لبها یکی از بخشهای صورت است که تأثیر بسزایی در زیبایی افراد دارند. لبهای حجیم به افزایش جذابیت و کاهش سن و جوان نشان دادن افراد کمک بسیاری میکند. امروزه افراد برای زیباسازی هرچه بیشتر لبهای خود به روشهای مختلفی روی آوردهاند که از نمونه آنها میتوان به تزریق ژل و پروتز لب اشاره کرد. در این مطلب سعی شده است در مورد این دو روش اطلاعاتی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم و به مقایسه این دو روش بپردازیم.
تزریق با ژل چگونه است؟
تزریق ژل یک روش کم تهاجمی است و نیاز به هیچ گونه برشی در بافت لب ندارد. در این روش که موقتی است از ژل های مصنوعی برای پر کردن و حجیم سازی لب استفاده می شود که البته این ژل ها با بدن و متابولیسم بدن سازگارند.
این ژل ها دارای بی حس کننده هستند اما غالبا برای جلوگیری از درد بیمار از اسپری یا آمپول بی حس کننده استفاده می کنند.
ماندگاری ژل تزریق شده چقدر است؟
ماندگاری ژل به نوع فیلری که استفاده می کنید بستگی دارد و معمولا فیلر های هیالورونیک اسید بین 6 الی 12 ماه ماندگاری دارند.
این روش با بالاتر بردن گوشه های لب، به زیباتر شدن لبخند شخص کمک بسیاری می کند.
مزایای تزریق ژل به لب
- پس از تزریق ژل، بافت های موجود در لبها بهخوبی شکل مورد انتظار را خواهند گرفت.
- در این روش به دلیل قابلکنترل بودن مقدار ژل تزریقی، پزشک تسلط بهتری روی میزان تزریق و اندازه حجم لب دارد.
- این روش کبودی و تورم کمتری را در پی دارد.
- ازآنجاییکه پرکنندههای اسید هیالورونیک از موادی شبیه به آنچه در بدن انسان وجود دارد ساختهشده است، بعید است که دچار آلرژی شوند؛ اما اگر فردی به موارد خاصی حساسیت دارد، حتماً توصیه میشود که قبل از شروع پروسه تزریق، پزشک خود را در جریان قرار دهد.
- نتایج حاصل از تزریق ژل نسبت به روشهای دیگر ازجمله تزریق چربی سریعتر قابلمشاهده هستند.
- این نوع تزریق بهصورت مستقیم انجام میشود و نیازی به عمل جراحی ندارد.
عوارض جانبی تزریق ژل
تزریق ژل و فیلر لب عوارض جانبی کمتری نسبت به پروتز لب دارد چون هیچ گونه برشی روی لب ایجاد نمی کند البته کبودی و تورم جزو عوارض جانبی تزریق ژل است.
تزریق با چربی
مراحل انجام تزریق چربی به لب همانند تزریق با ژل است با این تفاوت که این تزریق طبیعی است و مناسب کسانی که نمی خواهند مواد مصنوعی را به بدن خود وارد کنند.
تزریق با چربی را با برداشتن چربی از خود بدن شخص مانند شکم، باسن، ران و تزریق آن به لب انجام می گیرد و به دلیل جذب سریع این چربی توسط بدن عموما چربی بیشتری را بر می دارند.
یکی از بهترین مزیت های این روش، انتخاب محل برداشت چربی توسط خود بیمار است و دوره بهبود آن سریع تر است.
پروتز لب
پروتز لب بهطورمعمول از سیلیکون جامد ساخته میشود که میتواند به یک یا هر دو لب حجم دهد. پروتز لب در اندازههای مختلف موجود است و میتوان آن را متناسب با آناتومی و ظاهر موردنظر لبهای فرد تنظیم کرد. درگذشته پروتزهای لب برای ایجاد لبهای بزرگ استفاده میشد؛ اما امروزه پروتزها حالت طبیعیتری پیداکرده و حجمدهی مناسبی در لبها ایجاد میکنند.
در این روش طی یک عمل جراحی 60 تا 90 دقیقهای، با ایجاد برشهایی بر روی دو طرف لب، پروتز وارد بافت داخلی لب شده و پس از جاگذاری آن، دو طرف لب و برشهای ایجادشده، بخیه میشوند. باید در نظر داشت که پس از انجام عمل پروتز لب از استعمال و یا استشمام دود سیگار تا چند هفته باید جلوگیری کرد و برای گرفتن نتیجه 3 روز تا یک هفته استراحت مطلق تجویز میشود. مراقبتهای پس از جراحی درگرفتن نتیجه مناسب بسیار مؤثر و مهم است.
