به گزارش سایت خبری پرسون، ماموریت ساماندهی سگهای ولگرد به سازمان مدیریت پسماند واگذار شده و این در حالی است که این مسئولیت پیشتر به عهده شرکت ساماندهی بوده است.
جابه جایی این مسئولیت مشکلات بسیاری را برای رسیدگی و ساماندهی این معضل به وجود خواهد آورد و در حال حاضر نیز کم کاری در جمع آوری سگ های بلاصاحب از همین امر نشات می گیرد.
نیروهای متخصص چه می شوند؟
موضوع به همین سادگی که مسئولان بالا دستی مسئولیت رسیدگی به سگ های بلاصاحب را از شرکت ساماندهی به سازمان پسماند دادند نیست، بلکه موضوع بسیار پیچیده تر از آن چیزی است که تصور می شود؛ چرا که ساماندهی سگ های ولگرد نیازمند دانش و تخصص است که نیروهایی با این دانش در شرکت پسماند وجود ندارد و از سوی دیگر همان طور که از نامش پیداست شرکت پسماند مسئول رسیدگی به زباله های تر و خشک است که در این فعالیت خود نیز در شهر تهران موفق عمل نکرده چه برسد به اینکه بخواهد مسئولیت دیگری را برعهده گیرد.
گرانی عامل کاهش فعالیت
خبرنگار پرسون برای اینکه این موضوع را بیشتر بررسی کند با یکی از پیمانکاران شهرداری تهران که در حوزه جمع آوری سگ های بلاصاحب فعالیت دارد گفتگو کرده است، این پیمانکار خواستار این شد نامش در این گزارش درج نشود.
وی گفت: این روزها به دلیل گرانی شرکت های بخش خصوصی یا همان پیمانکاران تمایلی به فعالیت در جمع آوری سگ های بلاصاحب ندارند، برای نمونه یک دستگاه خودرو پراید وانت بار که مختص جمع آوری سگ ها است 200 میلیون تومان ارزش دارد و برای دو متصدی این خودروها حقوق نزدیک به 15 میلیون تومان است که شهرداری توان پرداخت چنین هزینه ای ندارد و این درحالی است که برای شهر تهران نزدیک به 30 اکیپ نیاز هست.
این پیمانکار شهرداری تهران ادامه داد: یکی از نکات در ساماندهی سگ ها این است که مکانی برای نگهداری آنها وجود ندارد و همین چند مکان نیز برای شهرداری هزینه دارد و راه اندازی مکان دیگر امکان پذیر نیست.
او در پاسخ به اینکه آیا انتقال مسئولیت جمع آوری سگ های بلاصاحب از شرکت ساماندهی به سازمان مدیریت پسماند درست بوده است؟ پاسخ داد: ذات فعالیت شرکت ساماندهی مربوط به همین موضوع است و در حال حاضر نیز شاهد آن هستیم مبارزه با جانوران موذی نیز توسط شرکت ساماندهی صورت می گیرد و معلوم نیست به چه دلیل این انتقال وظیفه صورت گرفته است.
این پیمانکار ادامه داد: از زمانی که مسئولیت جمع آوری سگ های بلاصاحب از شرکت ساماندهی گرفته شده شاهد حضور سگ های ولگرد در شهر بیشتر هستیم چرا که کارکنان سازمان مدیریت پسماند اصلا در جریان چگونگی فعالیت در این زمینه نیستند و از سوی دیگر به دلیل نبود متخصص مربوط در این سازمان پیمانکاران نیز به راحتی می توانند کم کاری کنند.
وجود 400 هزار سگ بدون صاحب در استان تهران
شادی مالکی، معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره آمار سگهای ولگرد در شهر تهران، گفت: براساس آخرین برآوردها تخمین زده میشود که بین 5 تا 6 هزار سگ بدون صاحب در شهر تهران داشته باشیم، اما تعداد سگهای بدون صاحب در استان تهران بیش از 400 هزار قلاده است؛البته بنابر دلایلی به ویژه رهاسازی سگها در اطراف تهران نمیتوان آمار دقیقی از تعداد آنان ارائه کرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه این سگها مبتلا به چه بیماریهایی هستند، گفت: به صورت کلی، حیوانات بدون صاحب که تحت تیمار فرد خاصی قرار نمیگیرند، مبتلا به بیماریهایی نظیر انگلهای داخلی و خارجی، قارچهای پوستی و ... هستند.
مالکی تصریح کرد: البته باید بگویم در 4-5 ماه اخیر که مسئولیت رسیدگی به این حیوانات به سازمان مدیریت پسماند سپرده شده است، نمونه مشکوک به هاری در شهر تهران نداشتیم. اسناد قبلی نیز نشان میدهد که در 3 سال گذشته حیوان مبتلا به هاری در شهر تهران نداشتیم اما در استان تهران 2 نمونه یافت شده است.
وی غذادهی به حیوانات از سوی شهروندان را امری اشتباه دانست و گفت: درباره این موضوع، 2 نگاه وجود دارد؛ عموم مردم غذا دادن به حیوانات را امری نیکوکارانه میدانند، اما بسیاری از کارشناسان محیط زیست و حیوات وحش معتقدند که غذا دادن به گونههایی که در حال انقراض نیستند، کار درستی نیست.
معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت:حیوانی که به صورت آزاد در طبیعت زندگی میکند باید بتواند غذایش را خودش به دست بیاورد. از سویی دیگر، غذا دادن به حیواناتی نظیر روباه، شغال، گرگ و ... باعث میشود که آنان به حریم شهرها و محل سکونت انسانی نزدیک شده و همین موضوع چالشهای جدی را به وجود میآورد. برای مثال، روباره منبع بیماری هاری است و واکسیناسیونی که انجام میدهیم برای سگهاست.