به گزارش سایت خبری پرسون، اما حال که تقریبا 16 ماه از روی کارآمدن دولت میگذرد شاهدیم که وضعیت نه تنها بهبود نیافته بلکه از گذشته بدتر شده است. کافی است فقط نگاهی به سیر صعودی قیمت دلار، سکه و حتی مایحتاج عمومی مردم بیندازیم که تایید این گفتهها را دریابیم.
جالب اینکه در دولت گذشته مخالفان و منتقدان به دولت هجمه و حمله میکردند که هیچگونه عملکردی ندارد و صرفا سخنوری و گفتاردرمانی میکند. اما دیر زمانی نگذشت که مشخص شده آنهایی که وعده حل مشکلات را میدادند و همه مشکلات را به جهت حضور دولتمردان قبلی میدانستند امروز خود نیز در برابر نارضایتیها به گفتاردرمانی روی آوردهاند. چنانکه چندی پیش بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر در واکنشی به سخنان رئیسجمهور به این مساله اشاره و در رشته توئیتی نوشت: «تریبون ریاستجمهوری، تریبون سخنوری و گفتن از اقداماتی که باید انجام بشود، نیست! تریبون عمل است. گرانی بیش از حد اقلام و دلار، ید مردانه میطلبد نه زبان سخنور!
مردم چشم انتظار اقدام هستند نه گفتن از دلایل و بهانهها» لذا امروز دیگر دولت روحانی و مردانش نیستند که بتوان همه مشکلات را به گردن آنها انداخت، چرا که بیش از یکسال و نیم از روی کارآمدن دولت جدید گذشته و هر آنچه امروز مشاهده میشود ناشی از عملکرد دولت سیزدهم است. حال اینکه به قرائت کارشناسان امر اگر دولت برخی اقدامات مثل حذف ارز ترجیحی را انجام نمیداد، شاید تا این میزان شاهد فوران قیمت ارز نبودیم. از طرفی گرچه قرار بود که دولت برنامه اقتصادی 7 هزار صفحهای در راستای حل مشکلات ارائه دهد و هر 5 کاندیدای اصولگرایان نیز برنامههای اقتصادی مختلفی داشتند؛ اما امروز مشخصا آنچه که وجود ندارد برنامه اقتصادی و عدم برنامهمحوری در دولت است.
عدم عملکرد مناسب تیم اقتصادی دولت نیز سبب شده تا این مشکل تشدید شود. امروز شرایط بهحدی سخت و انتقادات به عملکردهای دولت بالارفته که علما و مراجع تقلید نیز به عملکرد دولت انتقاداتی وارد کرده و خواستار بهبود هر چه سریعتر مشکلات اقتصادی هستند. حال باید دید در این آشفته بازار اقتصاد کشور که وضع معیشتی مردم بغرنج و سفرهشان کوچکتر شده است دولت تدابیری مناسبی خواهد اندیشید یا روال به همینگونه و حتی سختتر ادامه خواهد یافت.
حل مسائل اقتصادی تابع سیاست خارجی است
یک فعال سیاسی اصلاحطلب در ارتباط با عملکرد دولت و نارضایتیهای اقتصادی جامعه اظهارداشت: حل مسائل اقتصادی تابع مسائل کلانی از جمله سیاست خارجی و همچنین اصلاحات اساسی در حوزه اقتصاد است که در مجموع بههم ارتباط دارد. محمود صادقی گفت: دولت بدون فراهمکردن زمینههای لازم دست بهکاری تحت عنوان جراحی اقتصادی زد که اعلام شد برای مقابله با فسادی است که در خصوص ارزترجیحی وجود داشت بدون اینکه اصلاحاتی در حوزههای دیگر انجام دهند این ارز را حذف کردند. دبیر کل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها در خصوص اینکه مشکلات فعلی در خصوص عدم برنامهمحوری است یا عدم کارآمدی کارگزاران اقتصادی بیان کرد: من معتقدم هر دو این مسائل موجب بروز مشکلات فعلی شدهاند. فقدان سیاستهای حساب شده در حوزه کلان اقتصادی و ناهماهنگی در تیم اقتصادی دولت نیز از دیگر دلایلی است که در این خصوص میتوان بر شمرد.
منبع: آرمان ملی