به گزارش سایت خبری پرسون،تهیه مربای پوست نارنج بسیار ساده است ولی از آنجا که باید در ابتدا تلخی پوست نارنج را بگیرید کمی نیاز به صبر و حوصله دارد و زمان بر است. در ادامه مقاله طرز تهیه انواع مربا پوست نارنج تازه و پوست نارنج خشک و مربا با پوست نارنج درسته را به شما آموزش می دهیم.
مربا پوست نارنج تازه
مواد لازم مربا پوست نارنج تازه
پوست نارنج ۱۰۰گرم
شکر ۱ کیلو گرم
آب لیمو ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربا پوست نارنج تازه
پوست نارنج را خلالی خرد کنید و 3 ساعت در آب گرم بگذارید خیس بخورد. بهتر است چند بار آب را عوض کنید. مقداری آب در قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید تا به جوش بیاید سپس پوست نارنج را داخل قابلمه بریزید و 5 دقیقه بجوشانید و آبکش کنید. 4 – 5 بار این مرحله را تکرار کنید تا تلخی پوست نارنج از بین برود.
3 لیوان آب و شکر روی حرارت بگذارید و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید سپس شعله را کم کنید و صبر کنید شکر حل شود و پوست نارنج را اضفه کنید.
زمانی که شربت به قوام رسید آبلیمو را اضافه کنید و بعد از 2 دقیقه حرارت را خاموش نمایید.
مربا پوست نارنج معطر
مواد لازم مربا پوست نارنج معطر
نارنج ۵ عدد
شکر ۱ کیلو گرم
دانه هل ساییده شده ۱ دانه
گلاب نصف فنجان
زعفران ساییده شده نوک قاشق چای خوری
جوهر لیمو ۱ قاشق چای خوری ( یک قاشق غذاخوری آبلیمو )
طرز تهیه مربا پوست نارنج معطر
پوست نارنج را بگیری و سفیدی داخلش را جدا کنید و سپس به صورت خلالی خرد کنید و یک شب در آب بگذارید بماند، بهتر است چند بار آبش را عوض کنید.
پوست نارنج را با آب جدید روی حرارت بگذارید و بعد از 2 – 3 جوش زدن آبکش کنید و رویش آب سرد بگیرید. این کار را چند بار تکرار کنید تا جایی که تلخی پوست نارنج کمتر شود.
در مرحله آخر پوست نارنج را به همراه شکر و 3 لیوان آب در قابلمه بریزید و 15 دقیقه بدون هم زدن بجوشانید.
جوهرلیمو یا آبلیمو به همره زعفران و هل را اضافه کنید و مخلوط نمایید.
غلظت مربا که اندازه شد حرارت را خاموش کنید.
زعفران را فقط برای بهتر شدن رنگ مربا اضافه کنید ، زیاد شدن زعفران باعث از بین رفتن عطر نارنج در مربا خواهد شد.
مربا پوست نارنج خشک
مواد لازم مربا پوست نارنج خشک
خلال پوست نارنج خشک ۱۰۰ گرم
شکر ۱ کیلوگرم
آب لیمو ترش ۲ قاشق غذا خوری
آب ۳ لیوان فرانسوی دستهدار
خلال پسته یا خلال بادام به دلخواه
طرز تهیه مربا پوست نارنج خشک
خلال های خشک پوست نارنج را بشویید و 3 ساعت در آب گرم بگذارید تا نرم شوند . در این مدت چند بار آب ظرف را عوض کنید.
خلال ها را به همراه آب سرد روی حرارت بگذارید و 3 دقیقه بجوشانید و 4 بار دیگر این کار را تکرار کنید تا تلخی پوست نارنج کاملا از بین برود.
شکر را با 3 لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و شکر به آرامی حل شود.
پوست نارنج را اضافه کنید و صبر کنید تا شربت غلیظ شود.
لیمو ترش و در صورت نتمایل خلال پسته را اضافه کنید و بعد از یک دقیقه شعله را خاموش کنید.
منبع:عصر ایران 2