به گزارش سایت خبری پرسون، محمد طبیبیان نوشت: چنین پرداختهایی اثر چندانی در معیشت خانوارها ندارد و بههمریختگی بزرگی را در سیستم مالی و بودجهای به بار میآورد؛ ضمن آنکه اکنون نیز سیستم مالی کشور بسیار شکننده است و منابع درآمدی کفاف هزینههای بودجهای را نمیدهد و اضافه کردن بر بار هزینهها به غیر از مشکلات بیشتر، نتیجهای به همراه نخواهد داشت.
با فرض اتخاذ این سیاست، در سال ۱۴۰۴ تورمی به شدت بالاتر از تورم کنونی خواهیم داشت و به دنبال آن، مشکلات اجتماعی بیشتری خواهد شد. در اثر افزایش حجم پول مازاد بر افزایش تولید ملی، فقط تورم ایجاد میشود، حال با هر نامی اعم از یارانه، وام ازدواج، وام مسکن و... . برای اینکه در زندگی مردم بهبودی شکل گیرد، کالای واقعی لازم است و تا زمانی که نتوانیم تولید ملی را پایدار کرده و رشد قابلملاحظهای ایجاد کنیم، هیچ مشکل اقتصادی حل نخواهد شد.
هر اقدام دیگری فقط مساله ایجاد میکند. رئیسجمهوری منتخب برای تحقق وعدههایش در حوزه اقتصادی و معیشت مردم باید نخست مسائل حوزه تولید را حل کند و در این راستا اول باید روی بنگاههای کوچک که عموما اشتغالزا هستند متمرکز شده و بخشی از تولید و بنگاههای تولیدی که وابستگی زیادی به خارج نداشته و متکی به داخل است و با مدیریت خوب و تزریق اندکی منابع، قابلیت راهاندازی دوباره دارند، فعال کند.
اما همین اقدام هم نیازمند سیستم اداری و مدیریتی کارآمد است که با وضعیت موجود دشوار است. نرخ کالاها از بحث عرضه و تقاضا منفک نیست. نمیتوان نرخها را تعدیل کرد بدون آنکه تولید و واردات و صادرات را سامان داد؛ از اینرو نخستین گام، بهبود حوزه تولید و ساماندهی واردات و صادرات است. گرانیها یک طرف سکه کمیابی و کمبود است، امروز وضعیت بازار و روند افزایش قیمتها وحشتناک است و این شرایط نه بهدلیل گرانفروشی؛ بلکه ناشی از تولید کم و عدمامکان واردات مناسب است که منجر به کاهش عرضه شده است.
این شرایط حاصل مدیریت نامناسب اقتصاد است، کالا نیست، تولیدکننده نمیتواند تولید کند و از سویی واردکننده نیز نمیتواند مواد اولیه و نیز کالا را وارد کند. باید با دنیا رابطه برقرار کرد و تنشها را کاهش داد؛ به افایتیاف پیوست و اجازه داد نیروهای متخصص و شایسته، به کارها گمارده شوند؛ این به مفهوم غربزدگی نیست بلکه این تعاملات و ارتباطات نیاز همه جوامع است.
اقتصاد را با سادهاندیشی نمیتوان مدیریت کرد، رئیسجمهوری منتخب میداند باید قدمی برای گشایش، تغییر و بهبود شرایط بردارد که پیوستن به افایتیاف از جمله این راهکارهاست. ما با شرق ارتباط داریم ولی نیازمند ارتباط با غرب هم هستیم.
توجه: مطلب مندرج صرفا دیدگاه نویسنده است و رسانه پرسون در قبال آن هیچ موضعی ندارد.
منبع: آرمان ملی