به گزارش سایت خبری پرسون، به نقل از حوزه هنری، آیین رونمایی از عکس صحنهپردازی شده خرمشهرها عصر چهارشنبه(چهارم خرداد) با حضور محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، سیداحسان باقری کارگردان و تهیهکننده عکس خرمشهرها و خانواده شهید قربانعلی در نگاهخانه حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.
این عکس که سال ۱۳۶۱ توسط سعید صادقی عکاس مطرح دفاع مقدس به ثبت رسیده است توسط سیداحسان باقری صحنهپردازی شده است.
کارگردان و تهیهکننده عکس خرمشهرها اظهارداشت: این اثر یک کار صحنهپردازی شده است که در پاسداشت چهلمین سالگرد خرمشهر براساس عکسی معروف از سعید صادقی در لحظه آزادسازی خرمشهر ثبت شده است.
باقری گفت: نامگذاری این تصویر اشارهای به بیانات رهبر معظم انقلاب دارد که فرمودند؛ خرمشهرهای زیادی را پیش رو داریم؛ در این کار سعی شده است جامعه امروز را به همراه آبادانی انعکاس دهیم.
کارگردان و تهیهکننده عکس خرمشهرها با تأکید بر اینکه بازسازی این عکس در خرمشهر صورت گرفته است، افزود: افراد حاضر در این تصویر از همه آحاد جامعه است و در حوزههای مختلف پیشرفتی و ورزشی شخصیتهایی را در میان آنها داریم، دانشمندان هستهای، چهرههای عملی، شهیدمحسن حججی، اقوام و کشاورزان، کارگران و همه کسانی که فتوحات خرمشهرها را برعهده داشتهاند در تصویر خرمشهرها حضور دارند.
وی بیان کرد: تولید این کار با پس تولید یک ماه و نیم زمان برده است که یک ماه در خرمشهر و دو هفته در تهران مشغول آن بودیم. زمانی که خرمشهر سقوط کرد من به دنیا نیامده بودم و وقتی آزاد شد چند ماهه بودم حالا افتخار میکنم با یک عکس توانستم مردم را کنار این مسجد جمع کنم.
عکس خرمشهرها روزهای یادآوری خاطرات بود
فهیمه قربانعلی فرزند شهید قربانعلی نیز که پدر او در جریان آزادسازی خرمشهر به شهادت رسیده و در این عکس صحنهپردازی شده حضور داشته است، گفت: وقتی این عکس را دیدم روزهای فتح خرمشهر را که هرگز فراموش نمیکنیم برایمان زنده شد.
وی به دشواریهای زندگی مردم خرمشهر اشاره کرد و افزود: مردم خرمشهر در جریان هشت سال دفاع مقدس و فتح خرمشهر جانانه ایستادگی کردند و وقتی این حماسه را با وضعیت امروز آنها مقایسه میکنیم پی میبریم آنها به حقشان نرسیدهاند.
سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر در عملیات بیتالمقدس در سال ۱۳۶۱ است که توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران به فرماندهی علی صیاد شیرازی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرماندهی محسن رضایی و احمد متوسلیان انجام شد. بعد از این نبرد، خرمشهر پس از ۵۷۶ روز اشغال توسط نیروهای ارتش عراق بازپس گرفته شد.
روز چهارم خرداد نیز روز مقاومت دزفول نام دارد شده است. علت این نامگذاری مقاومت مردم این شهر در برابر موشک باران رژیم بعثی عراق در طول دفاع مقدس است. این شهر در دوران جنگ تحمیلی بارها مورد هجوم و موشکباران رژیم عراق بود تا آنجا که از آن با نام شهر موشکها یاد کردهاند. در آغاز جنگ تحمیلی دزفول بیش از ۲۰۰ بار موشکباران و ۲۰ هزار بار گلولهباران شد.