انتقال کووید19 در جریان پیوند ریه و مرگ فرد دریافت‌کننده

ثبت اولین مرگ در بیماری که یک ریه مبتلا به کرونا را به وی پیوند زده بودند در ایالات متحده، نیاز به آزمایش دقیق‌تر اهدا کنندگان را برجسته می‌کند.

تصویر انتقال کووید19 در جریان پیوند ریه و مرگ فرد دریافت‌کننده

به گزارش سایت خبری پرسون و به نقل از ان‌بی‌سی نیوز، پزشکان می‌گویند زنی در میشیگان دو ماه پس از پیوند ریه آلوده به ویروس کرونا از اهدا کننده‌ای که ناقل آن بوده است، درگذشت. این پیوند در حالی انجام شده بود که ریه پیوند زده شده در آزمایشات هیچ نشانه‌ای از بیماری نشان نداده بود و جواب آزمایش آن منفی شده بود.

مقامات دانشکده پزشکی دانشگاه میشیگان اظهار داشتند که این ممکن است اولین مورد ثبت شده در ایالات متحده باشد که در آن ویروس از طریق پیوند عضو منتقل شده است.

گفتنی است که جراحی که این ریه‌های آلوده را پیوند زده بود نیز به ویروس آلوده و بیمار شد، اما بهبود یافت.

به نظر می‌رسد این حادثه منحصر به فرد است، چرا که تنها مورد تأیید شده در بین ۴۰ هزار مورد پیوند در سال ۲۰۲۰ بوده است. اما این اتفاق، لزوم انجام آزمایشات دقیق‌تر روی اهداکنندگان ریه را برجسته کرده است.

پزشکان می‌گویند ما تمام آزمایش‌هایی را که به طور معمول انجام می‌دهیم و قادر به انجام آن هستیم، انجام دادیم. "کائول" یکی از پزشکان این بیمارستان گفت: ما قطعا اگر با آزمایش مثبت کووید-۱۹ مواجه می‌شدیم، به طور کلی از این ریه‌ها استفاده نمی‌کردیم.

سه روز پس از انجام پیوند، گیرنده دچار تب شدید شد. فشار خون وی افت کرد و به سختی نفس می‌کشید. در نهایت نیز تصویربرداری از ریه علائم عفونت ریه به ویروس کووید-۱۹ را نشان داد. با بدتر شدن وضعیت، بیمار دچار شوک عفونی و مشکلاتی در عملکرد قلب شد.

پزشکان در مورد منشأ این عفونت مشکوک شدند و به نمونه‌های اهداکننده بازگشتند. این در حالی بود که آزمایش سواب از بینی و گلوی اهدا کننده ۴۸ ساعت پس از برداشتن ریه‌ها برای ویروس کرونا منفی بود. همچنین خانواده اهداکننده به پزشکان گفتند که بیمار سابقه مسافرت تازه یا علائم ابتلا به کووید-۱۹ را نداشته است و با هیچ فرد مبتلایی نیز در ارتباط نبوده است.

اما پزشکان نمونه‌ای از مایعاتی را که از عمق ریه‌های اهدا کننده نگه داشته بودند، آزمایش کردند که آزمایش آن مثبت شد. چهار روز پس از پیوند نیز آزمایش جراحی که ریه‌ها را پیوند زده بود، مثبت شد. همچنین آزمایش 10 نفر دیگر از اعضای تیم پیوند منفی بود.

در نهایت غربالگری ژنتیکی نشان داد که فرد گیرنده پیوند و جراح توسط ریه‌های پیوندی آلوده شده‌اند.

حال گیرنده پیوند به سرعت رو به وخامت گذاشت و دچار نارسایی در چند اندام خود شد. پزشکان نیز درمان‌های شناخته شده برای بیماری کووید-۱۹ از جمله داروی رمدیسیویر و تزریق پلاسمای خون از افرادی که قبلاً به این بیماری آلوده شده بودند و بهبود یافتند، پی گرفتند، اما فایده‌ای نداشت و بیمار نگون‌بخت ۶۱ روز پس از پیوند درگذشت.

در حالی که این پرونده در میشیگان اولین حادثه تأیید شده در ایالات متحده از طریق پیوند اعضا است، موارد دیگری مظنون هستند. گزارش اخیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، هشت مورد احتمالی از عفونت ناشی از اهدا کننده را که در بهار سال گذشته رخ داده است، بررسی کرد، اما نتیجه گرفت که احتمالاً منبع انتقال ویروس در این موارد از جای دیگری بوده است.

قبل از این حادثه مشخص نبود که آیا ویروس کرونا می‌تواند از طریق پیوند اعضا منتقل شود یا خیر.

اگرچه تعجب آور نیست که ویروس کرونا از طریق ریه‌های آلوده منتقل شود، اما اینکه اعضای دیگر مانند قلب، کبد و کلیه نیز تحت تأثیر کووید-۱۹ می‌توانند این ویروس را منتقل کنند، هنوز نامشخص است.

پزشکان می‌گویند بعید است که کووید-۱۹ از اعضای اهدایی دیگر منتقل شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که به طور کلی انتقال ویروس از اهدا کنندگان به گیرندگان نادر است و در کمتر از ۱ درصد از موارد رخ می‌دهد.

منبع: ایسنا

234622

سازمان آگهی های پرسون