به گزارش سایت خبری پرسون، آرش نورآقایی کنشگر حوزه گردشگری معتقد است: اینکه استفاده از رمزارزها در حوزه گردشگری میتواند روش یا نگاهی درست باشد یا خیر در تخصص من نیست اما میدانم که در این حوزه ورود کرده و گفتمان اینچنینی در این حوزه جریان دارد. دنیای مبادلات و تجارت در حال ساده شدن است و سرمایه گذاران به کنش و انتقال پول و نقدینگی اهمیت میدهند و بر این اساس وارد یک حوزه خاص میشوند.
به گزارش، آرش نورآقایی (فعال و نویسنده حوزه گردشگری) که به تازگی به عنوان یکی از اعضای شورای معرفی و آموزش معاونت میراثفرهنگی معرفی شده است، با اشاره به ورود ما به سده جدید گفت: از سال ۱۳۹۷ بحث «نو سده» را مطرح کردیم و بارها دراین باره صحبت و سمینار برگزار کردیم. حتا تحقیقاتی انجام دادیم که کشورهای مختلف با ورود به سده جدید بخصوص در حوزه میلادی که با ژانویه ۲۰۰۱ کلید خورد چه رویکردهایی در پیش گرفتند و چه رویاهایی در نظر گرفتند و از گذشته خود برای ورود به قرن جدید استفاده کردند. اما با توجه به اتفاقاتی که از سال ۱۳۹۸ تاکنون شاهد هستیم چه در عرصه سیاسی چه در عرصه اجتماعی و اقتصادی و… بحث «نو سده» جدی گرفته نشد.
او ادامه داد: چندی است که شاهد برگزاری جلساتی در این خصوص هستیم و در حوزه فرهنگی عمومی کشور کارهایی در خصوص «نو سده» در جریان است تا شاید اتفاقی رقم بخورد. اینکه تا چه اندازه میتوانیم به اهداف مد نظر «نو سده» دست یافت چیزی است که در آینده مشخص میشود.
نورآقایی خاطرنشان کرد: در بحث «نو سده» فقط به این موضوع تاکید نداریم که قرن جدید در راه است و امسال وارد قرن جدید میشویم بلکه در حوزههای مختلف از میراثفرهنگی و محیط زیست گرفته تا زندگی عموم جامعه و… مجموعه ایران با موضوعات مختلفی روبه رو هستیم که از جریان پیشرفت جهانی در عرصههای مختلف جدا نخواهد بود. در این میان آینده نگری و آیندهپژوهی دراین خصوص وجود دارد یا خیر؟ امسال همانند هر سال نوروز را جشن خواهیم گرفت با این تفاوت که علاوه بر ورود به سال جدید، به قرن و سده جدید نیز وارد خواهیم شد.
ورود به سدهای که پیشینهای از بزرگداشت آن نداریم. در نیمه قرن، با برگزاری بازیهای آسیایی به عنوان یک رویداد و حتا ساخت بناهایی خاص مانند برج آزادی روبه رو بودیم که به نوعی یادآور ورود ما به نیمه سده بودند. اما برای پایان سده و شروع سده جدید چه برنامههایی داریم؟ آیا خود را برای ورود به سده جدید آماده کردهایم؟ تا چه اندازه با اتفاقات روز دنیا در عرصههای مختلف میراث و گردشگری و… همراه شدهایم؟
این فعال گردشگری با اشاره به آنکه این روزها از قرن ۲۱ و هزاره سوم به عنوان عصر دیجیتال یاد میشود، گفت: شعار روز جهانی جهانگردی در سال ۲۰۱۹ به تحول دیجیتال اختصاص یافت. هرچند تحول دیجیتال موضوعات مختلفی را دنبال کند اما این روزها بحث رمزارزها و هر آنچه که بر کسب و کارها و گردشگری تاثیرگذار است مطرح شده. حتا متاورس و نسل جدیدی که از اینترنت سراغ داریم مطرح شده.
او در خصوص متاورس و گردشگری نیز تاکید کرد: کشورهای مختلف از این امکانات استفاده میکنند به طور مثال، عربستان صعودی از متاورس برای کسب درآمد از گردشگران و علاقهمندانی بر آمده که خواهان زیارت کعبه هستند. حتا کشورهای اسکاندیناوی هم از این امکانات استفاده میکنند. ایران هم میتواند در حوزه گردشگری از امکانات متاورس استفاده کند ضمن آنکه در این حوزه میتوان از تولید محتوای شکل گرفته در حوزه VR و MR و… بهره جست. حتا این موضوع خیلی دور از ذهن نیست و نیازمند همت است. در عصر دیجیتال اتفاقاتی در جریان است که ترکیب آن با «نو سده» میتواند برای ایران و حوزه گردشگری و میراث فرهنگی تاثیر بسزایی داشته باشد.
نورآقایی یادآورشد: رشد ورود ابزارهای دیجیتال از گوشیهای هوشمند گرفته تا اینترنت و شبکههای اجتماعی در جریان زندگی عمومی مردم از یک سو و تاثیری که این فضا بر جامعه دارد از دیگر سو سبب شده تا نتوانیم از این فضا در حوزه گردشگری چشم پوشی کنیم. ورود شبکههای فروش بلیت هواپیما و سفر و اقامت و… به زندگی عادی مردم و گردشگران از این دست است. جامعه ایران این نوع از تجارت و بازیگری در نقش اقتصاد دنیا را فهمیده و باید فضای ورود سایر بخشهای فعال در این فضای اقتصادی را در آن فراهم کرد.
به گفته او، یکی از این فضاهای اقتصادی که این روزها در جریان است، رمزارزها هستند. ورود رمزارزها به فضاهای مختلف کسب و کار سبب شده تا گردشگری نیز از این فضا مجزا نباشد. در این میان به رسمیت نشناختن رمزارزها راهکاری برای مقابله با این حوزه نیست. تجربه نشان میدهد که مقابله با ورود تکنولوژی، جزیرهای عمل کردن و دور شدن از روند روز دنیاست. این امر سبب میشود که ما در بازی دنیا شرکت داده نشویم. این امر در جریان است و ما شاهدانی هستیم که صحنه را میبینیم و باید هوشمند باشیم. ما بخشی از این بازی هستیم و میتوانیم از این صحنه استفاده کنیم. در شرایط فعلی، تحریمها و مشکلاتی که برای جابه جایی پول بخصوص در عرصه گردشگری با آن روبه رو هستیم، استفاده از رمزارزها میتواند راهکاری برای برون رفت باشد. هرچند ممکن است در ابتدا این امر از سوی مسئولان جدی گرفته نشود اما بخش خصوصی به این امر ورود خواهد کرد. بستن چشمها به روی این مهم کاری به جایی نخواهد برد.
نورآقایی یادآور شد: اینکه استفاده از رمزارزها در حوزه گردشگری میتواند روش یا نگاهی درست باشد یا خیر در تخصص من نیست اما میدانم که در این حوزه ورود کرده و گفتمان اینچنینی در این حوزه جریان دارد. دنیای مبادلات و تجارت در حال ساده شدن است و سرمایه گذاران به کنش و انتقال پول و نقدینگی اهمیت میدهند و بر این اساس وارد یک حوزه خاص میشوند.
منبع: ایلنا