به گزارش سایت خبری پرسون، ظهر امروز چهارشنبه در دفتر مرکزی تهران خانه کارگر جمهوری اسلامی جمعی از بازنشستگان عضو اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در جلسه بررسی مسائل پیرامونی انتخابات کانون بازنشستگی تهران از جمله مسئله مطالبات درمان حضور یافتند.
در این جلسه تعدادی از کاندیداهای این انتخابات به سخنرانی در میان بازنشستگان پرداختند.
در ابتدای این نشست علی اکبر موسوی (کاندیدای انتخابات امسال کانون عالی کارگران بازنشسته تهران) گفت: ما در گروههای فضای مجازی سعی میکنیم با رعایت ادب و قانون به مباحثات درباره حقوق بازنشستگان بپردازیم.
وی درباره بیمه آتیه سازان حافظ به عنوان بیمه تکمیلی گفت: برخی از بازنشستگان ۵ تا ۷ میلیون نیز پرداخت کردند اما بعد از چند ماه خدمات تکمیلی دریافت نکردند و بسیاری به بیمه تکمیلی این شرکت معترص هستند.
موسوی با تاکید بر اینکه باید به قراردادهای بیمه نظارت شود، اظهار کرد: تاکنون هیچ همت و تخصصی برای برخورد برای حل مسئله قرارداد بیمه ما با شرکتهایی چون آتیه سازان نداشتیم. ما قبل از این با بیمه دی نیز مشکلات مشابه داشتیم و ریشه این مشکلات به نوع قرارداد و نظارت ما باز میگردد. ما نیاز به یک کمیته درمان در کانون تهران داریم و باید کمیته تقویت شوند.
وجیهه خوشنواز (کاندیدای انتخابات کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران) در ادامه این نشست اظهار کرد: زنان نیز مانند مردان میتوانند در صحنههای فعالیت صنفی و مطالبهگری حضور یابند و بنده نیز در این سالها توانستم در جریان فعالیتها حاضر باشم.
وی با تاکید بر حقوق مستمری بگیران و بازماندگان گفت: از برنامههای بنده در صورت انتخاب شدن، پیگیری حقوق زنان بازمانده و مزایا و مستمری آنان است که در این سالها در مطالبهگریها مغفول واقع شدند.
در ادامه حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) اظهار کرد: ما نباید نیاز به بیمه تکمیلی نداشته باشیم. بیمه تکمیلی یعنی هرچه بیمه پایه نمیتواند انجام دهد، با مبلغ بیشتری از جیب ما پوشش داده میشود. اما بیمه تکمیل فعلی تکمیلی نیست و تحمیلی است و سهم پرداخت از جیب بیمه بازنشستگان ۲۱ درصد نسبت به پارسال افزایش یافته است.
صادقی ادامه داد: ما در کانون بازنشستگان تلاش داشتیم بیمه تکمیلی و پرداخت اضافه تعطیل شود اما متاسفانه انبوه بازنشستگان همزمان به ثبت نام و پرداخت حق بیمه تکمیلی پرداختند و مبارزات ما در این حوزه با بن بست مواجه شد.
وی با اشاره به قانون الزام تامین اجتماعی گفت: تامین اجتماعی حقوق و بیمه فرد همراه کارگر بازنشسته را نیز بدهد. ما کارگران بازنشسته باید محکم بر سر این موضع بایستیم که تامین اجتماعی یا باید با بیمه پایه خدمات تکمیلی را انجام دهد، یا با تشکیل یک کنسرسیوم و شرکت توسط خود تامین اجتماعی، خدمات تکمیلی انجام شود. ما معتقدیم بیمههای تکمیلی برای نفوذ در میان بازنشستگان کانونها و فعالان را فاسد میکنند، لذا ما باید این سیستم غلط بیمه تکمیلی را جمع کنیم.
کاندیدای انتخابات کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران گفت: بازنشستگان باید با فشار بر کانونها از آنها بخواهند تا مساله بیمههای تکمیلی را اصلاح کنند. بیمه آتیه ساز اکنون میگوید ۱۵۰۰ میلیارد تومان اضافه آوردند و حق بیمه ۹۰ هزارتومان کفایت لازم را نمیکند.
وی با اشاره به عدم تکافوی خدمات بیمه تکمیلی گفت: بیمههای تکمیلی بیمه مکمل هستند و نه تکمیلی زیرا به عنوان بیمه خصوصی و تجاری سهم فرانشیز دارند و سازمان تامین اجتماعی موظف به کاهش سهم پرداخت از جیب درمان بازنشستگان است.
صادقی با اشاره به اینکه کانون عالی بازنشستگان کشور قرارداد جمعی بیمه تکمیلی میبندد، گفت: بیمارستان صدر، میلاد و فیاض بخش باید رایگان به افراد تحت پوشش تامین اجتماعی رایگان خدمات دهند. درمان مستقیم ما نشتی زیادی دارد. بودجه اداره ماهانه پرداخت شده بدون نظارت به بیمارستانها داده میشود.
معاون دبیرکل خانه کارگر اضافه کرد: هزینههای بهداشت و درمان افزایش پیدا کرده است و افزایش آن باعث رجوع ما به بیمه مکمل میشود و شرکت بیمه تکمیلی نیز در وسط کار به دلیل تورم زیر قرارداد میزند.
وی در ادامه گفت: عزت بازنشستگان نباید در قالب سیستم تکمیلی لکه دار شود و دولت نباید پول بازنشستگان را خرج مواردی که رضایت ندارند (ولو با عناوین شرعی) کند. همچنین مالیاتها نباید صرفا هزینه سفره خانواده دولت شود. مالیات باید در چرخه درست قرار بگیرد و هزینه درمان را به استناد اصل ۲۹ قانون اساسی را رایگان کند. ما مخالف نحوه هزینه کرد مالیات دولت هستیم و این مالیات باید خرج عمران و حمایت از دهکهای پایین جامعه شود. سهم پرداخت از جیب درمان بازنشسته نباید طی دو سال دو برابر شود و در عین حال دولت ادعای موفقیت کند.
صادقی در پایان تصریح کرد: بیمه تکمیلی نه به خودی خود خوب است، نه بد! اما باید نظارت بر قراردادها و عملکردها باشد و بهترین گزینه برای این خدمات انتخاب شود و پیشنهاد ما برای تشکیل شرکت توسط خود سازمان تامین اجتماعی هنوز پابرجاست.