سیلی برادرانه یا هشدار به جامعه

این روزها فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و حتی رسانه‌های خارجی مشغول نمایش کلیپ سیلی زدن به استاندار جدید آذربایجان‌شرقی در مراسم معارفه‌اش هستند! اتفاقی نادر در 40 سال گذشته که باید ابعاد آن مورد بررسی قرار گیرد. علت و هدف فرد مهاجم برای این رفتار هنجارشکنانه هرچه که باشد باید به‌عنوان زنگ‌خطری جدی برای همه مسئولان قلمداد گردد.
تصویر سیلی برادرانه یا هشدار به جامعه

به گزارش سایت خبری پرسون، مجید ابهری آسیب‌شناس نوشت: این حمله مصداق بارز «خلیفه‌کشی» در فرهنگ ماست، چراکه آنقدر نادر و بی‌سابقه بوده که کشور را برای چند ساعت در شوک فرو برد. شاید نارضایتی یا مشکلات متعدد، فرد مهاجم را به چنین حرکت نا‌خوشایندی وادار کرد، شاید هم تحت‌تاثیر هیجان‌های رفتاری، دست به چنین واکنشی زده باشد. اما بی‌تردید انگیزه این حرکت هرچه که باشد باید فورا توسط روانشناسان و رفتارشناسان تجزیه و تحلیل و ریشه‌یابی شود.

برکسی پوشیده نیست که استاندار، نماینده دولت و در جایگاه رئیس‌جمهور یک استان است؛ بیکاری، گرانی، مشکلات خانوادگی و... هرچه که باشد این راه ابراز شکایت نیست. شاید این فرد تمام راه‌ها را رفته و با در بسته روبه‌رو شده یا شاید به‌قول معروف کارد به استخوانش رسیده، فعلا هیچ کسی از انگیزه او باخبر نیست. به‌ هر حال اگر قرار باشد هرکس دچار مشکلات شد، به مدیران ارشد حمله کرده و او را مورد ضرب‌وشتم قرار دهد، به‌قول معروف سنگ روی سنگ بند نمی‌شود و پس از این هرکس به‌خود اجازه می‌دهد با سیلی و مشت مسائل و مشکلات خود را مطرح یا اعتراض خود را ابراز نماید.

در این میان سوال اینجا مطرح می‌شود که چرا باید یک‌ نفر این‌چنین به نقطه جوش برسد که خود را برای هر مجازاتی آماده نموده و چنین رفتاری را مرتکب شود؟! چند نفر دیگر در این استان و در سایر مناطق کشور در این حالت وجود دارند که می‌توانند رفتار بسیار ناشایست و خطرناک این فرد را تکرار نمایند؟‌ چه کسانی افراد را به نقطه‌جوش رفتاری می‌رسانند؟ چرا نهاد‌های نظارتی در این‌گونه موارد دخالت گشایشی نمی‌کنند؟ در این شرایط، بازار شایعات گرم می‌شود و سکوت مسئولان تنور خبرهای کذب را داغ‌تر می‌کند. باید مسئولان بدون فوت وقت، به‌خاطر جلوگیری از تلاش‌های گسترده فرصت‌طلبان، با بیان واقعیت حادثه، اجازه یک کلاغ و چهل کلاغ را از آنها گرفته و به تنویر افکارعمومی کمک کنند.

فرد مهاجم براساس تفکر و تصمیم قبلی چنین حرکتی را انجام داده و دچار بحران روحی شده است. این چنین حرکات در کشور ما بی‌سابقه است و اگر ریشه‌یابی نشود، سرآغاز رفتارهای هیجانی و ساختار‌شکنانه خواهد بود. امیدوارم برای یک‌بار نظر کارشناسان دلسوز مورد توجه و عمل قرار گرفته و نتایج حاصل از آن مورد سنجش قرار گیرد.

همیشه در غیبت واقعیات، دروغ و شایعات متولد و رشد می‌یابند، پس برای جلوگیری از ضریب‌دهی‌های بی‌مورد به این حادثه وارد عمل شوند. هرگونه حرف و سخن از سوی ضارب بدون آسیب‌شناسی حادثه، حمل بر اجبار خواهد شد، بنابراین ابتدا باید حادثه توسط کارشناسان تحلیل و کالبد‌شکافی شده، سپس از زبان طرفین نکات لازم شنیده شود.

البته هر دو این افراد از فرزندان خوشنام و انقلابی منطقه بوده و دارای سوابق روشن در طرفداری از نظام و انقلاب هستند. حالا تا دلیل اصلی این رفتار توسط افراد موجه و موثق عنوان نشود، از فردا انواع دلایل کوچک و بزرگ از کمبود دارو برای بیماری تا تزریق واکسن و گرانی و محورهای دیگر به‌عنوان علت این رفتار و ریشه اصلی آن ابراز خواهد شد! نکته مهم در این اتفاق، خویشتنداری شخص استاندار بود که بعد از این حادثه به‌کار و وظیفه خود ادامه داد و بهانه‌ای برای توقف یا استراحت درست نکرد! آنچه که جای تاسف دارد آن است که این حادثه تلخ در اولین روز انتصاب و قبل از شروع به‌کار بالاترین مقام اجرایی استان رخ داد و هیچ توجیه عقلی و شرعی نمی‌توان برای آن برشمرد.

در این میان، نکته واضح خشم و رسیدن به نقطه‌جوش توسط ضارب است که او هم فرد فاقد سوابق نامناسب است. حالا دیگر قضاوت این حادثه به عقلای باوجدان استان سپرده می‌شود و امیدواریم که این نوع رفتار به رفتاری متداول در بروز اعتراض تبدیل نشود، چون می‌تواند بسیار هزینه‌ بر برای دولت سیزدهم باشد.

توجه: مطلب مندرج صرفا دیدگاه نویسنده است و رسانه پرسون در قبال آن هیچ موضعی ندارد.

منبع: آرمان ملی

367478

سازمان آگهی های پرسون