به گزارش سایت خبری پرسون، علی خضریان در واکنش به اصرار برخی از دولتمردان برای تصویب لوایح FATF، گفت: بر خلاف برخی ادعاها FATF در نظام بینالملل جایگاهی الزامآور ندارد و نمیتواند کشورها را ملزم به قطع روابط تجاری با یکدیگر کند. شاهد مدعا اینکه با وجود قرار دادن ایران در لیست سیاه این نهاد در زمستان ۹۸، ایران در ۱۱ ماهه ۹۹ بالغ بر ۶۵ میلیارد دلار صادرات و واردات داشته است.
وی بیان کرد: تا زمانی که ایران به کنوانسیونهای CFT و پالرمو نپیوسته است، هیچ تعهدی برای اجرای آن ندارد، اما تصویب این کنوانسیونها موجب الزامآور شدن تعهدات بینالمللی خواهد شد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بر اساس سابقه FATF، الحاق به این کنوانسیونها با حق شرط، مورد پذیرش اعضای کنوانسیون قرار نخواهد گرفت، تصریح کرد: هیچ تضمینی ارائه نشده است که با الحاق به این کنوانسیونهای تکلیفی FATF خروج از لیست سیاه و بهبود جایگاه ایران را در پی خواهد داشت.
پیوستن به پالرمو و CFT منجر به تشکیل پرونده علیه ایران میشود
خضریان تاکید کرد: خطر بزرگ پذیرش این دو کنوانسیون، فراهم کردن شرایط برای اعمال دقیق تحریمهاست و سوابق حاکی از این است که در صورت الحاق به این کنوانسیونها، اقدامات ایران برای دور زدن تحریمها مصداق پولشویی قلمداد شده و علیه کشور در شورای امنیت سازمان ملل پرونده تشکیل خواهد شد.
وی در واکنش به اظهارات اخیر لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیسجمهور مبنی بر اینکه ما حق تحفظ جدید برای پالرمو و CFT قید میکنیم و این دو کنوانسیون هم تحفظ های ما را قبول میکنند، اظهار داشت: سوال ما این است که چه کسی تضمین میکند که پیوستن ایران به پالرمو و CFT زمینه خروج ما از لیست سیاه را فراهم میکند و اگر اینگونه است، باید سند آن منتشر شود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مستندات FATF نشان میدهد که ما به مرحله بعد میرویم و اینکه مرحله بعد چه مرحلهای است، ظاهراً ایجاد یکسری شروط جدید است و ضمن اینکه کشورهای عضو FATF باید تصویب کنند که ایران از لیست سیاه خارج شود که با توجه به حضور رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی در آنجا، این کار تقریباً غیرممکن است.
خضریان تصریح کرد: اگر FATF این تعهد را به صورت رسمی داده است که حق تحفظ های ما را قبول میکند، باید آن را به صورت مستند منتشر کنند.
FATF حق شرط ما را نمیپذیرد
وی ادامه داد: سوابق گذشته FATF نشان میدهد که این حق شرطها پذیرفته نمیشود اما اگر این بار حق تحفظ های ما پذیرفته شده است، باید به صورت مکتوب منتشر شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما با نهادی در سطح FATF باید به صورت مکتوب ارتباط داشته باشیم و به صورت شفاهی نمیتوانیم این موضوع را بپذیریم. خانم جنیدی حقوقدان است و باید بداند که ما نمیتوانیم به صورت مکتوب تعهد دهیم، در حالی که طرف مقابل به ما قول شفاهی دهد و اگر این موضوع به صورت مکتوب اعلام شده است، باید منتشر شود.
خضریان تاکید کرد: با توجه به این وضعیت، تا زمانی که تحریمهای ظالمانه علیه ایران وجود دارند، الحاق به CFT و پالرمو خلاف مصلحت است و از مجمع تشخیص مصلحت نظام انتظار میرود ضمن مخالفت با الحاق به دو کنوانسیون تکلیفی در شرایط فعلی، بررسی الحاق به آنها را منوط به لغو عملی تحریمها علیه کشور کند.