کرونا هنوز تمام نشده؛ احتمال اوج گیری بالاست

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید براینکه تزریق دز سوم واکسن کرونا در اولویت قرار گیرد، گفت: کرونا هنوز تمام نشده و احتمال اوج‌گیری آن دوباره وجود دارد.
تصویر کرونا هنوز تمام نشده؛ احتمال اوج گیری بالاست

به گزارش سایت خبری پرسون، مسعود مردانی افزود: با توجه به افزایش سفرهای نوروزی و دید و بازدیدهای مختلف در تعطیلات، رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی کاهش یافته به همین دلیل از افرادی که دز اول و دوم را تزریق کرده‌اند، می‌خواهیم برای دریافت دز سوم به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند و نسبت به این اقدام کوتاهی نکنند.

وی اظهارداشت: رفع محدودیت‌های کرونایی و بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها نشان می‌دهد که وضعیت کرونا در کشور آرام است، اما نباید از اوج‌گیری این بیماری که در چندین مرحله ما را غافل کرده است، آسان بگذریم؛ ضرورت رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و تکمیل روند واکسیناسیون بیش از گذشته نیاز است.

مردانی با بیان اینکه بیشتر مرگ و میرهای کرونایی ناشی از بستری در بخش مراقبت‌های ویژه است، ادامه داد: اکنون میزان مراجعه سرپایی و بستری ناشی از بیماری کرونا در مراکز درمانی کاهش یافته و اگر مردم شیوه‌نامه‌های بهداشتی به‌ویژه استفاده از ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند، امید است که دوران همه‌گیری کرونا زودتر به پایان برسد.

این متخصص بیماری‌های عفونی تاکید کرد: دانش آموزانی که دچار علایم سرفه، سردرد و ... هستند باید به مدرسه نروند و مدیران مدارس نیز در مورد حضور این دانش آموزان سخت‌گیری نکنند تا آن‌ها دوران بهبودی را در منزل سپری کنند.

این عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، با بیان اینکه علائم امیکرون بسیار نزدیک به سرماخوردگی است، گفت: عمده افراد زمانی که این نشانه‌ها را در خود یا نزدیکان می‌بینند، بر این باور هستند که به دلیل سردی هوا دچار سرماخوردگی شده‌اند؛ اگر این علایم بیش از سه روز ادامه داشت، ابتلا به امیکرون قطعی است و باید به پزشک مراجعه و خود را قرنطینه کنند.

به گفته مردانی، مدت زمانی که طول می‌کشد علائم بیماری در فرد مبتلا به امیکرون مشاهده شود در مقایسه با سویه‌های دیگر کوتاه‌تر بوده و این مدت زمان ممکن است کمتر از سه روز باشد و به یک هفته هم برسد.

وی افزود: همین کوتاه بودن دوره نهفتگی، یکی از دلایلی است که منجر به شیوع بیشتر امیکرون می‌شود البته تزریق دز سوم واکسن کرونا می‌تواند در صورت ابتلا به این بیماری، عوارض کمتری ایجاد کند و شدید نباشد.

مردانی تصریح کرد: واکسیناسیون در دولت سیزدهم در شرایط بحرانی کرونا کمک بزرگی به کشور کرد و باید مردم نیز با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و تکمیل روند واکسینه شدن خود در برابر این بیماری، کادر درمان را در جلوگیری از تحمیل بار سنگین بر دوش آن‌ها همراهی کنند.

تا روز سه شنبه ۲۳ فروردین، ۶۴ میلیون و ۱۱۶ هزار و ۴۱۰ نفر دُز اول، ۵۷ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۳۷۴ نفر دُز دوم و ۲۶ میلیون و ۶۱۲ هزار و ۱۶۳ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۴۷ میلیون و ۹۵۵ هزار و ۹۴۷ دُز رسید.

در حال حاضر ۳۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۶۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۹۱ شهرستان در وضعیت زرد و ۵۴ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

پیش از این کمال حیدری معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اکنون حدود ۲۲ میلیون نفر از مردم که نوبت دز سوم آن‌ها فرارسیده با وجود برنامه‌ریزی ویژه وزارت بهداشت و فراهم بودن همه امکانات، استقبالی برای تزریق واکسن یادآور نکردند.

منبع: ایرنا

392829

سازمان آگهی های پرسون