پروتز لب چگونه انجام می گیرد؟
پروتز لب به وسیله ورقه های سیلیکونی و از روش های دائمی برجسته سازی لب است که البته به دلیل مشکلاتی از جمله مختل شدن حرکات لب، طبیعی نبودن بافت لب از آن دوری می کنند با این حال در اینجا به انواع پروتز ها و مراقبت ها و عوارض مربوط به آن می پردازیم.
روش جراحی پروتز لب
در این روش با ایجاد برش هایی در دو طرف لب، پروتز وارد بافت داخلی لب شده و پس از جایگذاری، برش های ایجاد شده روی لب را بخیه می زنند.
مراقبت های بعد از پروتز لب چیست؟
پس از انجام پروتز لب از استحمام بپرهیزید و همچنین اگر سیگاری هستید تا چند هفته از استشمام دود سیگار جلوگیری کنید و اگر دنبال نتیجه مناسب هستید مراقبت های بعد از جراحی را جدی بگیرید و تا یک هفته استراحت مطلق نیز تجویز می شود.
انواع پروتز لب کدام اند؟
در کل سه نوع پروتز وجود دارد که در اینجا به آن اشاره می کنیم:
1-پروتز آلودرم:
این نوع پروتز دارای بافتی نرم و انعطاف پذیر است که با تزریق در حاشیه های کوچک ایجاد شده در لب، به حجیم سازی لب ها کمک می کند.
2-پروتز پرمالیپ:
این نوع پروتز سیلیکونی جامد است که با قرار گیری زیر پوست لب به لب ها حجم می دهد البته این سلیکون در صورتی که بیمار بخواهد قابل خارج کردن نیز هست.
3-پروتز ورمافین:
کارکرد پروتز ورمافین همچون پروتز پرمالیپ است و بعد از جراحی قابل برداشت نیز هست البته این نوع پروتز به دلیل ایجاد عفونت به هیچ وجه توصیه نمی شود.
عوارض پروتز لب چیست؟
هیچ دارویی یا هیچ عملی بدون عوارض نیست در این جا به عوارض پروتز لب می پردازیم البته توجه داشته باشید که این عمل یکی از مزیت هایی که دارد این است که قابل برداشت است و فرم لب به حالت اولیه بر می گردد.
پروتز لب به وسیله سیلیکون عوارضی بیشتر از تزریق به بار می آورد این عوارض شامل عفونت، جابه جایی پروتز، حساسیت به ماده پروتز و….. است به همین دلیل تا حدودی پروتز جای خود را به تزریق داده است.
مقایسه کلی تزریق ژل و پروتز لب
تا اینجای مقاله به معرفی دو روش متداول زیبایی برای زیباسازی و حجم دهی به لب پرداختیم و همچنین مزایا و معایب هرکدام از این دو روش را بیان نمودیم. در این بخش به مواردی که میتوانند برای بسیاری از افراد از مهمترین فاکتورها برای تصمیمگیری انتخاب یکی از این دو روش باشند، میپردازیم:
- ماندگاری اثرات عمل: بهطورکلی پروتز لب یک روش دائمی بهحساب میآید که این میتواند یک مزیت نسبت چشمگیر نسبت به تزریق ژل به لب باشد.
- هزینه: افراد برای انجام پروتز لب نیاز به پرداخت هزینه بالاتری نسبت به تزریق ژل به لب دارند؛ اما باید توجه داشت که عمل پروتز لب تأثیر دائمی دارد، اما اثرات تزریق ژل دائمی نیست و فرد درصورتیکه بخواهد اثرات این عمل را حفظ نماید باید این عمل را در فواصل زمانی مشخص (حدود هر 9 تا 18 ماه یکبار) تکرار نماید.
- میزان حجم دهی به لب: پروتز لب نسبت به تزریق ژل نمیتواند حجم دهنده باشد. درنتیجه این روش برای افرادی که قصد حجم دهی قابلتوجهی به لبهایشان را دارند مناسب نمیباشد.
- عوارض: بهطورکلی پروتز لب بهوسیله سیلیکون، گاهی عوارضی بیشتر از تزریق ژل به لب به بار میآورد.
- نحوه انجام: درروش پروتز، انجام عمل همراه با برش در قسمتهای از لب میباشد، اما درروش تزریق ژل به لب هیچگونه برشی بر روی لبها صورت نمیگیرد و تنها ژل از طریق سوزن وارد بافت لب میشود.
- عدم رضایت از انجام عمل: در صورت عدم رضایت فرد در مورد نتایج پروتز نیاز است فرد یک عمل مجدد انجام دهد اما در مورد تزریق ژل، این موضوع بسیار سادهتر است و در سادهترین حالت، پس از حدود یک سال اثرات حاصل از تزریق ژل به پایان میرسد و لبها به حالت طبیعی خود بازمیگردند.