به گزارش سایت خبری پرسون، روح الله خدارحمی مدیرعامل بانک کشاورزی در نشست خبری امروز در تشریح عملکرد بانک کشاورزی اظهار داشت: بانک کشاورزی به عنوان یک بانک عامل که تا همین اواخر از آسیب تحریمهای ظالمانه در امان مانده بود کار اصلی واردات کشور را انجام داده و کماکان انجام میدهد. متأسفانه ترامپ در روزهای آخر فعالیت خود بانک کشاورزی و سایر بانکهای مصون مانده از تحریم را نیز به لیست تحریم افزود اما ما تلاش کردیم این جریان ادامه پیدا کند و واردات نهادههای اصلی متوقف نشود و این امر محقق گردید.
خدارحمی ادامه داد: در این راه در مقاطعی به دلیل دشواریهایی که دشمنان ایجاد کردند سختیها و نوساناتی به وجود آمد که برای رفع این نارساییها امسال مقادیر بیشتری پول در اختیار شرکتهای عامل و دست اندرکار در این زمینه قرار دادیم چرا که نرخ ارز تخصیصی به این بخشها بعضاً نیمایی شد و نقدینگی بیشتری لازم داشت. ضمن اینکه دولت نیز کمک بسیاری کرد و خوشبختانه در حال حاضر به تعادل رسیدهایم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: پرداخت تسهیلات ما موکول به ارائه طرح است یعنی همان روند جهانی. بانک کشاورزی به خصوص در بخش بانک توسعه کشاورزی سابق بر اساس تجارب جهانی در کشور شکل گرفته است و مبنای پرداخت تسهیلات ما همان طرح است.
مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره به مطلب فوق عنوان کرد: اقلام کود و سم از اقلام وارداتی کشور است و ما به ایجاد ظرفیت تولید کود و سم در داخل کشور کمک کردیم به این صورت که پس از ارائه دفترچه طرح به بانک، بانک این طرح را بررسی و تکمیل میکند و به آن تسهیلات میدهد و در نهایت یک مجتمع بزرگ ایجاد میشود. مجتمع بزرگ کوروش در شهرک صنعتی زرندیه ساوه که مجهز به انواع سیستمهای تولیدی پیشرفته برای تولید بذر، کود، سم و انواع خوراک دام برای صنایع مرغداری است، با حمایت بانک کشاورزی ایجاد شده است. اصالت و وظیفه ذاتی ما حمایت از این نوع طرحها است خصوصاً از طرحهایی که سبب بهبود بهرهوری در بخش میشود، استقبال میکنیم.
روح الله خدارحمی در خصوص مهلت دادن به بدهکاران خصوصاً آسیبدیدگان از کرونا بیان داشت: در سه ماه اول سال جاری به همه دریافت کنندگان تسهیلات قرض الحسنه مهلت داده شد چرا که فرض بر این است که قرض الحسنه به افرادی که به لحاظ مالی کم توانتر هستند، تعلق میگیرد.
وی در ادامه تشریح کرد: تسهیلات کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا مثل مرغداریهای گوشتی و یا تولیدکنندههای گل شاخه بریده که تقاضا برای آنها کم شد و محصول روی دستشان ماند را امهال کردیم.
خدارحمی خاطر نشان کرد: در چارچوب مصوبات شورای پول و اعتبار، بانک کشاورزی نیز به سهم خود در پرداخت تسهیلات یک میلیون تومانی به قریب دو میلیون خانوار کشور مشارکت داشت و این کار را بدون مراجعه به شعب بانک و از طریق سیستمهای الکترونیکی انجام داد.
مدیرعامل بانک کشاورزی در ادامه افزود: ما در کنار پرداخت تسهیلات اقتصادی در وصول اقساط نیز تا حدودی متناسب با شرایط اقتصادی همراهی میکنیم و مبالغ زیادی از اقساط را امهال و تغییر سررسید میدهیم که افراد در پیگیری کسب و کار خود دچار مشکل نشوند اما ناچار به پیگیری برای وصول مطالبات هستیم و اگر نتوانیم صد درصد یک قسط را بگیریم با گرفتن بیست درصد آن، مابقی آن را به آینده موکول میکنیم.
کشاورز کارت طرح حمایت از تولیدکنندگان محصولات زراعی
وی درمورد اختصاص کارت خرید نهادههای کشاورزی تصریح کرد: کشاورز کارتها در وهله اول برای تولیدکنندگانی که محصولات اساسی ما را تولید میکنند، طراحی شد. از آنجایی که عمده کشاورزان به خصوص کشاورزان خرد در اکثر مناطق تولیدکننده گندم هستند این طرح را با گندم شروع کردیم اما به تدریج به محصولاتی نظیر کلزا، پنبه، چغندر پاییزه و ... اختصاص داده شد.
روح الله خدارحمی ادامه داد: در حال حاضر کشاورز کارتها به طیفی از محصولات زراعی و عمدتاً برای خرید کودهای فسفات، پتاسه و اوره تعلق میگیرد اما شامل محصولات باغی نمیشود چرا که فرض بر این است که در آمد باغ بالاتر است و باغداران میتوانند از عهده تهیه کود بربیایند.
مدیرعامل بانک کشاورزی افزود: در روزها و هفتههای اخیر سم، علف کشها و به نوعی بذر را نیز اضافه کردیم و ممکن است که در آینده به باغداران نیز برای خرید کود، کشاورز کارت اختصاص دهیم چرا که خوشبختانه ظرفیت داریم و منابع خوبی در اختیار ما است.
وی همچنین گفت: خوشبختانه در حال حاضر تا 28 اسفند تسهیلات پرداخت خواهد شد که یکی از این تسهیلات کشاورز کارت است و میانگین آن 15میلیون تومان است یعنی تسهیلات خرد است.
خدارحمی در خصوص توزیع فراوانی پرداختهای بانک کشاورزی عنوان کرد: با توجه به اینکه بدنه کشاورزی ما کشارزی خرد است حدود 90 درصد تعداد تسهیلات پرداختی تسهیلات زیر 100 میلیون تومان است که این به لحاظ مبلغ، 36 درصد کل پرداختیهای ما (545 هزار میلیارد) را تشکیل میدهد. 7 درصد دریافت کنندگان تسهیلات، مبلغی بین 100 تا 500 میلیون تومان دریافت میکنند و تنها 3 درصد هستند که 30 درصد کل پرداختیهای ما را تشکیل میدهند که واحدهای بزرگ هستند.
مدیر عامل بانک کشاورزی در پایان با اشاره به اینکه کشور هم به تولید کننده کوچک و هم به تولیدکننده بزرگ نیاز دارد، گفت: طیفی از واحدهای کوچک و بزرگ را باید در کنار هم داشته باشیم. تولیدکنندههای کوچک عموم مردم هستند و در سراسر کشور مشغول فعالیت هستند. مزارع بزرگ و کشت و صنعت نیز در کشور وجود دارد که عموماً مربوط به بخش عمومی یا طرح دولتی یا متعلق به نهادهای بزرگ هستند.