رییس گروه بهبود تغذیه علوم پزشکی زنجان مطرح کرد:

لزوم توجه مشکلات کم‌ آبی سالمندان در زمان شیوع کرونا

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه در زمان ابتلا به پنومنی کووید- ۱۹ بیماران به ویژه سالمندان که بطور طبیعی مستعد کم آبی هستند، باید مراقب کم آبی بدن باشند گفت: انها باید علاوه بر آن به برطرف کردن مشکلات تنفسی نیز توجه کنند.

تصویر لزوم توجه مشکلات کم‌ آبی سالمندان در زمان شیوع کرونا

به گزارش سایت خبری پرسون از زنجان، عصمت عباسی افزود: همچنین لازم است مراقبین این گروه سنی، احتمال کاهش وزن فرد بر اثر شرایط جدید که سوخت و ساز بدن بالاست و بدن مستعد عفونت‌های ثانویه و یبوست است را در نظر داشته باشند.

وی اضافه کرد: در رژیم غذایی بیمار سالمند، به مصرف انواع غذاهای حاوی آنتی اکسیدان ها (ویتامین A، C، E ) که در انواع میوه و سبزی تازه وجود دارد تاکید می شود، روغن‌های گیاهی مایع مثل روغن ذرت، آفتابگردان، سویا، کلزا، کنجد و زیتون منابع خوبی از ویتامین E هستند و مصرف متعادل آنها به تامین این ویتامین کمک می‌کند.

این کارشناس تغذیه با تاکید بر اهمیت مصرف مایعات و رژیم غذایی مناسب پرفیبر سالمندان ادامه داد: مصرف روزانه سه تا سه و نیم لیتر مایعات و پایین آوردن درجه حرارت بدن برای پیشگیری از کم‌آبی بدن و داشتن رژیم غذایی پرکالری و مواد غذایی نرم مگر اینکه بیمار دچار اضافه وزن یا چاقی باشد از جمله توصیه‌های لازم است.

وی اظهار داشت: مصرف غذاهای کم حجم و در تعداد وعده‌های غذایی بیشتر، تاکید به دریافت بیشتر مواد غذایی پرفیبر(نان سنگک، نان جو، غالت سبوس دار و انواع سبزی و میوه تازه) به منظور جلوگیری از یبوست و استفاده از آب میوه‌ها و آب سبزیجات (آب هویج و آب گوجه فرنگی) که موجب دریافت بیشتر مایعات، کالری و تا حدودی فیبر غذایی می‌شود در تغذیه سالمندان از دیگر نکات مورد توجه است.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: توصیه به نوشیدن مایعات گرم نظیر چای کم رنگ به مقدار فراوان بویژه در صورت وجود احتقان وگرفتگی بینی و حلق، تا حد امکان پرهیز از مصرف کربوهیدراتهای ساده از جمله قند و شکر و روغن های جامد، کره و چربی های حیوانی موجود در گوشت، لبنیات پرچرب، خامه و غیره (در برنامه غذایی بیمار) گنجانده شود.

عباسی افزود: مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین های E، C، B۶، سلنیم و روی برای تقویت سیستم ایمنی و مقاومت در برابر عفونت‌ها و منابع غذایی ویتامین E عبارتند از تخمه آفتابگردان، جوانه گندم، سیب زمینی و میگو. منابع غذایی ویتامین C عبارتند از خربزه، کلم بروکلی، گل کلم و انواع میوه‌ها، منابع غذایی ویتامین B۶ عبارتند از جگر گوساله، سیب زمینی، موز، عدس و اسفناج در تغذیه سالمندان مد نظر قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از علل کم‌اشتهایی در این گروه سنی "سالمندان" کم آبی است که استفاده از مایعات مختلف در بین وعده‌های غذایی، به بدن امری مهم بوده و در این میان. آب آشامیدنی، چای کم رنگ، شیر یا آب میوه‌های طبیعی، روزانه حداقل هشت لیوان در فاصله وعده‌های غذایی استفاده شود.

منبع: ایرنا

322949

سازمان آگهی های پرسون