به گزارش سایت خبری پرسون از فارس، علی عوضپور صبح امروز در نشست میز تخصصی عراق که با حضور سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کربلا و نمایندگان دستگاههای دولتی استان فارس به صورت وبینار برگزار شد، اظهار داشت: بخش خصوصی استان فارس توانمندیهای فوق العادهای دارند و میتواند با محصولات با کیفیت بازار عراق را تامین کند اما برای تجارت حرفهای و گسترش مراودات با کشور عراق نیازمند برنامهریزی بلندمدت، ثابت و پایدار هستیم.
وی با بیان اینکه تمرکز بر بازار عراق و افزایش مناسبات تجاری و اقتصادی از اهداف صادراتی استان است و فرصتهای بسیاری برای گسترش زمینههای اقتصادی بین دو طرف وجود دارد، خاطرنشان کرد: علاوه بر مزیتهای اقتصادی استان بخشهایی از جمله کشاورزی، گردشگری به ویژه مذهبی و سلامت میتواند زمینهساز افزایش حجم مبادلات اقتصادی فارس و کشور عراق باشد.
عوضپور بیان کرد: با توجه به ظرفیتهای استان، خدمات فنی مهندسی از بخشهای مورد نظر ما برای صادرات به کشور عراق است که در زمینه خدمات فنی مهندسی خط اعتباری در صندوق ضمانت صادرات بین ایران و عراق بالغ بر 200 میلیون دلار مشخص شده است که انتظار داریم این میزان افزایش پیدا کند.
وی اضافه کرد: تجارت ریالی از مشکلات صادرکنندگان ما با کشور عراق است که انتظار داریم دستگاه دیپلماسی در جهت رفع این موضوع اقداماتی را با بانک مرکزی کشور انجام دهد تا تجار ما بتوانند با امنیت بیشتری صادرات به این کشور را افزایش داده و در بازار این کشور حضور پیدا کنند.
بیشتر بخوانید؛
مدیرکل خبر از 97 درصد باسوادی داد، من باور نکردم!
دبیرکل اتاق بازرگانی فارس افزود: صدور بخشنامههای متعدد در خصوص محدودیت و ممنوعیتهای صادرات به عراق، عدم اجرای تعرفههای ترجیحی و موافقتنامههای منعقد شده با عراق، حمل یک سره و حمل کالا از خودروی ایرانی به خودروی عراقی، مباحث مربوط به گمرکات مرزی و پایانههای و محدودیتهای زمانی، وجود واسطههای زیاد و غیررسمی در سیستم تجارت با عراق و مسایل مربوط به صدور ویزا از جمله مشکلاتی است که بر روی برنامهریزی بخش خصوصی برای حضور در بازار این کشور اثر منفی داشته است.
عوضپور با بیان اینکه بخش خصوصی نیازمند حمایت است عنوان کرد: اتاق بازرگانی فارس اعلام آمادگی میکند جهت استمرار و افزایش تعاملات و تجارت با کشور عراق نقش خود را ایفا کند و در مقابل هر یک از بخشها نیز باید حمایتها و نقش عملی خود را از بخش خصوصی ارائه دهند.
وی تصریح کرد: روابط اقتصادی استان فارس و کشور عراق از جنبههای مختلف حائز اهمیت است و ما در اتاق بازرگانی فارس جلسات مختلف برای بررسی ابعاد مختلف بازار این کشور و زمینههای حضور تجار و بازرگانان استان برگزار کردهایم.
سید علی نقی طبیب لقمانی، معاون گردشگری، هماهنگی و مدیریت امور زائرین استانداری فارس نیز در این جلسه گفت: فارس از استانهای توانمند در کشور است که این استان تنها در حوزه گردشگری از بیش از 3 هزار اثر تاریخی ملی و 5 اثر تاریخی جهانی برخوردار است.
وی افزود: استان فارس توانمندیهای مثبتی در عرصههای مختلف سلامت، کشاورزی و صنایع تبدیلی، اقتصادی، صنعت، مذهبی و خدمات فنی مهندسی دارد که هر یک از این بخشها میتواند زمینه فعالیت بیشتر با کشور عراق را به دنبال داشته باشد.
