به گزارش سایت خبری پرسون، حجت اله ایزدخواستی امروز در نشست «مبانی و ضرورتهای مالیات بر عایدی سرمایه» که با حضور جمعی از صاحبنظران و کارشناسان این حوزه در وزارت اقتصاد برای بحث و بررسی طرح مجلس برگزار شد، گفت: مالیات بر عایدی سرمایه بیش از یک قرن است که در جهان معرفی شده و از مالیاتهای تنظیمی است که بسیاری از دولتها برای کنترل رفتارهای سوداگرانه از آن استفاده میکنند.
این استاد دانشگاه افزود: مالیات بر عایدی سرمایه به عنوان یکی از اجزای مالیات بر درآمد در بسیاری از کشورهای جهان بر منافع حاصل از دارایی وضع میشود و برای کارایی نظام مالیاتی باید پایههای مالیاتی گسترش یابد.
وی در خصوص ایجاد توازن و سنگینی کفه ترازو در فعالیتهای مولد گفت: در برخی پایههای مالیاتی مانند تولید باید نرخ کاهش یابد و برخی پایههای مالیاتی دیگر که بر سوداگران وضع میشود، نیاز به افزایش نرخ است.
ایزدخواستی گفت: البته برای اخذ مالیاتها باید زیرساختها فراهم و سامانهای وجود داشته باشد تا همه چیز شفاف باشد و مردم نیز در اجرای مالیاتها همراهی کنند.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: مهمترین جنبه مالیات، عدالت مالیاتی و ایجاد ثبات در اقتصاد است؛ در حالیکه دولت نگاه درآمدی به مالیات دارد.
وی افزود: مالیات بر عایدی سرمایه در دنیا بیشتر متمرکز بر املاک است و از آنجا که املاک قابل انتقال نیست و فرار مالیاتی در آن دشوار است و قابل رصد است مشمول عایدی سرمایه شده است.
ایزدخواستی در پایان گفت: باید مردم از منافع اجرای این مالیات آگاه شوند؛ چراکه آنها که معاف هستند اما به دلیل عدم آموزش و اطلاعرسانی کافی، کسانی که ثروتمند هستند و مشمول مالیات میشوند، مشکلاتی را در جامعه ایجاد میکنند و مردم را از این پایه مالیاتی میترسانند.
منبع: مهر