فارس _ سایت خبری پرسون؛ رحیمی با بیان اینکه متوسط عملکرد خرفه ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلو گرم در هکتار است، خاطر نشان کرد: در شرایط خاک مرغوب، تغدیه و آبیاری تا ۱۵۰۰ کیلوگرم در هکتار نیز عملکرد دارد.
وی با اشاره به اینکه گیاه خرفه در هر شرایط خاک و آب و هوایی رشد میکند، افزود: بخشی از زمینهای این منطقه که تحت پوشش شبکه سد درود زن است به دلیل آبیاری موقت و حاصلخیزی ضعیف برای کشت این گیاه مناسب است.
رحیمی خاطر نشان کرد: کشت و کار این گیاه علاوه بر کسب درآمد برای بهرهبردار در خاکهای نامرغوب، زمینه اشتغال کارگران فصلی را نیز فراهم میکند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت افزود: خرفه یکی از مفیدترین گیاهان دارویی است که مصرف آن برای کمک به کاهش وزن، تقویت و سلامت قلب، افزایش رشد کودکان، جلوگیری از ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش، سلامت پوست، تقویت قدرت بینایی، استحکام استخوانها و بهبود گردش خون مفید است.
به گفته رحیمی، از گیاه خرفه علاوه بر برداشت تخم خرفه به صورت تازهخوری همراه با سالاد، سوپ، به عنوان طعم دهنده گوشت و از تخم آن به عنوان یک ماده تزئینی در نانهای شیرینی در بسیاری از کشورها استفاده میشود.
این مقام مسئول، بهرهوری اقتصادی، اشتغالزایی، امکان ذخیرهسازی محصول و فروش در زمان مناسب، کم بودن آفات و بیماری ها، کشت و کار آسان را از مزایای کشت این گیاه دارویی اعلام کرد.
در مرودشت بیش از سه هزار هکتار انواع گیاهان دارویی از جمله آویشن، بادرنجبویه، ختمی، خاکشیر، زعفران، بابونه، زوفا، مریم گلی، سالویا، گل همیشه بهار، مرزنجوش و اسطوخدوس نیز کشت میشود.
نوا نیکو _ استان فارس