طبیب لقمانی اظهار داشت: با توجه به ارتباطات دیرینه و زمینههای مناسب، فضا برای گسترش سطح مبادلات و مراودات بین استان فارس و کشور عراق وجود دارد و مباحثی از جمله گردشگری مذهبی و سلامت فصل مشترک خوبی برای افزایش ارتباطات بین دو طرف است.
وی اضافه کرد: از اولویتهای ما در ایجاد تعامل و ارتباط بیشتر بین استان فارس و کشور عراق، ایجاد خط پرواز هوایی مستقیم مابین شهرهای شیراز و نجف است که این مهم را با حدیت دنبال میکنیم.
طبیب لقمانی افزود: آمادگی برای افزایش حجم مراودات مابین استان فارس و کشور عراق در بین بخش دولتی و خصوصی استان فارس وجود دارد که امیدواریم دستگاه دیپلماسی کشور در عراق نیز از بازرگانان و تجار ما حمایت و ارتباط لازم را داشته باشد.
محمد دانشنیا رئیس اداره خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس هم گفت: نگاه ما در استان فارس در حوزه صادرات بر روی چند بازار هدف متمرکز شده است که بازار کشور عراق از جمله بازارهای مورد هدف استان است.
وی با تاکید بر اولویتهای صادراتی فارس در حوزه محصولات کشاورزی و خدمات فنی مهندسی عنوان کرد: کشورهای افغانستان و عراق به دلیل نیاز به بازسازی و عمران و آبادانی؛ میتواند بازار خوبی برای صادرات خدمات فنی مهندسی به ویژه در بخش فنی و مهندسی کشاورزی و صنایع تبدیلی و پروژههای زیرساختی آنان مشارکت نماییم همچنین در بخش کالایی با اولویت مصالح ساختمانی برای استان فارس باشد.
مجتبی شصتی کریمی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کربلا نیز در این جلسه با بیان اینکه دستگاه دیپلماسی در کشور عراق همراه و در اختیار تجار و بارگانان است و ما در زمینههای مختلف با تجار و بازرگانان همکاری خواهیم کرد، اظهار داشت: بخش خصوصی و فعالان اقتصادی پیشگاه توسعه روابط ایران با عراق هستند و ما تلاش میکنیم بخش خصوصی با سلامت در این عرصه کار کند.
وی افزود: ما در دستگاه دیپلماسی کشور عراق بانک اطلاعات از تجار و بازرگانان عراق و کربلا را در اختیار داریم و در صورت نیاز می توانیم این افراد را به بازرگانان کشورمان معرفی کنیم تا با اطمینان وارد بازار عراق شوند.
کریمی با بیان اینکه محوریت هرگونه همکاری با تجار و بازرگانان را اتاق بازرگانی قرار میدهیم اظهارداشت: این درحالی است که ما در نمایندگی وکیل نیز برای ارائه مشاوره به بازرگان و تجار ایرانی فعال کردهایم.
وی اضافه کرد: برخی از سیاستها در مسایل اقتصادی ایران و عراق کلان و مابین دو کشور است اما میتوان بسیاری از موانع و موارد را به عنوان پیشنهاد به سفارتخانه و بخشهای مربوطه پیشنهاد داد.
کریمی گفت: با بررسی ظرفیتهای کشور عراق، فرصت برای تجارت با این کشور برای بازرگانان ما بیشمار است و شرکتهای ایرانی و استان فارسی میتوانند بر اساس نیاز بازار عراق در این کشور حضور موفق داشته باشند.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه شرکتهای ایرانی باید اراده حقیقی برای کار در عراق داشته باشند عنوان کرد: نیاز است ظرفیتهای مختلف استانهای ایران را به مردم کشور عراق معرفی کنیم که در این زمینه به دنبال استفاده از ظرفیت اتاقهای استانی هستیم.
کریمی با تاکید بر اینکه کالاهای ایرانی و استان فارس از کیفیت خوبی برخوردار است اما حضور پررنگی در بازار عراق ندارد تصریح کرد: پیش از این اتاق بازرگانی فارس و اتاق بازرگانی کربلا تفاهم نامهای را دنبال میکردند که با به روزرسانی و تکمیل مفاد آن، این مهم را با همکاری و مشارکت دو طرف پیگیری خواهیم کرد.