابراهیم رئیسی، رییس‌جمهور در نیمه اول سال جاری به چند کشور آفریقایی خبر داد.

ولی‌الله محمدی نصرآبادی ضمن اعلام این خبر،‌ یکی از موانع اصلی کار با آفریقا را عدم شناخت ظرفیت‌ها و توانمندی های این قاره دانست و افزود: متاسفانه تجار ایرانی، شناخت خوبی از آفریقا ندارند و آفریقایی‌ها نیز ایران را خوب نمی‌شناسند.

وی همچنین درباره این که ایران با کدام کشورهای آفریقایی لغو روادید دارد گفت که با هیچ کدام از کشورهای آفریقایی برای پاسپورت‌های عادی لغو روادید نداریم.

خبرگزاری آناتولی هم با انتشار خبری از وزیر دفاع ملی ترکیه اعلام کرد که فردا، نشست وزرای دفاع و رؤسای سازمان اطلاعات ترکیه، روسیه، سوریه و ایران در مسکو برگزار خواهد شد.

پیش از این، مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در گفت‌وگویی با اشاره به تمایل ایران برای پیوستن به ابتکار روسیه برای مذاکرات آنکارا و دمشق اشاره کرده و گفته بود که «از حالا به بعد، کمکی که ایران می‌کند، حائز اهمیت خواهد بود.»

همچنین در ادامه رویکرد مداخله‌ جویانه آمریکا و متحدان و شرکای اروپایی آن درباره امور داخلی ایران به بهانه «نقض حقوق بشر» در ایران، وزارت امور خارجه انگلیس امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد: انگلیس، آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم‌های بیشتری را علیه مقامات حکومت ایران اعمال می‌کنند که مسئول نقض حقوق بشر هستند، این افراد شامل برخی مقامات سپاه پاسداران ایران می‌شود.

در جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، ضمن تاکید بر اینکه میان قوای سه گانه همدلی وجود دارد، گفت: میان قوای سه گانه برای تمرکز بر حل مسئله نخست کشور که همان مهار تورم و رشد تولید است، همدلی و اراده وجود دارد اما وقتی مقام معظم رهبری با آن نگاه جامع و کلانی که دارند، در دو فاصله نزدیک به هم، بر ضرورت همکاری کامل قوای سه‌گانه تاکید می‌کنند، مشخص می‌شود که خلاء‌هایی در این زمینه وجود دارد.

در نشستی دیگر دادستان تهران از صدور قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست برای شش دلال ارزی و گرداننده کانال و گروه مجازی فعال در زمینه ارز خبر داد و افزود: متهمان این پرونده که با اقدامات غیرقانونی خود موجب دامن زدن به اخلال در بازار و آشفتگی قیمت ارز شده بودند.

و اما درپی اعلام بخشودگی‌ها از سوی رییس‌جمهور، رسول منتجب‌نیا دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی، حل مشکلات بازداشت‌شدگان اعتراضات را امیدبخش دانست، خاطرنشان کرد: این عفو و تلاش دولت برای حل مشکلات بازداشت‌شدگان باید دنبال شود و در حد وعده نماند تا مشکلات کسانی که بازداشت یا دچار محدودیت شده‌اند به طور کامل حل شود

همچنین محمدعلی وکیلی فعال سیاسی اصلاح‌طلب با تاکید بر اینکه «سعه صدری که حکومت نشان می‌دهد بیشتر از هر رفتار دیگری بر مردم تأثیر مثبت می‌گذارد»، گفت: نباید اجازه داد این اقدامات جنبه نمادین به خود بگیرد تا خروجی آن به ترمیم اعتماد عمومی منجر شود.

در پی انتشار اظهارات یک نماینده مجلس شورای اسلامی در روزنامه جمهوری اسلامی هم، معاونت امور مجلس ریاست جمهوری در جوابیه‌ای مدیر مسوول این روزنامه را به انصاف در نقد دعوت کرد.

در بخش‌هایی از پاسخ به سخنان نماینده شهربابک که در روز پنج‌شنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۲ در روزنامه جمهوری اسلامی چاپ شد، خطاب به مدیرمسئول این روزنامه یادآوری شده است: شما که چند دهه است روزنامه جمهوری اسلامی را هدایت می‌کنید لابد هنوز فرمایش امام را خطاب به چند روزنامه مطرح آن عصر به خاطر دارید که فرمودند: «بطور کلی مطبوعات باید یک بنگاه هدایت باشند، یعنی به صورتی که اگر دست مردم بیفتد مردم هدایت شوند، بخصوص روزنامه‌هایی مثل اطلاعات و کیهان و جمهوری اسلامی و...) (امام خمینی، تاریخ ۲۶ مرداد ۱۳۶۲).

درپی تلاش ایرلاین ها برای افزایش قیمت بلیت هواپیما در سال جاری،‌ کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی جلسه ای را با حضور مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و رئیس سازمان هواپیمایی کشور برگزار کرده است.

اقبال شاکری از اعضای کمیسیون عمران ضمن تشریح جزییات این جلسه پیش بینی کرد که در قالب یک نظام کنترل شده به منظور کمک به ایرلاین ها در راستای نوسازی ناوگان خود، قیمت بلیت هواپیما افزایش پیدا کند.

اقدام جدید ساترا برای تشکیل مجمع «رصتا» هم مورد انتقاد رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس قرار گرفت که در نامه ای به وزیر کشور خواستار توضیح درباره روند شکل گیری این مجمع شد.

مجتبی توانگر در بخشی از این نامه نوشت: در عین حال که رهبر حکیم انقلاب در سخنرانی‌های اخیر بر واگذاری و توجه به بخش خصوصی اصرار وافری داشته‌اند اما مسوولین سازمان صدا و سیما در ادامه انحصارگرایی و فشار بر بخش خصوصی، اقتصاد دیجیتال و دانش‌بنیان، همچنان بی‌توجه به فرامین رهبری، ادامه مسیر می‌دهند.

منبع: ایسنا

482028