به گزارش سایت خبری پرسون، رابرت مالی نماینده ویژه وزارت امور خارجه امریکا در امور ایران به تارنمای اکسیوس گفت که احتمال برداشته شدن تحریمهای ایران بعید نیست، اما جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در مورد رفع تحریمهای ایران، گامهای یکجانبه برنمیدارد و این روند باید دوجانبه باشد.
مالی درباره احتمال تاثیر انتخابات ایران بر مذاکرات هسته ای گفت: "انتخابات ریاست جمهوری ژوئن(خرداد ماه) ایران، بر تصمیم های دولت بایدن در مورد پیشرفت مذاکرات هسته ای، تاثیر گذار نخواهد بود."
او افزود: "ما قصد نداریم مذاکراتمان را به انتخابات ایران، وابسته کنیم، بلکه این روند به مقدار هماهنگی مان با دفاع از منافع و امنیت ملی ایالات متحده بستگی خواهد داشت. به دیگر بیان ما قصد شتاب دادن یا کند کردن امور را با توجه به انتخابات (آتی ریاست جمهوری) ایران نداریم."
اکسیوس همچنین به نقل از مقام های بلندپایه وزارت امور خارجه آمریکا افزود: «دولت بایدن تنها در پی ازسرگیری مذاکرات میان طرف ها و فقط به عنوان بخشی از روند دوجانبه، آمادگی بررسی لغو برخی تحریم های ایران را خواهد داشت.»
او همچنین تاکید کرد که باید مذاکرات میان ایران و آمریکا حتی به شکل غیر مستقیم باید وجود داشته باشد.
تاکنون، تلاش های آمریکا برای مذاکره دوباره با ایران با واکنش سرد مقامات ایرانی مواجه شده است. دولت بایدن(رئیس جمهور آمریکا) هنوز به دنبال راه هایی برای آغاز مذاکرات با ایران است، حتی اگر مذاکرات غیر مستقیم باشد.
امروز حسن روحانی رئیس جمهو درباره بازگشت آمریکا به برجام گفت: «ما در برابر کاخ سفید میگوییم به قانون برگردید و خجالت نکشید، امروز و فردا نکنید و بدانید با بازگشت شما به برجام، ما به همه تعهداتمان بر میگردیم. آمریکا باید پیش قدم باشد در راهی که خود او در شکست آن پیش قدم بوده است.»
همچنین محمد جواد ظریف نیز دقایقی پیش در وزارت خارجه خواستار پیشقدم شدن آمریکا در بازگشت به برجام شد.
در همین حال شبکه «پرستیوی» در خبری به نقل از «یک مقام امنیتی ارشد» گزارش داد، ایران با بازگشت مرحله به مرحله به توافق هستهای برجام مخالف است.
به گفته این مقام امنیتی که نخواست نامش فاش شود، ایران بازگشت به پایبندی کامل به تعهدات برجامی را به برداشته شدن تحریمها به روشی قابل راستی آزمایی منوط میداند.