به گزارش سایت خبری پرسون، پروانه مافی نوشت: در این سند که در راستای اهداف کلان اعتبار جایگاه و امنیت زنان در شهر است، مواد مختلفی ذکر شده که من به همه علاقهمندان مطالعه آن را توصیه میکنم. برای مثال ما در ماده یکم ایجاد زمینههای مناسب و فراگیر شهری را داریم، به نحوی که زنان قادر باشند بدونموانع ساختاری در سطوح مختلف اداره شهر شرکت کنند. در ماده دوم شناسایی و رفع موانع و خلأهای موجود در مسیر تحقق امنیت و رفع تبعیض نسبت به زنان را شاهد هستیم.
همچنین در ماده سوم ارتقای مشارکت آگاهانه زنان در برنامهریزیها و مدیریت شهری مورد توجه قرار گرفته شده است. در قانون اساسی و دیگر قوانین بالادستی مثل مبانی حقوقی چشمانداز سال 1404 به مطالب متعددی در برنامه پنجساله توسعه کشور اشاره شده و بهطور خاص در ماده 141 آن در راستای ارتقای جایگاه زنان در جامعه، استیفای حقوق قانونی زنان و اقدامات لازم برای توانمندسازی زنان در زمینههای مقتضی ذکر شده است. همینطور برای بهرهگیری از سرمایه اجتماعی زنان در روند پیشبرد اهداف توسعه برمبنای اصول اسلامی و سیاستها، برنامهها و طرحهای کلی ذیل ماده 101 برنامه ششم توسعه مطالب جدی آمده و دستگاهها را مامور اجرا کرده است. در منشور حقوق شهروندی بهخصوص ماده 11 بر حق زنان در مشارکت فعال و تاثیرگذاری آنها در سیاستگذاری، قانونگذاری، مدیریت، اجرا و نظارت تاکید شده است.
همچنین در مواد 12، 13و 14 این سند، یعنی سند حقوق شهروندی، حق آزادی و امنیت شهروندان به عنوان حقی مصون از هرگونه تعرض ذکر میشود. با توجه به مسائلی که گفته شده و با درک این واقعیت که امنیت دارای ابعاد مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فردی، جمعی و فرهنگی است، در حقیقت امنیت زنان میتواند زیربنایی برای امنیت جامعه و خانواده ایجاد کند. وقتی زنان در جامعهای در امنیت قرار گیرند، خانواده هم در امنیت است و وقتی خانواده به عنوان یک واحد جدی اجتماع در امنیت قرار میگیرد، اجتماع هم در امنیت قرار میگیرد. با توجه به این مطالب و نقشهای زنان، که هماکنون بالفعل دارند و نقشهایی که بهطور بالقوه میتوانند در ترویج و تثبیت صلح، مدارا، نفی خشونت و ایجاد امنیت در جامعه داشته باشند، سند امنیت زنان در شهر تنظیم و امضا و برای ابلاغ به بخشهای مختلف شهرداری تهران آماده شده است.
تهران و شهرداری تهران تقریبا به عنوان یک الگو برای سایر کلانشهرهای کشور است و در نتیجه معمولا فعالیتهای خوب و مثبتی که در شهر تهران و شهرداری رخ میدهد، مورد توجه سایر شهرها است. حتی در مواد مختلف این سند حمایتهایی ذکر شده که از کلانشهرها میتوان داشت تا این سند را حمایت و اجرا کنند و حتی در بندهایی از این سند برای سایر کشورهایی که در منطقه خاورمیانه علاقهمند به اجرای آن هستند شرایطی را دیدهایم که میتواند بسیار مفید باشد و به اجرای این سند در آن مناطق کمک کند.
شهری که مردم در آن زندگی میکنند باید دارای زیست امن شهری باشد و امنیت آن تضمینشده باشد. همانطور که برای مردان در شهر امنیت تضمین میشود، برای زنان هم این اتفاق باید رخ دهد؛ مخصوصا که زنان آسیبپذیری بیشتری از مردان در حوزه امنیت دارند و در برخی امور شاهد هستیم که قانون درخصوص امنیت زنان مسکوت مانده یا مورد مشخصی عنوان نشده است؛ لذا در داخل این سند سعی شده بستری فراهم شود برای زیستن در شهری که نیازمند تدابیر قانونی، اجتماعی، اقتصادی و کرامت برای شهروندان خصوصا زنان است.
توجه: مطلب مندرج صرفا دیدگاه نویسنده است و رسانه پرسون در قبال آن هیچ موضعی ندارد.
منبع: آرمان ملی