حذف صبحانه؛ عاملی مهم در تشدید فشار خون بالا

متخصصان قلب هشدار می‌دهند که نخوردن صبحانه می‌تواند با برهم زدن چرخه هورمون کورتیزول و افزایش واکنش استرس، فشار خون را بالا ببرد و خطر بیماری‌های قلبی را افزایش دهد.
تصویر حذف صبحانه؛ عاملی مهم در تشدید فشار خون بالا

به گزارش سایت خبری پُرسون، دکتر «سجیت بوسری»، متخصص قلب، دلایل مختلف از جمله حذف وعده صبحانه را در بالا رفتن فشار خون دخیل می‌داند. او تاکید می‌کند که حذف صبحانه چرخه هورمون استرس یعنی کورتیزول را که به طور طبیعی صبح‌ها بالا می‌رود، برهم می‌زند. حذف صبحانه باعث واکنش شدیدتر کورتیزول و در نتیجه بالا رفتن فشار خون می‌شود.

علاوه بر این، حذف صبحانه بر کنترل قند خون، حساسیت به انسولین و حتی التهاب تاثیر می‌گذارد و همه این عوامل با پرفشاری خون مرتبط‌ هستند. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که نخوردن صبحانه باعث می‌شود قند خون بعد از صرف ناهار و شام افزایش یابد، در حالی که خوردن سه وعده کامل حاوی پروتئین، چربی سالم، فیبر و کربوهیدرات‌های پیچیده، قند خون را در سطح پایدار نگه می‌دارد.

به‌گفته دکتر بوسری، حذف صبحانه معمولا به الگوهای تغذیه‌ای نامناسب در طول روز منجر می‌شود، زیرا فرد یا در وعده‌های بعدی پرخوری می‌کند یا به سراغ میان‌وعده‌های ناسالم می‌رود؛ عادت‌هایی که فشار خون را افزایش می‌دهند. دکتر «رناتو آپولیتو»، متخصص قلب هم تاکید می‌کند: افرادی که صبحانه نمی‌خورند اغلب این وعده را در طول روز جبران می‌کنند یا به عادت‌های غذایی ناسالم روی می‌آورند. او معتقد است، صبحانه، اگر باکیفیت و غیر فراوری‌شده باشد، وعده‌ای کلیدی و ضروری است.

نکاتی در مورد صبحانه سالم

دکتر «ریپل هانسالیا»، متخصص قلب، می‌گوید که حذف گهگاهی صبحانه لزوما مشکل جدی ایجاد نمی‌کند. بنابراین اگر بعضی روزها فرصت یا امکان صبحانه خوردن نداشتید، جای نگرانی نیست.

به‌ گفته او، نگرانی اصلی پزشکان بیشتر به الگوهای رفتاری طولانی‌مدت مربوط می‌شود. به عبارت دیگر، تاثیرات واقعی زمانی دیده می‌شود که نخوردن صبحانه به عادتی پایدار و مزمن تبدیل شود. بدن انسان انعطاف‌پذیر است و تغییرات کوتاه‌مدت در برنامه غذایی معمولا آسیب جدی وارد نمی‌کند.

با این حال، با خوردن صبحانه مغذی مستقیما سلامت قلبتان را تقویت می‌کنید. صبحانه سالم با کاهش کورتیزول، تنظیم قند خون پس از خواب شبانه، جلوگیری از پرخوری در طول روز، افزایش انرژی و آمادگی برای فعالیت بدنی و حفظ ریتم طبیعی بدن، تاثیرات مثبت چشمگیری بر سلامت عمومی می‌گذارد.

مواد مغذی وعده صبحانه برای سلامت قلب

به گزارش ایندیپندنت، دکتر بوسری توصیه می‌کند صبحانه را با مواد مغذی و سالم آغاز کنید. غلات کامل، میوه تازه، لبنیات کم‌چرب و خوراکی‌های سرشار از چربی‌های غیراشباع مانند آووکادو و انواع مغزها، انتخاب‌های مناسبی‌ هستند. او همچنین رژیم غذایی دش (DASH) را پیشنهاد می‌دهد، برنامه‌ای غذایی که برای حفظ فشار خون متعادل طراحی شده و بر مصرف غذاهای غنی از پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فیبر و کم‌نمک و کم‌چربی تاکید دارد.

به گفته دکتر هانسالیا، تنها کیفیت صبحانه مهم نیست بلکه زمان خوردن آن نیز اهمیت دارد. او می‌گوید: ثبات در زمان صرف صبحانه مهم‌ترین نکته است و بهتر است این وعده را ظرف دو ساعت پس از بیدار شدن صرف کنید. تاخیر بیش از حد در خوردن صبحانه سطح قند خون و هورمون کورتیزول را بالا می‌برد.

با در نظر گرفتن این توصیه‌ها، صرف زمان برای آماده کردن و خوردن یک صبحانه سالم ارزشمند است. این کار نه‌تنها در سلامت قلب و عروق موثر است که خلق‌وخویتان را هم بهتر می‌کند. به هر حال، آغاز روز با یک وعده خوشمزه و مغذی بسیار لذت‌بخش‌تر از شروع کردن آن با گرسنگی است.

منبع: ایسنا

1013812

سازمان آگهی های پُرسون