دولت استراتژی اقتصادی ندارد

برای اینکه رشد اقتصادی مداوم داشته باشیم، تورم کنترل شود و به عبارت ساده تر برای اینکه ثبات اقتصادی به کشور بازگردد این ثبات اقتصادی نیاز به برنامه و استراتژی دارد.
تصویر دولت استراتژی اقتصادی ندارد

به گزارش سایت خبری پرسون، مهدی پازوکی اقتصاددان در یادداشتی نوشت: مشکل اقتصادی کشور با تغییر افراد و اشخاص حل نمی شود و اکنون مهم ترین مشکل دولت این است که استراتژی اقتصادی دولت مشخص نیست.

البته اینکه قطعا تغییر افراد ضعیف و جایگزین کردن افراد توانمندتر و قوی بسیار امر خوب و مطلوبی است. اما مساله این است که با تغییر فرد مشکلی حل نمی شود. دولت به اتاق فکر اقتصادی احتیاج دارد. چرا که اتاق فکر اقتصادی دولت ضعیف است و برخی افرادی که در دولت قرار گرفتند از کارایی الزم برخوردار نیستند.

نمونه این مساله را می توان در نشست اندیشمندان برتر با رئیس جمهور دید که شخصی ادعا می کرد با برنامه نویسی پایتون می توان بسیاری از مشکلات کشور را حل کرد. دولت سیزدهم قریب به بیست ماه است که روی کار آمده اما به لحاظ اقتصادی چندان اتفاقات مهمی رخ نداده است. در حالی که آقای رئیسی پیش از انتخابات ریاست جمهوری می گفت من ۷ هزار صفحه برنامه اقتصادی دارم.

بنابراین به نظر می رسد برای اینکه رشد اقتصادی مداوم داشته باشیم، تورم کنترل شود و به عبارت ساده تر برای اینکه ثبات اقتصادی به کشور بازگردد این ثبات اقتصادی نیاز به برنامه و استراتژی دارد. برخی افرادی که کنار آقای رئیس جمهور هستند مشخص است ضعیف هستند. رئیس پیشین سازمان برنامه و بودجه که همین اخیرا استعفا داد یکی از همین افراد بوده است. تغییراتی که در این دولت شاهد آن هستیم نسبت به دولت های قبلی بیشتر است که معمولا افراد ضعیف هستند.

در حالی که اصولگرایان آدم های قوی تر هم دارند و مشخص نیست که حلقه افراد آقای رئیس جمهور از چه دیدگاه و مشربی برخوردارند؟ مثال آقای دکتر دانش جعفری، آقای دکتر فرهاد رهبر و... افراد با دانش اصولگرایان در حوزه اقتصادی هستند که دولت می تواند از وجود آنها به خوبی استفاده کند. اما خصوصیت این افراد این است که دیدگاه مستقلی دارند و به همین جهت از آنها استفاده نمی شود. چنانکه در دولت احمدی نژاد هم نتوانستند کار کنند.

اکنون برخی می گویند که تفکر جبهه پایداری در دولت حضور دارد. در حالی که مشخص نیست اساسا جبهه پایداری چه نوع رویکرد و برنامه اقتصادی دارد. اما آنچه مشخص است اگر برنامه اقتصادی جبهه پایداری همین روندی است که طی ۲۰ ماه گذشته شاهد بودیم.

امروز بعد از گذشت ۲۰ ماه از عمر دولت دیگر دولت روحانی مقصر نیست. وقتی روحانی دولت را تحویل داد دلار ۲۴۵۰۰ تومان بود اما امروز در بازار آزاد در کانال ۵۰ هزار تومان است. پرسش اینجاست که ارزش پول ملی چرا در همین ۲۰ ماه گذشته نصف شده است؟ مگر قرار نبود دولت سیزدهم شرایط اقتصادی را بهبود ببخشد و ارزش پول ملی باالتر بیاورد؟ البته احیای روابط با عربستان کار بسیار خوبی است اما آقای رئیس جمهور باید تندروها را از دور خود کنار بزند. در حال حاضر چیزی که می توان به عینه مشاهده کرد اکثر شرکت های بزرگ، بیمه ها، بانک ها اکثر هیأت مدیره شان افرادی هستند که نسبت به دولت های قبلی ضعیف تر هستند. افرادی که برخی از گعده ها و رفقای گرمابه و گلستان انتخاب شده اند.

منبع: آرمان ملی

480772

بیشتر بخوانید:

سازمان آگهی های پرسون