روش های کاهش آلودگی میوه و صیفی

ترکیبات مضر موجود در خاک و آب و بهداشت ضعیف کارگران و بعد از برداشت محصول، دستکاری زیاد می‌تواند خطر آلودگی میوه و صیفی ها را افزایش دهد.

به گزارش پرسون؛ راهکار‌های کاهش آلودگی میوه و صیفیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با اشاره به راه‌های مختلف آلودگی میوه و صیفی‌ها گفت:در طول مرحله رشد، ترکیبات مضر موجود در خاک و آب و بهداشت ضعیف کارگران همچنین بعد از برداشت محصول، دستکاری زیاد می‌تواند خطر آلودگی را افزایش دهد.
الهام باباعلی افزود:آلودگی حتی می‌تواند پس از خریداری محصول در طول آماده سازی مواد غذایی و ذخیره سازی ناکافی هم اتفاق بیافتد. با رعایت کردن چند نکته ساده می‌توانیم میزان این آلودگی‌ها را حذف یا کاهش دهیم و از خود و خانواده در مقابل بیماری‌های ناشی از این مواد غذایی محافظت کنیم.
این کارشناس ادامه داد:طبق نظر سازمان غذا و داروی آمریکا در صورت امکان، محصولاتی را باید انتخاب کنیم که عاری از هر گونه آسیب فیزیکی باشند و مطمئن باشیم که مواد غذایی از پیش بریده شده مانند برگه‌های کاهو و اسلاید‌های هندوانه در خانه یا مغازه داخل یخچال یا بر روی یخ نگهداری شده باشند.
کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی نکات زیر را برای کاهش آلودگی میوه و صیفی توصیه کرد:
۱. قبل از آماده سازی میوه و صیفی دست هایمان را به مدت ۲۰ ثانیه با آب گرم و صابون بشوییم.
۲. قبل از خوردن و آماده سازی، قسمت‌های آسیب دیده و دارای لکه‌های قهوه‌ای را جدا کنیم.
۳. محصولات را قبل از پوست گیری شست و شو دهیم، با این کار آلودگی و باکتری‌ها نمی‌توانند از چاقو به داخل میوه و سبزی منتقل شوند.
۴. محصول را به آرامی زیر آب جاری مالش دهیم. نیازی به استفاده از صابون و هیچ محلول شست شوی دیگری نیست.
۵. استفاده از یک برس تمیزکننده سبزی برای لایه برداری سطحی از محصولاتی مانند خیار و خربزه
۶. خشک کردن محصولات با یک دستمال تمیز برای کاهش باکتری‌هایی که ممکن است حضور داشته باشند.
۷. حذف برگ‌های خارجی سر کاهو یا کلم

205959

سازمان آگهی های پرسون