به گزارش سایت خبری پرسون از خراسان جنوبی، جلالالدین صادقی روز سهشنبه در رویداد استارتاپ مجازی نوآوری در بستهبندی عناب و فرآوردههای عناب افزود: مقام معظم رهبری همواره بر نوآوری در تولید تاکید دارند و فرمودند، تولید علم فقط انتقال آن نیست نوآوری علمی در درجه اول اهمیت است که باید به فرهنگ تبدیل شود.
وی گفت: اگر روزی عناب در کشور ناشناخته بود با اقداماتی که در پنج سال گذشته صورت گرفته به محصولی شناخته شده در کشور تبدیل شده و امروز عناب به سراسر کشور ارسال میشود.
رییس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اظهار داشت: با تشکیل مراکز رشد علمی، تحقیقات و فناوری و برگزاری رویدادهای متفاوت خوشبختانه نوآوریها در حوزههای مختلف به فرهنگ تبدیل شده که امیدواریم شرایط برای عناب هم میسر شود.
وی تصریح کرد: عناب، زرشک و زعفران خراسان جنوبی امروز به گوشهای از فرهنگ این استان تبدیل شده است و فقط نمیتوان به عنوان محصولات استراتژیک از آنها نام برد.
صادقی افزود: مرکز تحقیقات گیاهان دارویی از پنج سال گذشته فعالیت خود را در خراسان جنوبی آغاز کرد و به صورت ویژه عناب و فرآوردههای آن را در دستور کار قرار داد که موفقیتهای قابل توجهی در این حوزه کسب شده است.
وی گفت: ایجاد مرکز نوآوری عناب، تولید برند بیرناب و تجاریسازی محصولات استراتژیک در قالب سایتهای تجارت الکترونیک، برگزاری همایش ملی عناب، ایجاد بانک اطلاعاتی با ۳۰۰ تولیدکننده، تولید ۴۰ مقاله و پنج عنوان کتاب از مهمترین اقدامات جهاد دانشگاهی در پنج سال گذشته در حوزه محصولات استراتژیک خراسان جنوبی بوده است.
عناب و جلوگیری از خامفروشی
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان جنوبی هم در این رویداد استارتاپ مجازی گفت: عناب از مهمترین محصولات استراتژیک خراسان جنوبی است و رویداد استارتاپی نوآوری در بستهبندی عناب باید بتواند در راستای جلوگیری از خامفروشی قدم بردارد.
ابوالفضل فورگی ادامه داد: این رویداد باید کمک کند تا بتوان محصول را براساس سلیقه مردم در قالب بستهبندیهای شکیل به فروش رساند.
وی گفت: برگزاری این گونه استارتاپها ضمن ایجاد انگیزه، باعث ایجاد اشتغال و توسعه کارآفرینی میشود.
تجاریسازی و اهمیت سلایق مردم
رییس بنیاد نخبگان استان خراسان جنوبی نیز گفت: این رویداد میتواند در معرفی محصول به جامعه داخلی و خارجی موثر باشد اما سلایق و گرایش مردم باید در اولویت قرار گیرد.
سید سعید احمدیزاده افزود: معرفی محصول عناب ضمن فروش آسانتر باعث افزایش رفاه و معیشت کشاورزان میشود که نقش تعیین کنندهای در کمیت و کیفیت محصول خواهد داشت.
وی گفت: عناب به لحاظ دارویی و غذایی از اهمیت ویژهای برخوردار است که نوآوری در شیوه تجاریسازی بهترین روش برای شناساندن آن در عرصه داخلی و خارجی است.
رییس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی اظهار داشت: بدون نوآوری بسیاری از کارها روی زمین میماند بنابراین باید رویدادهای این گونه را تشویق کرد زیرا هر نوع فروش محصول میتواند به اشتغال و معیشت منطقه کمک کند.
حمایت از طرحهای نوآور
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان جنوبی هم اعلام کرد: با توجه به اهمیت حمایت از محصولات استراتژیک استان از تمامی طرحهای نوآور در این حوزه حمایت میکنیم.
محمد زنگنه افزود: صندوق کارآفرینی امید، موسسه مالی حامی کسب و کارهای خرد و کوچک است که با پرداخت تسهیلات قرض الحسنه از طرحهای نوآور حمایت میکند.
وی گفت: محصولات استراتژیک استان در هیچ جای کشور یافت نمیشود پس طرحهای نوآور در این حوزه میتواند در تجاریسازی و ایجاد ارزش افزوده کمک کند.
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان جنوبی تصریح کرد: بستهبندی عناب از مهمترین موارد در این حوزه است تا از فروش محصولات با ارزش به صورت فله و خام جلوگیری کند.
وی افزود: برای حمایت از طرحهای نوآورانه به نفر اول تا سوم این استارتاپ به ترتیب ۱۰۰، ۶۰ و ۴۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه پرداخت خواهد شد.
زنگنه گفت: صندوق کارآفرینی امید آماده حمایت از تمامی طرحهای نوآور است و متقاضیان میتوانند به صورت حضوری مراجعه کنند.
علیرغم اینکه ایران در بین کشورهای تولید کننده عناب در جهان رتبه سوم را دارد نتایج مطالعات صورت گرفته در موضوع تولید و فرآوری این محصول نشان دهنده ضعف تحقیقات و پژوهشهای کاربردی در زمینه این محصول راهبردی است.
اغلب صادرات عناب از مراکز تولید این محصول به سایر نقاط کشور و خارج از کشور به صورت محصول خام و فرآوری نشده و در بستهبندیهای غیراستاندارد است.
خراسان جنوبی رتبه اول سطح زیرکشت و تولید عناب و زرشک را در ایران دارد و در کنار زعفران محصولات راهبردی این استان محسوب میشوند.
برگزیدگان این استارتاپ پس از بررسی داوران معرفی خواهند شد.
منبع: ایرنا